Nieuwsbrief van 26-1-21 6:30:10
Online bekijken

Isolatie, verwarming, ventilatie en meer ...

Onuitputtelijke variatie aluminium dakranden

De vraag naar duurzame bouwmaterialen is ongekend hoog. Dat komt onder meer door de energietransitie en de aandacht die er is voor duurzaam bouwen. Aluminium dakranden passen naadloos in dit beeld. Ze zijn onderhoudsarm en gaan tientallen jaren mee zonder aan kwaliteit in te boeten.

Aandacht voor energetisch renoveren

Nieuwbouwwoningen kunnen eenvoudig energieneutraal worden gemaakt, maar hebben door hun beperkte aantal maar een geringe impact op het energiegebruik van het totale woningbestand. Energetische renovatie van bestaande woningen is daarom essentieel voor de transitie naar duurzame energie in Nederland. IsoBouw helpt u daarbij.

De rol van CO2-neutraal verwarmen bij renovatie van woningen

Er zijn meerdere wegen die naar CO2-neutraal leiden. Met dit gegeven in het achterhoofd produceert ATAG Verwarming hybride- en all-electric warmtepompen, cv-ketels en verwarmingstoestellen die gedeeltelijk op waterstof kunnen draaien. Zijn er plannen om woningen te renoveren? Dan is dat hét moment om na te denken over de verschillende verwarmingsopties, maar kies vooral voor duurzame CO2-neutrale oplossingen.

Van hout naar Unipanel

De tientallen vakantiehuisjes op Landal Landgoed De Hellendoornse Berg zijn te herkennen aan hun karakteristieke, Saksische uitstraling. Met een komende renovatieronde in het vooruitzicht, was Jaap Hadderingh van de onderhoudscommissie niet in de minste plaats op zoek naar bouwproducten die deze uitstraling konden bewaken. “Dat is de uitdaging: zo dicht mogelijk bij de oorsprong blijven”.

Hoe corona een groene golf in de stad veroorzaakt

Transformatie van leegstaande kantoren tot woonruimte is niet veroorzaakt door corona, maar daardoor wel relevanter geworden. Immers, we werken meer thuis en zullen dat in hogere mate dan voorheen ook blijven doen. Kantoren kunnen meer als ontmoetingsplaats (met buitenruimte) gaan functioneren en de huidige crisis zal de komende jaren nog een forse leegstand in winkelruimtes tot gevolg kunnen hebben.

Duco CO2 System ventilatiesysteem

Het Duco CO2 System, dat werkt op basis van CO2-meting, staat synoniem voor een compact en budgetvriendelijk Vraaggestuurd Natuurlijk Ventilatiesysteem, volledig op maat voor de steeds groeiende renovatiemarkt. Verse lucht wordt rechtstreeks via de gevel in elke verblijfsruimte toegevoerd door middel van zelfregelende ventilatieroosters waarna de centrale afvoerventilator –de DucoBox Silent– de vervuilde en vochtige lucht in de natte ruimtes mechanisch afvoert.

Kleurrijke kopgevels blazen nieuw leven in Haarlemse galerijflats

Oude flats weer volwaardig op laten gaan in een modern gevelbeeld? De renovatie van vier galerijflats in de Haarlemse Schalkwijk, laat zien dat het kan dankzij kopgevels met Rockpanel Chameleon, een extravagante plaat die vanuit iedere hoek een ander kleureffect creëert. En de oude gevelpanelen? Die krijgen dankzij de uitgebreide ROCKWOOL recycleservice Rockcycle® een tweede leven.

Unilin Insulation Usystem Roof Reno

Unilin Insulation Usystem Roof Reno renovatieplaten voor na-isolatie van hellend dak van buitenaf zijn geschikt voor toepassing op een dragend vlak dakbeschot, een dragend dakbeschot met tengels of bestaande dakelementen, onder schubvormige, ventilerende dakbedekking zoals dakpannen of leien.
4.919
Leveranciers
26.765
Producten
914.000
Gebruikers
Bekijk NBD-Online
Facebook twitter Facebook
Privacy Waarborg
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.