Het AGB-register als 'verbinder'

8 months ago
  • Html
  • Text
Het register brengt de relatie tussen zorgverlener en zorginstelling/vestiging in kaart

1 november 2018

Het AGB-register als 'verbinder' Herregistratie BIG voor onder meer fysiotherapeuten en verloskundigen Aanbieders van casemanagement dementie: controleer je AGB-registratie Zorg voor een juiste vermelding op website Kiezen in de ggz Mensen die behandeling nodig hebben voor pervasieve stoornis wachten het langst

Het AGB-register als ‘verbinder’

Wist je dat het AGB-register de relatie tussen een zorgverlener en een zorginstelling/vestiging in kaart brengt? En dat dat uniek is, omdat alleen het AGB-register dit soort onderlinge relaties vastlegt?
Lees hier meer over

Herregistratie BIG voor onder meer fysiotherapeuten en verloskundigen

Ben je werkzaam als apotheker, arts, fysiotherapeut, gezondheidszorgpsycholoog, psychotherapeut, tandarts, (wijk)verpleegkundige of verloskundige? In juni hebben plusminus 160.000 zorgverleners een brief van BIG-register ontvangen met de aankondiging dat het weer tijd was voor herregistratie. Inmiddels heeft de helft al gereageerd door een aanvraag te doen. Begin oktober ontvangen de zorgverleners die nog geen aanvraag hebben ingediend een herinnering.
Lees verder

Aanbieders van casemanagement dementie: controleer je AGB-registratie

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) verplicht aanbieders van casemanagement dementie vanaf 1 december om hun wachttijdgegevens maandelijks aan te leveren. Het aanleveren van die gegevens verloopt via Vektis. Aanbieders die dit betreft krijgen half oktober van Vektis bericht over wat zij exact moeten doen. We doen dit via de mail, dus daarom is het belangrijk dat wij het juiste e-mailadres hebben.
Lees meer hierover

Zorg voor een juiste vermelding op website Kiezen in de ggz

In november gaat de website Kiezen in de ggz live. Deze website ondersteunt cliënten en verwijzers bij het vinden van een passende ggz-behandelaar. De gegevens van zorgaanbieders op deze website, zijn gebaseerd op de gegevens in het AGB-register van Vektis. Om ervoor te zorgen dat je organisatie of praktijk goed wordt gevonden en correct wordt vermeld, is het belangrijk om je gegevens van tevoren goed te controleren. 
Lees verder

Mensen die behandeling nodig hebben voor pervasieve stoornis wachten het langst

Mensen die een behandeling nodig hebben voor pervasieve stoornissen zoals autisme, of voor persoonlijkheidsstoornissen, moeten het langst wachten. Bij deze aandoeningen is de gemiddelde wachttijd tussen het eerste contact en de start van de behandeling ruim 18 weken. Dat is langer dan de norm van 14 weken die daarvoor in de geestelijke gezondheidszorg (ggz) is afgesproken. Dat blijkt uit inzichten van Vektis Intelligence.
Lees verder
Copyright © 2018 Vektis.
Je ontvangt deze e-mail omdat je je via onze website hebt aangemeld voor de AGB nieuwsbrief van Vektis.
Heb je vragen? Neem contact met ons op via:
VektisSparrenheuvel 18Zeist, Ut 3708 JE Netherlands
Add us to your address book
Klik hier om je voorkeuren bij te werken of je profiel te wijzigen of uit te schrijven voor deze nieuwsbrief.

Share this newsletter on

Related newsletters

© 2019