img nieuws | agenda | filmhuis
de nieuwe bibliotheek
 
img

Almere Mijn Thuis

Heb je als Almeerder een verhaal over hoe Almere jouw thuis werd? Kom dan met jouw verhaal naar de bibliotheek en laat het (gratis) optekenen door een Almeerse schrijver. Theatergroep Suburbia maakt op basis van de verhalen een voorstelling.
Je bent op 2 maart welkom in Poort, op 3 en 4 maart in Stad, op 7 maart in Haven en op 9 maart in Buiten.
img
Lees verder
img

10.000 Facebook volgers

Vorige week behaalde onze Facebookpagina de mijlpaal van 10.000 likes. Reden voor een klein feestje. Daarom verlootten wij een heus 'biebpakket'. In dat pakket zat o.a. een READ-shirt, Kobo Aura 2 e-reader en een vrijkaartje voor de film. Sherazade Fritze won de prijs omdat zij de leukste reactie had geplaatst bij de Facebookpost met de vraag Waarom volg jij onze pagina? Nieuwsgierig naar onze Facebookpagina?
img
Lees verder
img

Walk&Talk: de koffiepauze voor werkzoekenden

De nieuwe bibliotheek biedt werkzoekenden de mogelijkheid om elkaar maandelijks op een vaste dag en tijd te ontmoeten. Tijdens Walk en Talk bijeenkomsten kun je ervaringen met elkaar delen en tips en suggesties krijgen die je helpen in je zoektocht naar een geschikte baan. Het aantal plaatsen voor deze bijeenkomst is beperkt. Een gratis toegangskaartje is verkrijgbaar via de website of bij de klantenservicebalie.
img
Lees verder

Jeugdtheater: Vlieg op, dikke bromvlieg! 4+

Maak kennis met een uiterst vervelende bromvlieg die voor veel paniek en onrust zorgt in deze muzikale vertel- en meedoevoorstelling van Theater van Santen.
Zondag 25 februari, 15.00 uur in bibliotheek Stad.
Lees verder
img

Digisterker: cursus ‘Werken met de e-overheid’

Met de cursus Digisterker helpt de bibliotheek je om zelfstandig gebruik te maken van de digitale dienstverlening van de overheid zoals DigiD, de website van de gemeente Almere etc. De cursus is gratis op vertoon van een toegangskaartje en bestaat uit vier bijeenkomsten.
Op donderdag 1, 8, 15 en 22 maart van 9.30 tot 11.30 uur in bibliotheek Stad.
Lees verder
img

Film: On Body and Soul

De introverte Mária werkt in het slachthuis maar valt daar door haar afwijkende gedrag wat buiten de boot. De enige die toenadering zoekt is haar baas Endre die zich sterk in Mária herkent. On Body and Soul werd terecht bekroond met de Gouden Beer op het filmfestival van Berlijn.
Te zien op 23, 24, 27 en 28 februari in ons filmhuis.
Lees verder
img

Biblyo top 3

Welke blogs werden er afgelopen week het meest gelezen op Biblyo? We zetten het voor je op een rijtje!
1. Gratis online cursussen van de bibliotheek! van Nynke Stoffers
2. De 5 grootste trends van het afgelopen jaar! van Stefan Kenter
3. Zeven redenen om veel abrikozen te eten. van Evelien Waterman
img
.

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibliotheek zijn verkrijgbaar bij de klantservicebalie van alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl | Afmelden