img nieuws | agenda | filmhuis
de nieuwe bibliotheek
 
img

Feest: onze vestiging in Stad bestaat 12,5 jaar

12,5 jaar geleden opende het gebouw van De Nieuwe Bibliotheek in Almere Stad haar deuren. En dat vieren we! Kom op zaterdag 24 september genieten van uiteenlopende gratis activiteiten, films, muziek, acts en lekkernijen.
Stad, 24 september 10.00-17.00 uur
img
Lees verder
img

Speciale vertoning: Beste meneer Bouterse

Met de film Beste meneer Bouterse probeert de Almeerse regisseur Ananta Khemradj een proces van heling op gang te brengen voor haar landgenoten. Op vrijdag 7 oktober kun je na afloop van de film in gesprek met Ananta Khemradj.
Stad, 7 oktober 19.30 uur
img
Lees verder
img

Vacature bibliotheekmedewerker

De Nieuwe Bibliotheek zoekt een Bibliotheekmedewerker (24-32 uur). In deze functie ben je eerste aanspreekpunt voor klanten en bezoekers. Je informeert bezoekers over onze activiteiten en dienstverlening en staat als gastheer/gastvrouw bij activiteiten. Heb je interesse? Solliciteer snel!
img
Lees verder

Zing met me mee

Zingen is een goede manier om de Nederlandse taal te leren. Op 28 september gaan we samen zingen in de bieb in Almere Stad. Samen met nieuwe Nederlanders, inburgeraars en taalliefhebbers zingen we een aantal liedjes. Iedereen mag meedoen!
Stad, woensdag 28 september 10.30 uur Gratis
Lees verder
img

Kinderboekenweek 2022: Gi-Ga-Groen

Ga je tijdens de Kinderboekenweek (5-16 oktober) mee op avontuur? Dit jaar is het thema 'Gi-Ga-Groen'. In de bieb zijn allerlei activiteiten te doen. Schilder je eigen Gi-Ga-Groene (boeken)monster, ga op onderzoek bij expositie De Kwekerij of ontmoet boswachter Amy. De week start met schrijversbezoek van Tosca Menten en een optreden van Theaterschool Almere.
Lees verder
img

VPRO’s boekenclub Brommer op zee

De Brommer op zee-boekenclub komt naar Almere! Op maandagavond 26 september is de meet up met schrijver Marion Bloem over haar boek Een meisje van honderd. Wil jij met de auteur én andere lezers in gesprek over het boek? Kom dan naar de (gratis) bijeenkomst in bibliotheek Stad.
Stad, maandag 26 september 19.30 uur
Lees verder
img

Kidsproof Kinderfeest Esplanade

Woensdag 28 september is het Kidsproof Kinderfeest op de Esplanade in Almere Stad. Van 13.00 tot 16.00 uur kun je meedoen met verschillende leuke workshops en activiteiten. De Nieuwe Bibliotheek is ook aanwezig. Zien we je daar?
Lees verder
img

Kanjerlezen: samen maken we lezen leuk

Lezen is belangrijk, maar niet elk kind vindt het even makkelijk of leuk. Daarom kun je in de bibliotheek meedoen met Kanje(r)lezen! Iedere week gaan we in kleine groepjes om de beurt hardop lezen in een prachtig boek. We bespreken moeilijke woorden en doen af en toe een woord- of taalspelletje.
Lees verder
img

Film: Pink Moon

Als Iris volkomen onverwachts van haar vader Jan te horen krijgt dat hij genoeg heeft van het leven en ermee wil stoppen, wordt ze gedwongen de totale absurditeit van de situatie onder ogen te komen. Ze probeert met alle macht een antwoord bij haar vader los te krijgen op de enige vraag die er voor haar toe doet: waarom?
23 en 27 september, 4, 6 en 19 oktober
Lees verder
img
.

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibliotheek zijn verkrijgbaar bij de klantservicebalie van alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl | Afmelden