ELF Voetbal nieuwsbrief van 21-10-2022
Het einde van SC Cambuur op het Cambuurplein nadert: "Van Fred Grim moest ik altijd orgelmuziek spelen"

Als alles volgens planning verloopt, speelt SC Cambuur met ingang van volgend seizoen in het nieuwe stadion. Dan verhuist de club van zijn charmante onderkomen tussen de arbeidershuisjes naar het WTC-terrein. Nog steeds vrij dicht in de buurt van het centrum van Leeuwarden, maar niet tussen de mensen. Straks met buren als Holland Casino en Kamer van Koophandel. "Het is superkut, en daarom supermooi."


lees verder
Superelf Dennis Schulp, Tilburgse Volewijcker

Hij staat in de boeken als de laatste debutant in De Meer. Dennis Schulp (44) speelde tien jaar voor Ajax, maar de gehoopte doorbraak bleef uit. In het shirt van Willem II debuteerde hij alsnog in de Champions League. In zijn profcarrière was hij bovendien trefzeker voor FC Volendam, NEC, De Graafschap, Helmond Sport en FC Den Bosch en speelde hij de laatste vier seizoenen in Duitsland. Nu is hij eigenaar van een personal trainingsstudio in Tilburg en voetbalt hij op zondag in het vijfde elftal van VOAB. Voor ELF Voetbal stelde hij zijn Superelf samen, dat was te lezen in nummer 5 van dit jaar.

lees verder
Hoeveel minuten maakt Frenkie ten opzichte van de andere Barça-middenvelders?

De concurrentie op het Barcelona-middenveld is dit seizoen moordend. Dat ervaart Frenkie de Jong ook. Die strijd op het Barça-middenveld is voor Nederlanders interessant om te volgen, met oog op het komende WK. Op zondag 20 november begint het wereldkampioenschap in Qatar al! Frenkie lijkt zeker te zijn van een basisplek bij Oranje, maar het is toch lekker als hij dat met zoveel mogelijk minuten op zak doet.

lees verder
Kellian van der Kaap floreert in Bulgarije: “Je komt nooit in een gespreid bedje terecht en daardoor ben ik mentaal sterker geworden”

Zonder ook maar één minuut Eredivisie-ervaring streek Kellian van der Kaap (23) enkele seizoenen geleden neer in Israël. Daar deed de verdediger het zo goed dat hij de aandacht van Levski Sofia trok. Tegenwoordig bewaakt hij het fort van de Bulgaarse topclub. Hij vertelt over fanatieke supporters, bijzondere verzoeken en Bulgaarse tactieken.

lees verder
PANNA! 69 met Matthijs de Ligt, Daphne van Domselaar, Team Gullit en gratis Panini WK 2022 Stickeralbum

Boemshakalak! Niet alleen FIFA 23 is uit. Ook de nieuwe PANNA! In nummer 69 een superinterview met Matthijs de Ligt. We gingen op pad met doelvrouwe Daphne van Domselaar van de OranjeLeeuwinnen, team Gullit geeft tips over FIFA 23, wereldkampioen Tafelvoetbal Twan Hermans over zijn sport en alle Nederlandse kampioenen uit de geschiedenis zijn in kaart gebracht. En gratis het Panini WK 2022 Stickeralbum met zes gratis stickers!

lees verder
Interview voormalig Ajax-talent Anthonie Blanker: "Zie mijn leven als een lange trainingsstage"

Zijn levensverhaal zou een regelrechte bestseller zijn in boekenland. Een kaskraker in de bioscoop. Beginnend met het zware brommerongeluk als jeugdspeler van Ajax en eindigend met zijn vrijlating na vijf jaar naar eigen zeggen onschuldig te hebben vastgezeten. Daartussen pakt Anthonie Blanker het record van meest scorende Ajax-tiener in Europa, speelt hij in Portugal en Spanje en trouwt hij als speler van FC Volendam met Dolly Dot Anita. Hij wordt afgekeurd, gaat toch weer voetballen in de Verenigde Staten, breekt zijn nekwervel in België en timmert aan de weg als kickbokser. "Achteraf ben ik alles en iedereen dankbaar."

lees verder
Interview FC Groningen-duo Van Gelderen en Musampa: "Dacht bij Ajax vaak: wie is dat?"

Ze staan aan het begin van hun carrière, maar Liam van Gelderen en Nordin Musampa kennen elkaar al bijna zeven jaar. Ze voetbalden samen in Oranje Onder 15, debuteerden tegelijkertijd voor Jong Ajax en transfereerden afgelopen zomer beiden naar FC Groningen. "Ik dacht bij Ajax vaak: wie is dat?"

lees verder
Wie wint het WK in Qatar?

De eerste straten kleuren oranje, fanartikelen liggen weer in de winkelschappen en de vraag naar shirts van het Nederlands elftal stijgt. Langzaam begint iedereen warm te lopen voor het WK in Qatar.

lees verder
Interview Karim El Ahmadi: "Ajax-trainer Marco van Basten wilde eerst een vervanger voor John Heitinga"

Een luxepositie. Na zijn definitieve doorbraak bij FC Twente had Karim El Ahmadi keuzes te over. Ajax, PSV, AZ en Feyenoord stonden in de zomer van 2008 in de rij voor de middenvelder. De keuze viel op de Rotterdamse volksclub. "Van Geel wilde me overtuigen namens Ajax, maar Van Basten wilde eerst een vervanger voor John Heitinga."

lees verder