ELF Voetbal nieuwsbrief van 17-10-2022
Het Eredivisieweekend in 5 opmerkelijke statistieken

Terwijl de meeste clubs zich alweer voorbereiden op de KNVB Beker deze week, blikt ELF Voetbal terug op het afgelopen weekeinde. Deze vijf opmerkelijke statistieken vatten het voetbalweekend voor je samen.


lees verder
Samenvatting: AZ - Feyenoord (1-3)

Zondagmiddag wachtte een belangrijke test voor koploper AZ. Nadat het vorige week al met FC Utrecht had afgerekend, trof het nu opnieuw een zware tegenstander. Feyenoord kwam op bezoek in Alkmaar. Een wedstrijd die gewonnen moest worden om de koppositie te behouden.

lees verder
Interview voormalig Ajax-talent Anthonie Blanker: "Zie mijn leven als een lange trainingsstage"

Zijn levensverhaal zou een regelrechte bestseller zijn in boekenland. Een kaskraker in de bioscoop. Beginnend met het zware brommerongeluk als jeugdspeler van Ajax en eindigend met zijn vrijlating na vijf jaar naar eigen zeggen onschuldig te hebben vastgezeten. Daartussen pakt Anthonie Blanker het record van meest scorende Ajax-tiener in Europa, speelt hij in Portugal en Spanje en trouwt hij als speler van FC Volendam met Dolly Dot Anita. Hij wordt afgekeurd, gaat toch weer voetballen in de Verenigde Staten, breekt zijn nekwervel in België en timmert aan de weg als kickbokser. "Achteraf ben ik alles en iedereen dankbaar."

lees verder
Aftellen naar het WK: Het laatste kunstje

Er is nog iets meer dan een maand te gaan totdat het WK gaat beginnen. Nog 35 dagen zijn er te gaan tot aan het eerste groepsduel. In deze wekelijkse rubriek zal ELF Voetbal vooruitblikken op het eindtoernooi. Met in dit eerste artikel: de ELF spelers die (hoogstwaarschijnlijk) voor hun laatste kunstje gaan op het WK.

lees verder
Interview FC Groningen-duo Van Gelderen en Musampa: "Dacht bij Ajax vaak: wie is dat?"

Ze staan aan het begin van hun carrière, maar Liam van Gelderen en Nordin Musampa kennen elkaar al bijna zeven jaar. Ze voetbalden samen in Oranje Onder 15, debuteerden tegelijkertijd voor Jong Ajax en transfereerden afgelopen zomer beiden naar FC Groningen. "Ik dacht bij Ajax vaak: wie is dat?"

lees verder
Interview Karim El Ahmadi: "Ajax-trainer Marco van Basten wilde eerst een vervanger voor John Heitinga"

Een luxepositie. Na zijn definitieve doorbraak bij FC Twente had Karim El Ahmadi keuzes te over. Ajax, PSV, AZ en Feyenoord stonden in de zomer van 2008 in de rij voor de middenvelder. De keuze viel op de Rotterdamse volksclub. "Van Geel wilde me overtuigen namens Ajax, maar Van Basten wilde eerst een vervanger voor John Heitinga."

lees verder
PANNA! 69 met Matthijs de Ligt, Daphne van Domselaar, Team Gullit en gratis Panini WK 2022 Stickeralbum

Boemshakalak! Niet alleen FIFA 23 is uit. Ook de nieuwe PANNA! In nummer 69 een superinterview met Matthijs de Ligt. We gingen op pad met doelvrouwe Daphne van Domselaar van de OranjeLeeuwinnen, team Gullit geeft tips over FIFA 23, wereldkampioen Tafelvoetbal Twan Hermans over zijn sport en alle Nederlandse kampioenen uit de geschiedenis zijn in kaart gebracht. En gratis het Panini WK 2022 Stickeralbum met zes gratis stickers!

lees verder
Samenvatting Tottenham Hotspur - Everton (2-0)

Tottenham Hotspur heeft een belangrijke overwinning weten te boeken in de strijd om de top van Engeland. Everton speelde na het treffen met Manchester United opnieuw een wedstrijden tegen een topclub en ging opnieuw kansloos ten onder. De Spurs wonnen relatief gemakkelijk met 2-0. 

lees verder
Interview Willem II-middenvelder Thijs Oosting: "Nala begreep niet wat er met me was gebeurd"

Sinds 24 februari 2022 zorgt Nala ervoor dat Thijs Oosting niet de hele dag aan revalideren denkt. De labradoodle van de aanvallende middenvelder van Willem II vormt een grote steun in zijn strijd om weer volledig fit te worden na een afgescheurde kruisband. "Ze is weleens mee geweest naar een oefenwedstrijd. Dan trekt ze bijna de hele tijd sprintjes op het naastgelegen veld."

lees verder