Klik hier als deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is
Cultureel Centrum Corrosia
Facebook YouTube Instagram
Nieuwsbrief
 

Die twijfel weken zijn weer aangebroken: met of zonder trui? Een tussenjas of een regenjas? Kachel aan of uit? Wel of niet je paraplu mee? Over het programma in Corrosia hoef je je geen zorgen te maken. De komende tijd zijn er alleen maar hele mooie voorstellingen en films te zien. En bij ons is het warm en gezellig!
Officieel starten we het theaterseizoen met het UITFestival aanstaande zaterdag 1 oktober. Het hele programma vind je hier.

EXPO
wo 5 okt / Afsluiting De Kwekerij

Na bijna 5 maanden en 10 kunstenaars loopt de Expo DE KWEKERIJ ten einde.

Op woensdag 5 oktober vindt de finissage van DE KWEKERIJ plaats in Corrosia, Theater, Expo & Film. Met de presentaties van kunstenaars Sanne van Balen, notjohn en Joana Velu zal het tentoonstellingsprogramma DE KWEKERIJ die dag afgesloten worden.

Vanaf 16:30 uur ben je welkom om deze afsluiting bij te wonen! Toegang gratis en reserveren is niet nodig.

kwekerij
THEATER
DO 6 OKT / PRISCILLA VAUDELLE (LOST PROJECT)/FRASCATI PRODUCTIES – SIXTH

Wat zijn we gewend geraakt aan de maakbaarheid van ons lichaam. Het begon ooit met een simpele beugel. Daarna kwam photoshop en inmiddels moet je gewoon écht naar een dokter om er uit te zien zoals de foto's op INSTA. Dit gegeven inspireerde de Amsterdamse theatermaker Priscilla Vaudelle (1982) tot de nieuwe voorstelling Sixth: een muzikale voorstelling die aanklacht doet tegen het moderne schoonheidsideaal.
De Volkskrant schreef: "In haar nieuwe voorstelling Sixth legt regisseur Priscilla Vaudelle die gevaarlijke paradox van sociale media even geestig als genadeloos bloot. [...] Tempo en grapdichtheid zijn hoog, de spokenwordteksten knap en raak en er zijn opzwepende muzikale intermezzo’s met (uitstekende) zang en dans – Vaudelles liefde voor musical (ze maakte eerder de fijne Bijlmer-musical Bims) is in elke scène voelbaar. " ★★★★
Wij hadden al zin in deze voorstelling, maar na het lezen van de Volkskrant recensie helemaal! Jij ook? Aanvang 20 uur, kaarten voor Sixth bestel je makkelijk hier.

Sith
FILM
VR 7 Okt / TAMPOPO

Als Foodfilms een apart filmgenre is, dan hoort deze klassieker uit 1985 er zeker bij.
In Tampopo draait alles om de perfect ramen: Japanse noedelsoep. Goro (Yamazaki) lijkt op een Clint Eastwood-achtig samoerai-personage uit een Kurosawa-film. Maar zijn doel is niet om de bandieten het dorp uit te vegen. Goro’s doel is: de perfecte ramen vinden. In de nerveuze Tampopo (Miyamoto) ziet hij veel potentieel als noedelmaakster en samen met haar zoekt hij de ideale uitspanning en de ideale combinatie van kookmethodes voor het perfecte noedelgerecht.
Tampopo moet je ervaren! Een zeer sympathieke film die van alles een beetje doet, maar dat wel heel goed. Je zult regelmatig een lach op je gezicht krijgen, ontroerd raken, knikken vanwege het rake commentaar, of genieten van de filmverwijzingen of de fijne (klassieke) muziek.
Al deze ingrediënten maakt Tampopo tot een bijzonder mooie film die na 37 jaar nog steeds de moeite waard is om te zien! Kaartjes bestel je makkelijk hier. Aanvang 11 uur Broodje Film (inclusief een broodje) en 20 uur (inclusief drankje).

Tampopo
CAFE
proeverij

Op zaterdag 8 oktober een gaatje maken in je agenda. Want dan is er in Corrosia Cafe weer een Proeverij! De tweede alweer. De vorige was een groot succes, dus we hopen dat deze tweede editie net zo’n feest gaat worden. Aanvang 19 uur, kaartjes voor de Proeverij kosten € 15 en reserveren doe je via cafe@corrosia.nl. Iedereen is van harte uitgenodigd.

1Café proeverij
THEATER
WO 12 okt / NASTARAN RAZAWI KHORASANI - SONGS FOR NO ONE

Ons nieuws wordt de laatste dagen mede bepaald door berichten uit Iran. Vrouwen, jong en oud, verbranden hun hoofdoeken om te protereseren tegen de dictatuur van de zedenpolitie. Wat betekent het om in deze dictatuur te moeten leven en met welke gedachten en hoop houdt de jonge generatie zich staande? Songs for no one gaat over de kwetsbaarheid van vrijheid, over onvrijheid in het dagelijkse leven en over toekomstdromen van vrijheid.
Nastaran: “Hoe kan ik mijn podium letterlijk en figuurlijk delen met mensen die daar geen toegang toe hebben? Die vraag vormt mijn onderliggende drive bij dit project. Ik ben me bewust van mijn privileges en voel meer dan ooit de verantwoordelijkheid om me uit te spreken voor zij die dat niet kunnen. Als vluchteling heb ik mijn kindertijd in Iran achtergelaten. In Nederland leef ik in vrijheid, maar identificeer me sterk met de jongste generatie kinderen in Iran nu. Ik wil hun stemmen, die anders niet gehoord worden, laten klinken.”
Kom van de bank, trek je jas aan en kom naar Corrosia. Songs for no one is “Een fijnzinnig en indringend portret van kinderen die beknot zijn in hun vrijheden door een dictatoriaal regime dat overal ogen en oren heeft.” ★★★★ NRC. Aanvang 20 uur, kaarten bestel je hier.

Nastaran
FILM
MORGEN NAAR DE FILM?

Dat kan! Om 11 & 20 U. Kaartjes en info vind je hier

duke poster
Corrosia Theater, Expo & Film
Markt 43
1354 AP Almere Haven
(036) 5215929
kaarten kopen & info: www.corrosia.nl

Klik hier als u zich wilt afmelden
Realisatie door Tuesday  Realisatie door Tuesday