8 wijze natuurlessen | De boerenzwaluw is onderweg | Natuurfotografie in je tuin
BLAUWTJES ZIEN

BLAUWTJES ZIEN

Het lieflijke boomblauwtje vliegt weer. Check onze tips om hem te herkennen.
Roots
Boerenzwaluwen komen eraan
EEN REIS VAN RUIM 8.000 KILOMETER

De boerenzwaluwen zijn nu onderweg vanuit Afrika naar Nederland, een reis van ruim 8.000 kilometer. Hun terugkeer hangt af van de weersomstandigheden onderweg. En er moeten genoeg insecten zijn. De eerste vogels zijn alweer gezien. Spot jij ze dit weekeinde ook?
Foto: Leen Euser

Roots
Virtueel natuurwandelen
VRIJUIT ZWERVEN OVER DE PADEN

De lente gaat gewoon door, maar voorlopig zitten we aan huis gekluisterd. Natuurmonumenten wil dat iedereen toch van de natuur kan genieten en brengt daarom de natuur bij je thuis. Je kunt nu met Google Street View virtueel wandelen door 19 bijzondere natuurgebieden: van Schiermonnikoog tot de Veluwezoom.
Foto: Bas Meelker

Roots
Inspiratie & bezinning
8 WIJZE LESSEN

Fanny Glazenburg, hoofdredacteur van Roots, las het boek De acht grote lessen van de natuur. Ze was onder de indruk: ‘Gary Ferguson geeft ons handvatten om weer in harmonie met de natuur te leven.’

Roots
Thuis-blijf-uitdaging
OP TUINSAFARI

Natuurlijk gaat iedere natuurfotograaf er het liefst op uit, maar in deze tijden is rondom het huis fotograferen echt de beste optie. Roots-fotoblogger Bert Kok vertelt hoe hij dat doet én hij geeft tips.
Foto: Bert Kok

Gratis bij je thuisbezorgd
ROOTS EN ROOTS VOGELMAGAZINE

Je bestelt de nieuwe editie van Roots en het Roots Vogelmagazine eenvoudig online - ze worden gratis bij je thuisbezorgd. Dat geldt ook voor alle voorgaande edities. 

Gebruik bij het bestellen de kortingscode ‘GRATIS’, dan betaal je geen verzendkosten.

Roots
Roots
Hallerbos in 11 beelden
SPROOKJESBOS IS GESLOTEN

Deze weken is het Belgische Hallerbos op z'n mooist. De bloemrijke bosgronden maken van dit bos een waar sprookjesbos. Ieder voorjaar trekken daarom massa's natuurfotografen en andere liefhebbers naar dit bos bij Brussel. Maar door het coronavirus is het gebied nagenoeg afgesloten. Gelukkig hebben we de foto's nog!
Foto: Antwan Janssen

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest
Copyright © 2020 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer