ELF Voetbal nieuwsbrief van 06-06-2022
Het bewogen jaar van Ajax-target Steven Bergwijn

Bij Oranje is hij de grote man, terwijl hij helemaal klaar is met zijn situatie bij Tottenham Hotspur. Steven Bergwijn wil een transfer maken en Ajax is de belangrijkste kandidaat. Een overstap naar Amsterdam zou een passend einde betekenen aan een bewogen jaar.


lees verder
Weinig tot geen jeugdinterlands en toch in Oranje: Deze laatbloeiers uit de Oranje-selectie deden het

De meeste spelers uit Oranje hebben al een lange geschiedenis in het oranje tenue. Bijna allemaal doorliepen ze van jongs af aan de nationale jeugdelftallen van Nederland. Toch zijn er nog altijd wat laatbloeiers die in de jeugd overgeslagen worden, maar alsnog de eerste selectie halen. Deze vijf spelers uit de huidige selectie van Louis van Gaal speelden niet tot nauwelijks jeugdinterlands.

lees verder
PANNA! 66 over de gekke transferzomer, Koning Karim, Feyenoord-talent Benita, Royalistiq en EK-koorts met de OranjeLeeuwinnen

De voetbalwereld is een soort op hol geslagen carrousel: hij stopt nooit met draaien. Zelfs als de bal stilligt op de Nederlandse velden is er genoeg om je op te verheugen. Transfergekte bijvoorbeeld! In PANNA! 66 blikken we al vooruit op de hete transferzomer. En natuurlijk op het EK. De OranjeLeeuwinnen gaan in Engeland hun Europese titel verdedigen. Daarnaast interviews met Feyenoord-talent Mimeirhel Benita, Fortnite-legend Royalistiq over Ajax en een portret over Karim Benzema.

lees verder
Nederland verslaat België: dit elftal ging Oranje 25 jaar geleden voor

Het Nederlands elftal wist vrijdagavond erg veel indruk te maken in de Nations League en zou uiteindelijk met 1-4 winnen van België. Dat kan worden gezien als een redelijk unieke prestatie, want Oranje wint vrijwel nooit van haar zuiderburen. 25 jaar geleden lukte dat voor het laatst. Welke spelers stonden er toen in het veld?

lees verder
Interview Jeffrey Neral: "Enige waar ik spijt van heb, is dat ik niet naar Chelsea ben gegaan"

Een buitenlands avontuur prijkte bovenaan de bucketlist van Jeffrey Neral. Hij was de jongste jeugdinternational van Nederland, wees een aanbieding van Chelsea af en debuteerde op zijn zeventiende in de Eerste Divisie. De afgelopen twee seizoenen voetbalde hij bij Ergotelis op Kreta. "De Verenigde Staten zouden me nog erg leuk vinden."

lees verder
Dit zijn de grootste talenten van Nederland Onder 17

Het Nederlands elftal Onder 17 wist deze zomer voor de derde keer op rij de finale van het EK te halen en dus kunnen we weer stellen dat de ploeg van Mischa Visser over erg veel talent beschikt. In dit artikel pikken we de allergrootste talenten eruit en kijken we welke spelers een mooie toekomst tegemoet gaan. 

lees verder
Interview Mickaël Tirpan, Fortuna Sittard: "'Het kan zijn dat ze het niet haalt', zei de dokter"

Een voetballer met tatoeages? In de Eredivisie is het onderhand eerder regel dan uitzondering. Vaak gaan er indrukwekkende verhalen schuil achter de huidschilderingen. In het geval van Mickaël Tirpan, de rechtsback van Fortuna Sittard, is dat zeker het geval. "Als ik niet getrouwd was, had mijn lichaam nu nog voller gestaan."

lees verder
'Lennart Thy in belangstelling FC Emmen'

FC Emmen heeft haar interesse kenbaar gemaakt in Lennart Thy. De dertigjarige aanvaller is transfervrij, nu zijn contract bij Sparta Rotterdam aan het einde van de maand afloopt en een nieuw contract vooralsnog is uitgebleven.

lees verder
Marc Cardona en Inigo Córdoba, Spaans Go Ahead Eagles-duo: "Jullie hebben altijd haast"

Inigo Córdoba speelde bijna honderd wedstrijden voor Athletic Bilbao, terwijl Marc Cardona de kleedkamer deelde met Lionel Messi. Toch streken de twee Spanjaarden afgelopen zomer neer in Deventer. "Jullie hebben altijd haast en daar is het diner een goed voorbeeld van."

lees verder