Gitarist abonnementen

Proefabonnement: 2 nummers voor 12,50

Jaarabonnement: met welkomstcadeau of introductiekorting.

Nieuwste editie: los bestellen voor maar € 7,95 - gratis thuisgestuurd

Download onze digitale editie via all you can read abonnement Readly

In deze Gitarist.nl Nieuwsbrief

De nieuwe editie van Gitarist is verkrijgbaar, in de winkel in Nederland en Belgi
Of bestel ‘m in onze webshop Muziekmagazines.nl/gitarist
Ookvanuit Belgi: bestel bij ons - we sturen op zonder verzendkosten

  • Ticketverkoop Amsterdam Guitar Heaven is begonnen
  • Pat Metheny 23 oktober Muziekgebouw Eindhoven
  • 7 nieuwe Boss Katana amps
  • Mike Dawes op Guitar Summit
  • Win een DAngelico Premier Gramercy nog 1 dag de kans!
  • De nieuwe Diamondback straps van Getm Getm
  • 'Gitaarmannen - De Podcast' met Eric Brugmans

 

 

Gitarist 402, september 2024, ligt nu in de winkel!  


   Bestel de nieuwe editie in onze webshop Muziekmagazines.nl - kies voor ‘nieuwste editie van Gitarist’ ( 7,95, geen verzendkosten!). Klik hier.
Abonnee worden mag ook natuurlijk!
We hebben mooie aanbiedingen!

   Of koop Gitarist in tijdschrift- of boekwinkel in Nederland en Belgi! 

  Je kan Gitarist ook downloaden voor alle tablets en smartphones via Readly.

Highlights in deze editie: 
De akoestische gitaar! We gebruiken ‘m allemaal, en soms wordt het een specialisme. In de feature onder de titel 'Strummen & Fingerpicken' geven we tips hoe je het meeste uit je steelstring kunt halen en duiken we in de open stemmingen, compleet met toepassingen en (audio)voorbeelden. We spreken met fingerstyle-gitarist Mike Dawes en testen een ukelele en nylonsnaar van Ortega en een slope-shoulder dreadnought van Sigma.

In de testsectie verder een Tele uit Fender’s vernieuwde Player-serie, een SE bolt-on van PRS, een praktische Hotone oefenversterker, een Source Audio pedaal om lofigeluiden te maken, een Blackstar interface met St. James plug-in, een Beetronics dubbele overdrive en een draadloze set met extra functies van Nux.

Na 20 jaar brengt Daryll-Ann weer een plaat uit, rede genoeg om gitaristen Jelle Paulusma en Anne Soldaat een paar vragen te stellen. Ook waren we op North Sea Jazz, waar we sidemannen Shemaiah Turner en Brad Allen Williams spraken. Verder interviews met Simon McBride, Mark Lettieri, Emily Roberts en Joe Perry.

 

Ticketverkoop Amsterdam Guitar Heaven 2024 is begonnen!
Zaterdag 23 november in Q-Factory Amsterdam - ht evenement voor gitaristen en bassisten

Voor een ticket van 14,50 kun je op Amsterdam Guitar Heaven de hele dag de Gearshow Gitaar & Bas bezoeken en bijna 20 workshops bijwonen! De ticketverkoop is begonnen, tal van standhouders hebben hun komst al bevestigd en we zijn druk bezig het workshopprogramma samen te stellen. Amsterdam Guitar Heaven op zaterdag 23 november, 12.00-19.00 uur wordt weer een top-evenement, georganiseerd door Gitarist, De Bassist, Musicmaker.nl, Guitar Matrix, GitaarschoolNederland.nl en Q-Factory.

 

Het evenement bestaat uit drie onderdelen: 

  • GEARSHOW GITAAR & BAS
  • WORKSHOPFESTIVAL
  • SLOTCONCERT
Meer informatie op Gitarist.nl!
De ticketverkoop is begonnen via Ticketmaster
Tickets 14,50 (voor studenten 7,50).
Tarieven zijn inclusief kosten en bieden toegang tot alle drie de onderdelen van het evenement. 

 

Guitar Summit in Mannheim bezoeken?
27-29 september 2024

Maar eerst is er eind september de Guitar Summit plaats, Europa’s grootste gitaarbeurs. Je moet ervoor naar Mannheim, maar dan heb je ook wat. Er zijn meer dan 100 workshops en een flink aantal concerten. Op de beurs ontbreekt bijna niemand behalve, zoals op alle beurzen tegenwoordig, Gibson en Fender. Tja...
Workshops en masterclasses zijn er van een geweldige serie gitaristen en bassisten. We noemen er slechts een paar, maar bepaald niet de minsten: Tommy Emmanuel, Matteo Mancuso, Tosin Abasi, Jared James Nichols & Band, Nita Strauss, Mike Dawes, Greg Koch en Thomas Blug
Met Gitarist en onze collega’s van De Bassist zijn we opnieuw partner van Guitar Summit.
Check info op Gitarist.nl.

 

Boss Katana Gen 3 serie gentroduceerd
We stellen de 7 nieuwe amps voor, inclusief demovideo

Boss introduceerde haar Katana amps in 2016. Inmiddels brengt Boss de derde generatie Katana's uit, de Gen 3 serie; met vernieuwde versies van zeven modellen. Ze hebben een betere geluidskwaliteit, een gloednieuw ‘Pushed’ ampmodel en nog meer mogelijkheden dan de vorige generatie.


De nieuwe uitvoering van de Katana is geen revolutionair andere versterker, maar een subtiele doorontwikkeling van wat er al was. De Gen 3 voelt en gedraagt zich precies als zijn voorganger - logisch ook, omdat hij gebruikmaakt van dezelfde Tube Logic-technologie en reactieve, analoge klasse AB-eindtrap - al klinkt hij een stuk duidelijker.


In Gitarist 401, augustus 2024 vind je een test van een van die versterkers, de Katana-50 Gen 3.
Op Gitarist.nl vind je alle informatie en een demovideo over de 7 amps in de nieuwe Katana-serie.

 

Mike Dawes: menselijk contact met onmenselijk spel - Strummen & fingerpicken feature
Video, audio en transcriptie bij het interview in Gitarist 402, september 2024

‘Galactic Acid’ is het derde album van fingerstyle-gitarist Mike Dawes. De Brit bewandelt op een avontuurlijke manier opnieuw onbegane paden op zijn instrument. Maar bovenal maakt hij prachtige muziek. In Gitarist 402, september 2024 vertelt hij over zijn nieuwe album, de inspiratie die hij bij Eddie Van Halen vond en wat de lof van Tommy Emmanuel voor hem betekent. Binnenkort speelt hij op Guitar Summit In Mannheim en met Justin Hayward in Haarlem en Heerlen.

 

In een uitgebreid webartikel op Gitarist.nl presenteren we video en audio bij het interview en kan je een transcriptie downloaden van het bijzondere outro van Cloud Catcher.

 

De nieuwe Diamondback straps van Get’m Get’m
Ratelslang prints!

Een nieuwe reeks gitaarbanden van Get'm Get 'm: de Diamondback. Ze zijn gemaakt van moleskin met een prachtige ratelslangprint. Elke strap is uniek door de snit van de stof, net zoals elke slang uniek is.
De Diamondback straps zijn verkrijgbaar in vier opvallende kleuren: Rattler Green, Rattler Brown, Rattler White en vurig Rattler Red. Gemaakt in een volledig verstelbare lengte van 165 cm zijn deze riemen perfect voor gitaristen van elk postuur! Voorzien van gelaste metalen hardware in een matzwarte afwerking die vrij is van zware metalen en giftige stoffen.



Meer info op Gitarist.nl!

 

Ed Struijlaart's 'Gitaarmannen - De Podcast' - alle afleveringen op rij
Nieuwe aflevering met Eric Brugmans

In 'Gitaarmannen, De Podcast' praat gitarist Ed Struijlaart met zijn favoriete NL en B gitaristen (m/v) over hun leven en muziek, met de liefde voor de gitaar als rode draad. Bij uitkomen van editie 402 van Gitarist, september 2024,is de 70e aflevering verschenen, dit keer met Eric Brugmans, gitarist bij Miss Montreal.

 

Bekijk de video van de podcast op Gitarist.nl.

 

Pat Metheny komt 23 oktober naar Muziekgebouw Eindhoven
Interview in de komende editie van Gitarist

Tijdens zijn tour voor ‘Dream Box’ schreef Pat Metheny materiaal voor een bijzondere nieuwe baritongitaar. Dit materiaal kwam uiteindelijk terecht op ‘MoonDial’, zijn nieuwste album. Zijn komende solotour, die hem ook naar Muziekgebouw Eindhoven brengt, op 23 oktober, staat volledig in het teken van deze albums.


Metheny nam ‘MoonDial’ op met alleen een akoestische baritongitaar en een bandmicrofoon. En daarmee brengt hij jazz naar een heel andere wereld. Die baritongitaar met nylon snaren, die Linda Manzer speciaal voor hem bouwde, laat een heel ander bereik horen dan we van gitaren gewend zijn, al waren er wel een onconventionele stemming en een set custom nylon snaren voor nodig om te voorkomen dat de gitaar ontstemde.

 

Lees verder op Gitarist.nl.

 

 

Win een D’Angelico Premier Gramercy! Nog kans mee te doen tot morgen!
We geven een D’Angelico Premier Gramercy akoestische gitaar weg!

D'Angelico heeft dit jaar drie nieuwe modellen aan zijn Premier-serie toegevoegd. Wij geven een daarvan weg, de Gramercy, precies de gitaar op de foto!


Ga naar gitarist.nl/giveaway en maak kans op deze gitaar!

 

Digitale Editie van Gitarist via Readly

Gitarist kun je in de App Store en Google Play als digitale editie vinden via de apps voor alle tablets en smartphones via Readly tegen 'all you can read' abonnementsprijzen.

Als je een Readly abonnement neemt kan je ook de eerder verschenen edities lezen, zie hieronder!  

 

Gitarist/Gitarist.nl
Uitgeverij de Inzet bv
Atlantisplein 1 - 1093 NE Amsterdam

uitschrijven nieuwsbrief
contact
www.gitarist.nl