Nieuwsbrief september 2017   Read this newsletter in your browser.
Nieuwsbrief
5 september 2017
Het is Week van de Alfabetisering!
Ook de Bibliotheek Eemland geeft deze week extra aandacht aan laaggeletterdheid. Afgelopen maandag 4 september was de officiële opening van Taalhuis Leusden. Er waren maar liefst honderd bezoekers!
Ook organiseren we a.s. donderdag 7 september een Letterontbijt in de Bibliotheek Baarn. Laaggeletterden, begeleiders en geïnteresseerden zijn welkom om onder het genot van een ontbijt kennis te maken met een taalambassadeur.
 
Voorstelling en presentatie tijdens UITweekend
Tijdens het UITweekend in Amersfoort op zaterdag 9 en zondag 10 september zijn er twee activiteiten in de Bibliotheek het Eemhuis. Voor de kinderen speelt Loet op zaterdagmiddag drie keer de voorstelling "Loet griezelt met de Sprookjeskoningin". Daarnaast presenteert Jolanda Oudijk haar gedichtenbundel "Zwijgzee". Beide activiteiten zijn gratis toegankelijk!
 
Herinrichting Baarn
De Bibliotheek Baarn gaat op woensdag 18 oktober voor drie weken dicht voor een herinrichting. Na de herinrichting zullen de boeken voor volwassenen ingedeeld zijn in de zogeheten werelden.
Lezing Beelddenken
Maandag 11 september geven Marianne Bastianen en Jeannette Bruinsma een lezing in Vathorst over beelddenken. De lezing geeft inzicht in de verschillen tussen beeld- en woorddenken en de voor- en nadelen hiervan.
 
Roald Dahl-feestjes in alle vestigingen
Van woensdag 13 tot en met woensdag 20 september organiseren we gratis voorleesfeestjes over Roald Dahl! Kinderen vanaf 6 jaar zijn van harte welkom in de verschillende vestigingen. Dit jaar staat het boek 'De Griezels' centraal. Na het voorlezen wordt er geknutseld.
 
Voorstelling 'Het duister aan de andere kant'
In het kader van de Vredesweek organiseren we samen met Ambassade van de Vrede Leusden en dichters Gerrit Barbé en Gerhard te Winkel de voorstelling "Het duister aan de andere kant - liederen en gedichten over oorlog en vrede". U bent van harte welkom in de Bibliotheek Leusden op dinsdagavond 19 september!
 
Dat wordt griezelen!
Van 4 t/m 15 oktober is het weer Kinderboekenweek. We organiseren ook dit jaar weer geweldige activiteiten rond het thema “Gruwelijk eng!”. Er zijn leuke voorleesfeestjes, spannende Griezellabs en we sluiten de Kinderboekenweek weer groots af met een Kinderboekenfestival in Het Eemhuis. Welkom!
 
Noteer in uw agenda...
 
Wat vindt u van de nieuwsbrief?
Bibliotheek Eemland - Eemplein 71 - 3800 BC / 3812 EA - Amersfoort
Manage profile - Unsubscribe