ELF Voetbal nieuwsbrief van 13-09-2024
Het extra dikke PANNA! Champions League Doeboek 2024/25 is uit!

The Champioooooons! De melodie klinkt vanaf 17 september weer haast dagelijks. Dit jaar vaker dan ooit, want de Champions League kent niet langer 32 maar 36 deelnemers! Bovendien niet langer een poulefase met zes wedstrijden, maar een competitiefase van acht duels! Het nieuwe extra dikke PANNA! Doeboek staat volledig in het teken van de Champions League. Met strips, quizzen, puzzels, kleuropdrachten en nog veel meer leuke dingen!


lees verder
Voorbeschouwing Tottenham – Arsenal: Eerste Noord-Londen derby van het seizoen

Het Premier League seizoen is weer in volle gang en dit weekend staat de eerste altijd zo zwaar beladen Noord-Londen derby weer op het programma. Zondagmiddag om 15.00 uur Nederlandse tijd ontvangt Tottenham Hotspur aartsrivaal Arsenal. Een mooie wedstrijd om op voor te beschouwen.

lees verder
Michael Verrips met FCV Dender EH fier aan kop in de Belgische competitie

FCV Dender EH is zonder twijfel de verrassing van de Belgische competitie tot dusver. De promovendus staat na zes speelrondes fier bovenaan de Jupiler Pro League. Onderdeel van dit succes is Michael Verrips. De doelman kwam afgelopen zomer over van Fortuna Sittard. “Ik moest deze zomer op zoek naar een nieuwe club.”

lees verder
Voorbeschouwing Champions League: Juventus - PSV

De eerste speelronde van de Champions League komt met rasse schreden dichterbij. PSV trapt komende dinsdag 17 september het miljoenenbal af met een bezoek aan De Oude Dame in Turijn. Dit wordt de eerste keer ooit dat beide ploegen elkaar treffen, wat kunnen we van deze wedstrijd verwachten?  

lees verder
Sunderland AFC wil met nieuwe manager en fanatieke achterban terug naar Premier League

Het grootste stadion van de Championship, een enorm enthousiaste supportersschare en in alle gevallen een Sleeping Giant die graag terug wil naar het hoogste Engelse voetbalwalhalla. Sunderland AFC is met haar nieuwe manager, die een behoorlijk fors budget mee heeft gekregen om te shoppen op de transfermarkt, ambitieus. Bovendien verloopt de revalidatie van onze landgenoot Jenson Seelt naar wens en hoopt hij in de herfst terug te keren in de ploeg. Dit seizoen kan weleens hét seizoen van Sunderland AFC worden.

lees verder
Arne Slot op weg naar prestigieus Premier League record

Arne Slot beleeft een geweldige start als trainer van Liverpool. Na de overwinning op het Manchester United van Erik ten Hag kon Slot een mooi record op zijn naam schrijven. Hij is namelijk de eerste Liverpool-trainer sinds George Kay in 1936 die namens Liverpool de eerste uitwedstrijd op Old Trafford wist te winnen. Daarbij was hij ook de eerste trainer in Engeland die in zijn eerste drie competitiewedstrijden de nul wist te houden. Dat gebeurde voor het laatst in 1887. Als het Slot lukt om deze lijn voort te zetten komt hij in aanmerking voor een ander prestigieus record.

lees verder
Jelle van der Heyden, enige Nederlandse voetbalprof op de Faeröer: "Voor een rolletje Oreo tik je vier euro af"

Achttien eilanden, ruim tienduizend watervallen, meer schapen dan mensen, drie verkeerslichten en nauwelijks boomgroei. De Faeröer vormt een unieke archipel in het noordwesten van Europa. In de hoogste voetbaldivisie van de eilandengroep strijden tien clubs om de landstitel en de Europese startplekken. Daarbij één Nederlander: Jelle van der Heyden, eerder actief voor FC Twente en in Denemarken en Finland. "Het is hier hoogst ongebruikelijk om de deur van je huis op slot te doen."

lees verder
Win het boek Tussen de Ultra's van James Montague

Jarenlang stond James Montague tussen de extreemste voetbalfans ter wereld. De Engelse auteur en journalist schreef er het boek Tussen de Ultra's over. Dat boek is vandaag te winnen via onze website.

lees verder
André Ooijer: "Ik botste bij PSV met voorzitter Westerhof en zei iets van: 'Jij eruit of ik eruit''

Eigenlijk dacht André Ooijer PSV nooit meer te verlaten na zijn overstap van Roda JC in januari 1998. Maar onenigheid met toenmalig PSV-voorzitter Rob Westerhof resulteerde ruim acht jaar later in zijn enige buitenlandse avontuur. Zijn verblijf bij Blackburn Rovers past in een carrière vol toevalligheden die volgens Ooijer bovenmenselijke sturing lijken te suggereren. "Soms zijn er momenten dat je denkt: het moest zo zijn."

lees verder