Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 26 september

Waarom is wandelen zo gezond?

Wandelen is even goed als lopen om hart- en vaatziekten, een hoge bloeddruk of diabetes te voorkomen. Dat blijkt uit een studie waarbij onderzoekers de gezondheidseffecten vergeleken bij ruim 33.000 joggers en 15.000 wandelaars tussen 18 en 80 jaar oud.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Kenmerken van een manipulatieve persoonlijkheid

Manipulators zitten overal. En ze kunnen grote schade toebrengen aan diegenen die ze manipuleren. Maar dit soort gedrag kan heel subtiel zijn, en dus moeilijk om te herkennen. Hoe weet je wanneer je gemanipuleerd wordt en wat kan je eraan doen?

Lees verder

Gezondheid.be

Artrose: effect van injectie met hyaluronzuur in knie

Injecties met hyaluronzuur in de gewrichten, ook wel viscosuppletie genoemd, worden vaak gebruikt om de symptomen van artrose in de knie te behandelen. Wat zijn dan precies de effecten ervan? En hoelang werkt een hyaluronzuurinjectie?

Lees verder

Gezondheid.be

Impetigo of krentenbaard: symptomen en hoe besmettelijk?

Impetigo of krentenbaard is een zeer besmettelijke bacteriële huidinfectie. Het wordt veroorzaakt door de bacterie stafylokok aureus of streptokok. Impetigowonden kunnen korsten of blaren (bullae) vormen. Hoe ontstaat krentenbaard, en wat kan je doen?

Lees verder

Gezondheid.be

Wat is een coronarografie (coronaire angiografie)?

Een coronarografie, ook wel coronaire angiografie genoemd, is een medisch onderzoek waarbij de kransslagaders van het hart in beeld worden gebracht. Dit onderzoek is essentieel voor het opsporen van vernauwingen of blokkades die de bloedstroom naar het hart kunnen beperken, wat zonder medisch ingrijpen kan leiden tot een hartaandoening.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE
Je ontvangt deze mail omdat je bent ingeschreven op Gezondheid.be.
Uitschrijven