Nu in de winkel

In de zomereditie o.a. de volgende onderwerpen

  • Zomer op chic Capri, een eiland met vele gezichten en een absurd mooie zee.
  • Susan van Deth deelt deze keer haar (geheime) culinaire adresjes in Florence.
  • Jachthavens en dorpen aan de kust van Trieste tot Lignano Sabbiadoro.
  • De kleuren en geuren van het eilandje Ventotene voor de kust van Lazio.
  • Al tientallen jaren is de antiekmarkt van Arezzo een begrip.
  • De Nederlandse herderin Daphne vond haar plek op een berg in Ligurië.
  • Recepten van Raffaela Amato met als inspiratiebron de Vesuvius.
  • Nog veel meer tips en adressen voor een heerlijke tijd in ons favoriete vakantieland plus natuurlijk achtergronden en besprekingen.

Dag van Rome

Op zaterdag 2 juli 2022 vindt de Dag van Rome weer plaats in de Tolhuistuin te Amsterdam. Georganiseerd door de ambassadeurs van het Koninklijk Nederlands Instituut Rome (KNIR) zullen er gedurende deze dag wijnproeverijen, diverse workshops, een Italiaans diner en nog veel inspiratie op te doen zijn. Alles staat in het teken van de eeuwenoude stad Rome onder het genot van de mooiste Italiaanse livemuziek. 

Voor meer informatie en tickets klik hier

Authentiek Italiaans ijs

Verslaafd aan Italië! Dat zijn de drie broers Henrico, Bram en Onno sowieso. Verliefd op Ferrari’s en Maserati’s, geïmponeerd door de Italiaanse cultuur en rijke geschiedenis, gecharmeerd van het Italiaanse ritme en de levenshouding. Maar vooral dol op Italiaans eten. Of het nu over pasta’s, pizza’s, cannoli’s of ossobuco gaat; ze kunnen al zwijmelen bij de gedachte eraan. In hun verbeelding ruiken ze de geuren, zien de kleuren en proeven de smaken.

Maar als ze weer in Nederland zijn, moeten ze wel even afkicken. Met name als het over ijs gaat. Eigenlijk een complete desillusie. Wat een verschil! Geen enkel merk kan hen bekoren. Te hard, te zacht, te veel lucht, te zoet, te saai. Wat is toch het geheim van die Italianen? Binnen een half uur hebben ze tickets geboekt, een auto gehuurd en een week later begint hun trektocht door Italië. Di’amore was geboren!

Vanaf heden zijn de smaken Cioccolato (chocolade), Affogato all 'Amarena (Amarene kers), Pistacchio (pistache) en Vaniglia del Madagascar (vanille) te verkrijgen bij de PLUS en BOON's markt.  

Lezingen over Julia

Julia is het enige kind van keizer Augustus. Ze zegt wat ze denkt, houdt van provoceren, maakt verre reizen en frequenteert een literaire kring van geestverwanten die moeten aanzien hoe de Republiek een keizerlijk regime wordt. Een van hen is haar grote liefde Iullus Antonius. In deze kring worden subversieve teksten geschreven en snode plannen gesmeed, waarin Julia gevaarlijk wordt meegesleept.
Rosita Steenbeek, Julia, Prometheus, €23,99

Schrijfter Rosita Steenbeek houdt verschillende lezingen over haar nieuwste boek Julia. Voor meer informatie klik hier

Piccolo Corpo

Italië, 1900. Agata besluit in haar eentje een reis te maken door het ruige Italië op zoek naar verlossing voor haar dochter. Een missie niet geheel zonder gevaren als jonge vrouw in die tijd. Onderweg vindt ze hulp van de rondtrekkende Lynx en samen trotseren ze de elementen, vooroordelen en het betoverende maar intimiderende Italiaanse landschap op zoek naar een wonder voor haar kindje.

De cinematografie en het idyllische landschap zijn toneel voor dit mythische sprookje over moederschap, onverwachte vriendschap en de kracht van een vrouw. Laura Samani laat zien met dit prijswinnende debuut op het Film Festival van Cannes, dat ze een talent is om in de gaten te houden.

Piccolo Corpo is nu te zien in de bioscoop!

Italië Magazine Agenda & Scheurkalender 2023

Geniet het hele jaar van Italië met deze handige agenda boordevol vermakelijke weetjes, seizoensrecepten en de tien leukste tips en adressen in Italië. En voor de dagelijkse dosis dolce vita is er de scheurkalender 2023! Begin september zullen ze beschikbaar zijn.

Nu samen bij een jaarabonnement op Italië Magazine. Bent u al abonnee? Bestel ze in onze webshop dan krijgt u €3,50 korting. 

Facebook
Instagram
Website

U ontvangt deze e-mail omdat u heeft aangegeven (commerciële) e-mails van de diensten en producten van
Credits Media te willen ontvangen of een abonnement heeft op een van onze tijdschriften.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp