Het geluk van golven kijken & wandelen in Westerwolde

5 months ago


Text only:

Natuurnieuws Roots - 28 juni
Niet leesbaar? Bekijk deze nieuwsbrief in je browserMeer natuur op rootsmagazine.nl
Doen: golven kijkenWAAROM GOLVEN JE GELUKKIG MAKEN


Het is de komende dagen prima weer voor een bezoek aan het strand. En als je daar toch bent, neem even de tijd om naar golven te kijken. Want van het kijken naar golven kun je iets gelukkiger worden. Je leest er alles over in de nieuwe Roots van juli.
Foto: Niels KooymanZo worden golven geboren
Wat een vraag!EET EEN SCHOLEKSTER SCHOL?


De scholekster is een steltloper met een brede smaak. Op graslanden zoekt deze vogel vooral naar regenwormen. Langs de kust gaat de voorkeur uit naar kokkels, mossels, nonnetjes, krabben en garnalen. Maar eet de scholekster – hij heet toch niet voor niets zo – ook schol?
Foto: Antwan JanssenDit is het antwoord
NatuurfotografieTOPLANDSCHAPPEN


Adembenemende vergezichten, snikhete woestijnen, scherpe kliffen en barre poolgebieden. Je ziet het vanaf donderdag 28 juni allemaal op de fototentoonstelling Greatest landscapes in het Museon. De beelden zijn gemaakt door de beste fotografen van National Geographic. Locatie: Museon, Stadhouderslaan 37, Den Haag (ZH). Open: di t/m zo van 11-17 uur. Prijs: € 12,50 (kinderen krijgen korting).
Foto: Jim RichardsonMeer informatie
RecensieIN DE WILDERNIS


De tomeloze verwondering over de natuur die de Amerikaanse schrijver en natuuronderzoeker John Muir drijft, laat geen ruimte voor fysieke vermoeidheid. Althans, niet in de recent verschenen verhalenbundel In de wildernis. Eindeloos doorkruist hij bossen en beklimt hij bergflanken. Dankzij Muir krijg je volop zin om de Hollandse wildernis te ontdekken.
Foto: Daniël MulderLees de recensie


IN DE NIEUWE ROOTS VAN JULI:


Zeenaaktslakken: vlinders van de zee
Doen: zomerwandelen op Vlieland
Een ode aan de golven
De mooiste zandverstuivingen
Natuurommetje over landgoed Niënhof
Foto van de maand: wilde bloemen
Nieuwe serie: uitkijkpunten in Nederland

 Bestel het nummer eenvoudig online


NatuurwandelenDOOR HET DAL VAN DE RUITEN AA


Westerwolde is een streek in het oosten van Groningen met een vleugje Drenthe. Er zijn bosjes, graslanden en velden vol akkerbloemen, zoals klaproos en korenbloem. Ook vind je hier de ruime uitzichten waar Groningen patent op heeft. De riviertjes Ruiten Aa, Mussel Aa en Westerwoldse Aa glinsteren altijd in de buurt van het wandelpad. Ontdek het allemaal met deze Roots-wandeling.Download gratis de gps-track
Bilderberg-arrangement:Klavertje Vier-wandelen


(Roots-promotie)
Met het vijfdaagse Bilderberg Klavertje Vier-arrangement wandel of fiets je van hotel naar hotel door de prachtige natuur van de Zuid-Veluwe, De Hoge Veluwe en de Over-Betuwe. De wandelroutes gaan door de directe omgeving van de hotels en variëren in lengte van 15 tot 20 km. Lezers van Roots ontvangen iets extra's bij dit Bilderberg-arrangement.Bekijk het arrangement

Volg Roots ook op


Copyright © 2018
New Skool Media.
Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
                     
                     
               

Grasduinen.nl

Categories: Magazine Environment | Nature
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018