En hoe werkt het precies?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

De grote oud-en-nieuwquiz van Quest

Met oud en nieuw vieren we de start van het nieuwe jaar. Hoeveel weet jij over deze nacht vol oliebollen, sterretjes en champagne?

 
 
Quest
 

Wat is het verschil tussen groene en zwarte olijven?

Groene en zwarte olijven komen van exact dezelfde boomsoort. De groene zijn alleen een paar maanden eerder geplukt. Dat gebeurt als ze nog onrijp zijn. De olijven rijpen daarna ook niet verder, in tegenstelling tot veel andere vruchten. Ze hebben daardoor harder vruchtvlees en vaak een wat bittere smaak.

 
 
Quest
 

Gesponsord bericht

‘Juf die een fiets voor je regelt, dat doet wat met je’

'Aantal Nederlanders in voedselnood flink gestegen’. ‘Een miljoen mensen hebben moeite om rond te komen’. ‘Steeds meer kinderen zonder ontbijt naar school’. De krantenkoppen liegen er niet om. De voortdurende inflatie en hoge energiekosten hebben er bij veel mensen ingehakt, en het einde lijkt nog niet in zicht. Een kind dat opgroeit in armoede haalt zijn achterstand later maar zelden in. Maar het kan wel.

 
 
Quest
 

Hoelang eten we al oliebollen tijdens oud en nieuw?

Met krentjes, of toch liever zonder. Zelfgebakken met uitsteeksels, of glad en rond van de plaatselijke kraam. De jaarwisseling is niet compleet zonder oliebollen. Waar komt die gewoonte eigenlijk vandaan?

 
 
Quest
 

Wat maakt het internet zo snel?

Een vakantievriend uit Nieuw-Zeeland een fijne verjaardag wensen met een appje gaat bizar snel. Al na een fractie van een seconde tingelt zijn telefoon. Hoe kan het internet informatie zo snel naar de andere kant van de wereld sturen?

 
 
Quest
 

Best gelezen artikel van vorige week

Wanneer ben je rijk en wanneer arm?

Wat rijk is, is heel subjectief. Iemand die elke maand rood staat, zal iemand met een ton op de bank rijk vinden. Iemand met een ton vindt wellicht een miljonair rijk. Maar met een miljoen maak je weer weinig indruk in de haven van Monaco. Er bestaat geen wetenschappelijke definitie voor rijkdom.