img nieuws | agenda | filmhuis
de nieuwe bibliotheek
 
img

vacature medewerker facilitaire zaken

Voor onze afdeling facilitaire zaken zijn wij op zoek naar een klantgerichte alleskunner, iemand die een kei is in het regelen van zaken én die uitblinkt in het beheren van gebouwen en technische dienstverlening, oftewel een medewerker Facilitaire zaken (36 uur per week).
img
Lees verder
img

Nieuwe abonnementen en tarieven per 1 juli

Een abonnement per maand afsluiten? Dat kan nu! Per 1 juli introduceren wij twee nieuwe abonnementen: Top (boetevrij lenen!) en Basis (de goedkopere variant). Beide abonnementen kun je per maand afsluiten. Handig voor als je op vakantie gaat of boeken tijdelijk nodig hebt voor je werk of studie. En wist je dat je tot en met je 17e gratis lid bent én boetevrij leent?
img
Lees verder
img

StudyShare: studeren zonder afleiding

Weet je geen fijn plekje om in alle rust te leren? Kom dan naar de nieuwe bibliotheek! Ook in juni (van 11 t/m 25 juni, behalve op zondag 16 en 23 juni) kun je hier namelijk studeren met ‘StudyShare’. Rustig, stressvrij en zonder afleidingen, onder toeziend oog van een strenge maar rechtvaardige ‘StudyBob’. Superefficiënt!
img
Lees verder

Jeugdtheater 2+: Het circus is begonnen

Hooggeëerd publiek, hartelijk welkom in ons circus. Wij brengen u een spetterende show met ons olifantje dat op een bal kan lopen! En wat dacht u van ons aapje dat kan koorddansen? En niet te vergeten onze walrus, die bellen kan blazen. De muziek begint… de lampen gaan aan… de gordijnen gaan open: Het circus gaat beginnen! Applaus! Waarom gebeurt er niets? Wat is er aan de hand? Waar zijn de artiesten?
Bibliotheek Stad, zondag 26 mei, 15.00 uur.
Lees verder
img

Muziekweb: thematische playlists

De tweewekelijkse thematische playlists van Muziekweb zijn vanaf nu ook te beluisteren binnen de bibliotheek. Natuurlijk blijven de playlists, samengesteld door redacteuren van Muziekweb, ook voor iedereen vanuit huis beluisterbaar. Via www.muziekweb.nl zijn de playlists te beluisteren onder het kopje ‘Ontdek’.
img

Film: Baantjer het begin

Jaren '80. Rechercheur De Cock wordt gestationeerd in het rauwe politiestation op de Warmoesstraat in Amsterdam. Samen met zijn nieuwe partner Montijn stuit hij op een moordzaak, wat een opmaat lijkt voor een aanslag tijdens de kroning van prinses Beatrix. Baantjer het begin dient als kick-off voor de gelijknamige dramaserie die later dit jaar in zijn geheel bij Videoland en bij RTL te zien zal zijn. Het idee voor de serie en film is afkomstig van Thijs en Peter Römer.
Bibliotheek Stad, vrijdag 24, zaterdag 25, dinsdag 28 en woensdag 29 mei.
Lees verder
img

Biblyo - schrijver uitgelicht: Baantjer

A.C. Baantjer, ook wel Appie, was politieman en schreef detectiveromans tijdens en na zijn loopbaan bij de politie. De vele boeken die hij publiceerde, waren en zijn populair en kennen talloze fans. Collega Sabine schreef een blog over de boeken van Baantjer, nu weer extra in the picture door de film ‘Baantjer het begin’.
img
.

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibliotheek zijn verkrijgbaar bij de klantservicebalie van alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl | Afmelden