Bekijk deze nieuwsbrief online

Hanne’s Wandelwereld: hertenbronst

Boswachter Hanne Tersmette geeft je in haar vlog ‘Hanne’s Wandelwereld’ tips om meer van de natuur te genieten. De herfst is begonnen en dat betekent dat de edelherten weer op zoek zijn naar liefde en dit gaat niet stilletjes voorbij.

Wandelen en de nieuwe coronamaatregelen 

Maandag 28 september heeft het kabinet opnieuw verscherpte maatregelen getroffen om het coronavirus terug te dringen. Wandel.nl vertelt je hoe jij op een verstandige en prettige manier kunt blijven wandelen. Want voldoende beweging is ook in deze tijd heel belangrijk.   

 

De mooiste losloopgebieden voor je hond

Komende zondag is het Dierendag. Daarom zet Wandel.nl mooie losloopgebieden voor honden (en hun baasjes) op een rij.  In deze gebieden kun je prima wandelen, terwijl jouw viervoeter zich vermaakt in het zand of in het water. Bij Apeldoorn ligt zelfs een heus Hondenbos met een Natte Neuzenroute. 

 

Verrassend wandelen in de Noordoostpolder

Bij een wandeling door de bossen denk je wellicht niet direct aan de Noordoostpolder. Toch vind je ook in Flevoland verrassende natuurgebieden. Plekken waar de natuur overheerst en waar je urenlang kunt wandelen. Dit zijn de 3 meest verrassende wandellocaties in de Noordoostpolder.

 

Weer of geen weer,
het is altijd wandelweer! 

Voor veel wandelaars is de herfst het favoriete seizoen. Er heerst een frisse maar aangename temperatuur en ontelbare bladeren kleuren de bossen prachtig rood en geel. Op Wandel.nl geven we je inspiratie om extra te genieten van dit kleurrijke seizoen, van wandelroutes tot interessante tips. 

 

3 fraaie fortenwandelingen in Nederland

Veel forten in Nederland liggen midden in de natuur. Dit maakt deze oude en stoere bouwwerken het ideale uitgangspunt voor een mooie wandeling. Wandel.nl geeft je daarom drie tips voor fraaie wandelingen langs historische forten. Van het 350 kilometer lange Waterliniepad tot kortere dagwandelingen

 

Krachttraining voor wandelaars

Veel wandelaars onderschatten het belang van krachttraining, terwijl hier juist heel veel voordelen uit te halen zijn. En die zijn niet alleen maar gericht op het voorkomen van blessures. Wandel.nl vertelt je welke voordelen krachttraining heeft en geeft je oefeningen die je gewoon thuis kunt doen.

 
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je abonnee bent van de Wandel.nl nieuwsbrief.

gegevens bijwerken of uitschrijven