Wie stopt Felix Auger-Aliassime?
Auger-Aliassime
Felix Auger-Aliassime is de man in vorm. De nummer negen van de wereldranglijst versloeg in de kwartfinale van het ABN AMRO World Tennis Tournament de Brit Cameron Norrie: 7-5, 7-6 (4). De Canadees evenaarde Rafael Nadal met zijn tiende overwinning in 2022.
Lees verder
Droomweek voor Jiri Lehecka
Kwartfinalisten
Jiri Lehecka schrikt er zelf van. Hij staat in de halve eindstrijd van het ABN AMRO World Tennis Tournament. De Tsjechische qualifier verslaat in een spannende kwartfinale Lorenzo Musetti: 6-3, 1-6, 7-5. “Dit is een onvergetelijk moment.”
​​​​​​​
Lees verder
Terugblik op 2005 met Ivan Ljubicic
Terugblik
Het ABN AMRO World Tennis Tournament viert volgend jaar het 50-jarig jubileum. Nederlands grootste en oudste tennistoernooi kent een roemruchte geschiedenis. Een terugblik naar 2005 met de finaleplaats van Ivan Ljubicic.
Lees verder
Achter de schermen: fotograaf Henk Koster 
Achter de schermen
De schijnwerpers van het 49e ABN AMRO World Tennis Tournament zijn uiteraard gericht op de toptennissers. Maar wie zijn de mensen die de sterren laten stralen? Vandaag deel 8 in 'Achter de schermen’: Henk Koster, de toernooifotograaf in Ahoy
Lees verder
Gelukkig is de lasser ook van de partij
Esther Vergeer
Op de derde dag van het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament programmeerde Esther Vergeer een extra partij als gevolg van ‘panne’ bij de Belg Jef Vandorpe. Het frame van zijn rolstoel vertoonde een breuk en was gisteren nog niet op tijd klaar. Zijn dubbel met landgenoot Joachim Gerard is daarom verschoven naar vandaag. "Door dat reizen met het vliegtuig gaat zo’n stoel soms stuk. Maar we hebben hier gelukkig een lasser ter beschikking’’, aldus de toernooidirecteur, die verder Tom Egberink weer in actie ziet in de halve finale, zowel in de single als in de dubbel met Maikel Scheffers. "Ik zag Tom vandaag met maar liefst 166 km per uur serveren, dat is echt heel hard’’, zo verheugt Vergeer zich al op zijn optreden.

Bekijk hier het volledige dagprogramma
Alle wheelchairwedstrijden zijn te volgen op youtube.com/abnamrotennis
Bekijk de voorbeschouwing
Het finaleweekend kijk je live mee via NOS.nl en Ziggo Sport
Live kijken
Ondanks dat de tickets voor dit jaar zijn uitverkocht, kun je de spannende wedstrijden van het toernooi live volgen vanuit huis!

Op TV kijk je naar Ziggo Sport (Kanaal 13 of 14) en online volg je de avondwedstrijden via de stream op NOS.nl. De wheelchairwedstrijden volg je via ons YouTube kanaal!


Bekijk uitzendschema's
Van keeper met één been tot rolstoeltennisser aan de top
Tom Egberink
Het 14e ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament behield gisteren een Nederlandse inbreng. De als vierde geplaatste Tom Egberink won, anders dan Maikel Scheffers op donderdag, wel van de taaie Japanner Takuya Miki, met 6-3, 6-4. Een zeer geruststellend resultaat, want het was na een bye in de eerste ronde deze week zijn eerste wedstrijd bij wat hij 'het vijfde Grand Slam-toernooi’ noemt, zo belangrijk vindt hij het evenement in Rotterdam Ahoy.
Lees verder
Bekijk nu het online programmaboek
Programmaboek
Eens maar nooit weer. Of toch? Lees hoe Richard Krajicek niet kan wachten tot Ahoy weer bruist deze week. Of wat het prijzengeld is voor deze bijzondere 49e editie en met hoeveel ATP punten de spelers naar huis kunnen gaan. Je leest alles terug in het online programmaboek.  
Lees meer over het toernooi
Ga op de foto met Ballie of één van de spelers
Photobooth
Terwijl je de wedstrijden kijkt, kun je op de foto in onze online photobooth. Neem je beste pose in (of upload een foto vanaf je telefoon of computer) en poseer met onze spelers of het speciale centre court dit jaar! 


Naar de photobooth
Red miljoenen tennisbballen van de prullenbak
Renewaball container
Tennisballen worden niet of nauwelijks hergebruikt en dat is slecht voor het milieu. Daarom sponsort ABN ARMO Renewaball. Dit doen we door het plaatsen van 200 inzamelcontainers bij tennisverenigingen door heel Nederland. Zo worden van oude tennisballen weer nieuwe Renewaballs gemaakt. Heeft jouw tennisvereniging al een inzamelcontainer?
Vraag container aan
Bekijk de laatste sportheadlines van het AD
AD Sportnieuws
Je leest bij het Algemeen Dagblad het hele jaar door tennis nieuws. Navigeer hieronder naar de laatste sport headlines!

Lees meer