Nationaal Park Nieuw Land

Nationaal Park Nieuw Land bestaand uit de Oostvaardersplassen, Lepelaarplassen, Marker Wadden en het Markermeer, is genomineerd voor de verkiezing 'Mooiste natuurgebied van Nederland'.

Al deze gebieden zijn gemaakt door de mens. Vervolgens kreeg de natuur de ruimte met prachtige en unieke natuurgebieden als resultaat. Samen vormen ze het grootste man-made natuurgebied ter wereld. Breng uw stem uit voor 31 oktober. Deel dit ook met uw buren, vrienden en familie en zorg dat Nationaal Park Nieuw Land bij de top 3 zit! Sms 'NATUUR 07'naar 1008 of via deze link.

Stem op Nationaal Park Nieuw Land
postbus afbeelding

Week van het Landschap

Het Flevo-landschap bestaat 30 jaar. Dit vieren wij tijdens de week van het Landschap, van 15 t/m 23 oktober, met allerlei gratis activiteiten.

Maak een heerlijke wandeling door de Lepelaarplassen of Rotterdamse hoek. Of ga met de boswachter door de Pampushout en hoor alles over de toekomstplannen. Ga met uw kinderen mee met de paddenstoelenexcursie, vogels kijken of ga hutten bouwen in het Schokkerbos of een rondje mee met de menvereniging door het Natuurpark.

Week van het Landschap

Afsluiting Fietspad A6 strook Emmeloord

In verband met nieuwe inrichting van de munttocht bij Emmeloord is vanaf maandag 10 oktober het fietspad A6 strook Emmeloord, vanaf de Muntweg tot de Marknesserweg, twee weken lang gesloten voor fietsers.

Afsluiting Fietspad A6 strook Emmeloord
postbus afbeelding

Lichtjesoptocht Natuurpark Lelystad

Voor kinderen, maar ook voor ouders die mee willen lopen, organiseren we zaterdag 15 oktober een lichtjesoptocht door Natuurpark Lelystad. We vinden het heel leuk als je met een eigen lantaarn of lampion komt. Heb je geen lantaarn of lampion? Dan kun je van ons een lantaarn lenen. 

Lichtjesoptocht Natuurpark Lelystad
postbus afbeelding

Archeologiedag in De Gesteentetuin

Op zondag 16 oktober worden er veel activiteiten rondom de Gesteentetuin georganiseerd in verband met de Maand van de Geschiedenis. Op zondagmiddag  zijn er twee archeologen aan het werk. Je kunt ze vragen stellen en kijken hoe ze te werk gaan. 

Archeologiedag in De Gesteentetuin
postbus afbeelding
postbus afbeelding

Natuurwerkdag

Op zaterdag 5 november wordt door heel Nederland de grootste en gezelligste vrijwilligersactie in het groen georganiseerd! Vrijwilligers geven het landschap dan een onderhoudsbeurt. Het Flevo-landschap doet mee op drie locaties.

Natuurwerkdag
Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar? Bekijk hier de online versie Uitschrijven voor de mailing