ELF Voetbal nieuwsbrief van 23-04-2021
Het extra dikke EK-Special Doeboek van PANNA! is uit!

Nog zeven weken en dan gaat het EK van start. Eindelijk! Na zeven jaar afwezigheid staat ook het Nederlands elftal weer op een eindtoernooi. Na negen jaar weer op een Europese titelstrijd. Wat is er leuker dan je voor te bereiden op het EK, dan dat te doen met het extra dikke EK-Special Doeboek van PANNA!? Het broertje van ELF Voetbal. Vanaf nu verkrijgbaar.


Lees verder
Interview Doke Schmidt: "Dit is toch wel een kleine opluchting"

Doke Schmidt promoveerde afgelopen weekend na twee bewogen seizoenen eindelijk naar de Eredivisie met SC Cambuur. ELF Voetbal besloot de 29-jarige verdediger nog een keertje te bellen. Over de beslissende wedstrijd tegen Helmond Sport, groot feest in Leeuwarden, een bijzondere felicitatie van sc Heerenveen, de jacht op het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie, een belangrijke rol in de succesploeg en zijn toekomst bij de club.

Lees verder
Samenvatting Ajax - FC Utrecht 1-1

Ajax heeft het veroveren van de landstitel komende zondag niet meer in eigen hand. De ploeg van trainer Erik ten Hag speelde donderdagavond in eigen huis met 1-1 gelijk tegen FC Utrecht waardoor het afhankelijk wordt van PSV.

Lees verder
Deze vijf buitenlandse wedstrijden mag je dit weekend absoluut niet missen

Aankomende zondag staan er in Nederland twee topwedstrijden op de planning: Ajax - AZ en Feyenoord - Vitesse. Ook voor fans van het buitenlandse voetbal is het dit weekend smullen. In dit artikel kijkt ELF Voetbal vooruit naar de vijf meest aantrekkelijke affiches buiten onze landsgrenzen.

Lees verder
Dit zijn de vijf meest scorende aanvalstrio's van de 21ste eeuw

In de Champions League was het laatst bij het tweeluik tussen Paris Saint-Germain en Bayern München genieten geblazen van het aanvalstrio Neymar, Mbappé en Di María. Ook in de Ligue 1 zijn deze wereldsterren wekelijks van grote waarde. Toch valt het statistisch gezien tegen (gezamenlijk 54 goals in alle competities dit seizoen), als je het vergelijkt met andere aanvalstrio's uit het verleden. ELF Voetbal brengt vandaag de vijf meest scorende aanvalstrio's van de 21ste eeuw in beeld.

Lees verder
De duurste huurspelers uit de Keuken Kampioen Divisie

De Keuken Kampioen Divisie: een broedplaats van talent. Ook een competitie waarin spelers hun eerste minuten maken, ervaring opdoen óf hun carrière nieuw leven inblazen. Vandaag kijkt ELF Voetbal naar de tien huurspelers in de Keuken Kampioen Divisie met de hoogste marktwaarde.

Lees verder
Interview Ramon Hendriks: “Ik heb extra coronakilo’s, maar wel positieve kilo’s”

De door Feyenoord aan NAC Breda verhuurde Ramon Hendriks (19) ontpopt zich in Brabant meer en meer tot serieuze kandidaat om volgend seizoen een positie in de verdediging van Feyenoord te bekleden. Zelf denkt Hendriks daar nog niet te veel aan. “Voor nu is het zaak om te promoveren met NAC Breda.”

Lees verder
Interview Miquel Nelom: “Het doel met Suriname is het wereldkampioenschap halen”

Terwijl zijn teamgenoten van Willem II keihard tegen degradatie vechten, werkt linksback Miquel Nelom (30) hard aan zijn herstel. “Het is moeilijk om van een afstand toe te moeten kijken.”

Lees verder
Interview aanvoerder Sam Beukema: “Bij Go Ahead voelt het specialer”

Go Ahead Eagles herstelde zich zaterdagavond goed van de beslissende tik in de strijd om plek twee op de Vijverberg. De zure smaak van de 1-0 nederlaag bij De Graafschap werd weggespoeld met de beste wedstrijd van het seizoen. Het elftal van Kees van Wonderen won met 3-0 van Almere City. In deze vorm wil niemand tegen deze ploeg spelen in de play-offs. We praatten na met Sam Beukema.

Lees verder