Weergaveproblemen? Bekijk deze nieuwsbrief in een browser.

---

Het is alweer bijna Kinderboekenweek!

De leukste week van het jaar en de enige week die twaalf dagen duurt: DE KINDERBOEKENWEEK. Dit jaar wordt dit feest gevierd van woensdag 6 tot en met zondag 17 oktober.

Het thema van de Kinderboekenweek is Worden wat je wilt. CPNB geeft met dit thema boeken over beroepen extra aandacht.

Bette Westera, die afgelopen jaar de Gouden Griffel won met Uit elkaar, schreef het Kinderboekenweekgeschenk. Tiril en de toverdrank, heet het boek dat je van ons cadeau krijgt wanneer je voor minstens €12,50 aan kinderboeken koopt.

Mark Janssen, winnaar van de Kinderboekwinkelprijs 2019, maakte het prentenboek voor de Kinderboekenweek: Dromer, dat voor €7,25 te koop is.

We hebben op maar liefst drie locaties in de binnenstad Kinderboekenweekactiviteiten gepland staan. Natuurlijk in onze eigen winkel, maar ook in de Uitalage op de Steenweg en in de Bibliotheek op de Neude. In de agenda op onze website vind je alle activiteiten terug, hieronder een samenvatting:

In de winkel aan de Ganzenmarkt...

...is het natuurlijk eigenlijk het hele jaar door een beetje Kinderboekweek. Maar tijdens de echte, officiële Kinderboekenweek pakken we extra uit. Zo kun je zaterdag 9 oktober niet alleen in de gewone winkel komen snuffelen, maar ook in onze middeleeuwse kelder. Je kunt daar op zoek naar een boek om te worden wat je leest.

Niet alleen de kelder is die dag open voor bezoekers: op 9 oktober, om 10.00 uur kun je aanschuiven in de woonkamer voor de voorleesochtend met Marloes van Loon en Bianca Antonissen (voor kinderen vanaf 3 jaar).

Zondag 10 oktober komen Maranke Rinck en Martijn van der Linden voor een Bob Popcorn-feest! Het begint om 15.00 uur. Hiervoor moet je een plekje reserveren via info@kinderboekwinkelutrecht.nl. (voor kinderen vanaf 5 jaar).

In de Uitalage, Steenweg 34

Woensdag 6 oktober, om 16.00 uur openen we de Kinderboekenweek officieel met een beroepenconcert van Utrechts leukste muziekmeester: Jeroen Schipper! Voor mensen van alle leeftijden. 

Zaterdag 9 oktober, om 14.00 uur, presenteren Enne Koens en Koos Meinderts beiden hun nieuwste boek in de Uitalage. Enne schreef Vanaf hier kun je de hele wereld zien, over Deetje, die een bijzondere brief vindt. Koos schreef Stapelbedbroers waarin hij de lezer meeneemt naar 1969. De voorstelling waarin voorgelezen wordt en muziek gemaakt, is voor mensen vanaf 8 jaar.

Woensdag 13 oktober om 16.00 uur treedt Pim Lammers op in de Uitalage. Pim wilde vroeger graag schrijver worden en dichter. En ook voorlezer. Dat is allemaal gelukt, dus hij is echt een ‘Worden-wat-je-wilt-expert’. Voor kinderen vanaf 5 jaar.

 

Woensdag 20 oktober om 16.00 uur kun je Lucas van de Meerendonk in de Uitalage zien en horen voorlezen. Lucas is presentator van het Jeugdjournaal, maar ook de schrijver van het erg grappige boek Pas op voor de billenbijter! Voor kinderen vanaf 4 jaar. 

Voor alle activiteiten in de Uitalage geldt: reserveren is niet nodig, komen wel!

In de Bibliotheek

Op zaterdag 16 oktober zijn we niet alleen op de Ganzenmarkt aan het werk, maar kun je ons ook bijna de hele dag in de Bibliotheek aan de Neude vinden.

Om 11.00 uur zijn we daar met niemand minder dan Mark Jannsen, de winnaar van de Kinderboekwinkelprijs 2019 en de maker van het prentenboek van de Kinderboekenweek. Kaartjes hiervoor reserveer je via de website van de Bibliotheek. Vanaf 4 jaar.

 Van 16.00 tot 20.00 uur staan we in de hal van de Bibliotheek, bij het Talentenfeest, met onder meer Jozua Douglas en Tosca Menten. Voor meer informatie en kaartjes voor dit feest kijk je op de website van de Bibliotheek. Vanaf 6 jaar.

---

Griffels en Penselen

Aan het begin van de Kinderboekenweek wordt bekend gemaakt welk boek de Gouden Griffel krijgt en welk boek het Gouden Penseel. De boeken die in juni bekroond zijn met een Zilveren Griffel of Zilveren Penseel maken kans op deze prijs. 

---

Schrijfcafé voor jonge schrijvers en schrijfcursus voor volwassenen

In oktober gaat, na een heel lange onderbreking, ons maandelijkse schrijfcafé voor jonge schrijvers (10 t/m 14 jaar) weer beginnen. De data en andere informatie vind je op onze website

Voor schrijflustige volwassenen start Floor Tinga op woensdag 27 oktober de Basiscursus kinderboek schrijven. Ze gebruikt onze winkel als cursuslocatie, omdat ze dat  een heel inspirerende plek vindt voor zo'n cursus - en wie zijn wij om dat tegen te spreken?! Klik hier voor meer informatie. 

---

Het fijnste boek

HKU-student Salomé de Jong werkt voor ons aan een boekenlegger-projectje over leesplezier. Hiervoor hebben we jullie, trouwe klanten en fervente lezers, nodig. Graag ontvangen we korte quotes van jullie waarin je het allerfijnste (kinder)boek dat je onlangs, of lang geleden, las, aanprijst. Het liefst lezen we waarom dit boek zo speciaal voor je is. Je quote stuur je naar info@kinderboekwinkelutrecht.nl. Als onderwerp graag 'het fijnste boek' vermelden. En wie weet komt jouw quote dan straks op een boekenlegger te staan!

---

Opzeggen

De Utrechtse Kinderboekwinkel - Ganzenmarkt 10 - 3512 GD - Utrecht - info@kinderboekwinkelutrecht.nl - www.kinderboekwinkelutrecht.nl