Nieuws | Blogs | Routes
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
 
 
Header nieuwsbrief
Eerlijk is eerlijk, voor echte bergen moet je natuurlijk in het buitenland zijn. Toch kun je ook in Nederland veel uitdagende klimmetjes vinden, bijvoorbeeld om te oefenen voor een bergwandeltocht. Ook in provincies waar je het niet verwacht. Wij tippen je een aantal heuvelachtige wandelroutes waarbij het uitzicht je beloning is.
 
Struinen door de Chaamse Bossen en langs het Ossengoor

Blogster Simone Vos wandelde vanaf RCN Vakantiepark de Flaasbloem een 12 kilometer lange rondwandeling over idyllisch slingerende bospaadjes. Onderweg genoot ze van een afwisselend schouwspel van dennen, eiken, kastanjebomen, beuken en indrukwekkende vennen. Benieuwd naar Simone haar ervaringen?
 
 
Wandelen in de kou: kleding tips

Of je nu tijdens een winter-wandelreis de sneeuw opzoekt of in Nederland de kou trotseert. De juiste kleding maakt je wandeling een stuk comfortabeler. Kou is namelijk geen reden om thuis te blijven, maar om erop uit te trekken. Hoe geniet je van jouw wandeling zonder last te krijgen van koude voeten en bevroren vingers? Wij geven je tips.
 
 
 
Deze 5 Vlaamse treinstappers wil je niet missen
Ken jij de Vlaamse variant van de NS-wandeling al? Treinstappers zijn dag- of meerdaagse wandelingen tussen stations in België, met een lengte variërend van 12 tot 27 kilometer. Je hoeft alleen maar de markering van de Grote Routepaden te volgen.
Bekijk nu vijf mooie treinstappers die niet zo ver van de Nederlands-Belgische grens liggen.
 
 
Van modderstappen tot sneeuwbanjeren: tips

Modder waar je tot je enkels in wegzakt, mul zand waar je doorheen moet ploegen of strak asfalt: in principe kun je op iedere ondergrond wandelen. Toch zijn er wel wat verschillen in zwaarte en in de wandeltechniek die je het beste kunt gebruiken. Benieuwd waar je per ondergrond op kunt letten?
 
Voordelen van verschillende inlegzolen op een rij

De zolen van je schoen vormen de belangrijke verbinding tussen je voet en de grond waarop je loopt. Behalve de buitenzool, is ook de inlegzool belangrijk. Deze kan je wandeling een stuk comfortabeler maken en je voet ondersteunen. Welke inlegzolen bestaan er eigenlijk allemaal en waar moet je op letten bij de aanschaf?
 
 
 
Instagram
 
Facebook
 
Youtube
 
Twitter
 
Website
 
Email
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je bij ons geregistreerd staat als abonnee.
Koninklijke Wandelbond Nederland, Berg en Dalseweg 125, 6522 BE Nijmegen, Nederland