‘Koel-vriestrailers ideaal voor geconditioneerd transport’
 
VIS Magazine
 
 
 
Herstel oceanen binnen één generatie mogelijk
 
Vandaag, 8 juni, is het Wereld Oceanen Dag. Overbevissing, verlies aan mariene natuur en vervuiling zijn nu grote problemen op zee. Volgens een wetenschappelijke studie is het aanpakken van die problemen en herstellen van oceanen binnen één generatie mogelijk. Een voorwaarde hiervoor is meerjarige samenwerking op internationaal en lokaal niveau.
 
Lees verder
 
 
 
‘Koel-vriestrailers ideaal voor geconditioneerd transport’
 
Vis blijft steeds langer houdbaar dankzij voortdurende innovatie van koeltechnieken. Er zijn immers vele momenten tussen vangst en consumptie dat vis koel gehouden moet worden. Vandaag deel 1 van deze rondvraag met Vincent Poll van Dawsongroup.
 
Lees verder
 
Retailsector blij met Steunakkoord 2.0 vastgoed
 
De retail- en de vastgoedsector komen na na weken van onderhandelingen met het Steunakkoord 2.0. Dit akkoord geeft vooral de retailers handvatten om tot afspraken met verhuurders te komen. De Retailsector is zeer tevreden met de afspraken.
 
Lees verder
 
Bedrijfsinformatie
AVO helpt ‘t Vispleintje met kennis, producten en recepten
 
Bij ’t Vispleintje in Baarle Nassau voel je je gelijk welkom. Moeder en dochter Kim en Rian Michielsen runnen de zaak met hart en ziel en dat merk je. “We proberen veel recepten uit.”
 
Lees verder
 
 
 
 
 
Metamorfose voor Urker Visspecialisten Baarssen
 
Slechts drie muren zijn blijven staan. De rest is volledig vernieuwd. De winkel van Urker Visspecialisten Baarssen in Lelystad is grondig onder handen genomen. De verbouwing kostte net iets minder dan een half miljoen euro. Een forse investering.
 
Lees verder
 
 
 
Alleen duurzame vis op menu Roompot
 
De terassen en restaurants zijn sinds 1 juni weer open. Roompot grijpt de heropening aan om alleen nog maar duurzame vis in de restaurants serveren. Gasten kunnen de duurzaamheid van de vis opzoeken via de VISwijzer app of de website.
 
Lees verder
 
Plantaardige tonijn wint Vegan Food Award
 
De plantaardige tonijn van het Nederlandse merk Vegan Zeastar won op 4 juni een Vegan Food Award. Deze No Tuna Sashimi wordt gemaakt van tapioca en zeewier. Dierenrechtenorganisatie Peta Deutschland reikte de Vegan Food Awards 2020 uit.
 
Lees verder
 
Met z’n allen
 
‘We doen dit samen’. Het klinkt soms als een bezwering, soms als troost dan weer bijna als dreigement. Want de piek van het coronavirus afvlakken werkt alleen als we ons allemaal aan de coronamaatregelen houden. Maar of we dat nou echt sámen doen?
 
Lees verder
 
 
 
Boeken
De Grote Hamersma
 
Bijna 90 procent van alle wijn die consumenten thuis drinken, kopen ze in de supermarkt of bij een van de nationale slijterijketens. Maar welke moeten we nou hebben als we voor het schap staan? Al jaren is De Grote Hamersma de onafhankelijke wijngids die jaarlijks ruim 8000 wijnen beoordeelt. Speciaal voor deze editie van De Grote Hamersma werden uit het supermarkt- en slijterijaanbod de beste rode, witte, rosé- en mousserende wijnen geselecteerd.
 
Lees verder
Magazine
Vismagazine 4 - 2020
 
Het thema van dit nummer van Vismagazine is Noordzeevis/koeling. Met onder andere:
 
  • De supermarkt in coronatijd
  • Virtuele voorjaarsbeurs Vismagazine
  • Nederlanders met visfabriek in Gambia
  • Meer Noordzeevis op het bord
  • Metamorfose voor viszaak Baarssen
 
Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en betaal het eerste jaar slechts € 75,00 ex. btw!
 
Abonneer nu!
Alea Publishers steunt visspecialist met oproep koop lokaal
 
Het zijn zware tijden voor mensen met een winkel in food&drinks, ook voor visspecialisten. Waar supermarkten leeggekocht worden, mist de foodretail omzet doordat onder meer feestjes en verjaardagen niet doorgaan, catering wordt afgezegd en leveringen aan de horeca zijn stopgezet. Daarom roept Alea Publishers consumenten op om meer te kopen bij lokale foodwinkeliers.
 
Download nu de affiche en de banners!
 
Abonneren?
 
 
Bekijk het aanbod
Bedrijvengids
 
 
Bekijk het overzicht
 
 
Vismagazine
Huis ter Heideweg 13
3705 MA Zeist
Facebook
Twitter
LinkedIn
Flickr
 
 
Deze e-mail is verzonden naar: newsletter@newslettercollector.com
Je hebt deze e-mail ontvangen omdat je je hebt aangemeld voor deze nieuwsbrief
 
 
 
© 2020 Alea Publishers