Partij van de Arbeid
Nieuwsbrief

Beste partijgenoot,

Het is vandaag drie weken geleden dat kabinet Rutte IV viel. Wat is er sindsdien veel gebeurd. Meerdere prominente politici kondigden hun vertrek aan uit de Nederlandse politiek, waaronder demissionair premier Mark Rutte zelf. De grote veranderingen in Den Haag bieden een enorme kans om de koers van het land te wijzigen. Om te gaan voor een daadkrachtig kabinet dat sociale en groene keuzes maakt, die eerlijk zijn voor iedereen.

We zitten dan ook niet stil. Nadat 88% van de stemmende leden koos vóór een gezamenlijke campagne met GroenLinks, stelden we een bijzonder verkiezingsreglement vast, vormden we een gezamenlijke programmacommissie, en werd de kandidaatstelling voor Tweede Kamerleden en de lijsttrekker geopend. Kandidaat-lijsttrekkers kunnen zich melden tot en met 4 augustus. De deadline voor kandidaat-Kamerleden verstrijkt op 6 augustus. Meer informatie over deze procedures vind je hier

Daarna heb je als PvdA-lid weer de mogelijkheid om je stem uit te brengen. We houden je hierover uiteraard op de hoogte. Houd de komende maanden dus je e-mail in de gaten voor alle stemmingen en deadlines.

Als je op vakantie bent of nog gaat: een hele fijne vakantie! Mocht je moeten werken, dan wensen we je (ondanks het wisselvallige weer) een ontspannen zomer toe. 

P.S. Ken je leden van de PvdA die ook graag willen meestemmen de komende tijd? Vraag ze dan hun gegevens te controleren in MijnPvdA. Vooral het e-mailadres is hierbij belangrijk! 

Hoe ziet een nieuw links verhaal eruit? Noortje Thijssen (GroenLinks) en Tim 'S Jongers (PvdA) van de wetenschappelijke bureaus spreken hierover met experts in de nieuwe podcast: 'Samen onze toekomst in handen nemen'. In de eerste afleveringen komen collectieve voorzieningen, zoals sociale zekerheid, zorg en onderwijs aan bod. Maar ook de rol van het neoliberalisme en de voorwaarden voor een vrij, waardig, en zeker bestaan worden besproken. Nieuwsgierig? Luister iedere woensdag naar een nieuwe aflevering op Spotify.

Benieuwd of het Tweede Kamerlidmaatschap iets voor jou is? Wil je weten wat het werk precies inhoudt en wat je nodig hebt om door de selectie te komen? Niemand kan je dat beter vertellen dan mensen die zelf ervaring hebben in de Tweede Kamer, of die nu in de kandidaatstellingscommissie zitten. Daarom organiseren we aanstaande zondag 30 juli om 20.00 uur een webinar. Daarin kun je al je vragen stellen aan leden van de commissie en oud-Kamerleden van PvdA en GroenLinks. Meld je hier aan. 

En verder:

  • Queer & Pride Amsterdam: zaterdag 22 juli begon Queer & Pride met een Pride Walk voor sociale rechtvaardigheid en (inter)nationale solidariteit. Met het toenemende aantal geweldsincidenten tegen LHBTI+ers is de extra aandacht hiervoor hard nodig. Op zaterdag 5 augustus vaart onder andere partijvoorzitter Esther-Mirjam Sent mee met de Canal Parade onder het motto #youareincluded. 
  • Blijf op de hoogte: wil je tijdens de campagne niets missen van het nieuws en onze acties? Volg ons dan op Twitter, Instagram, Facebook, of LinkedIn

Agenda

05 aug: Pride Canal Parade Amsterdam
11 aug: Voordracht kandidaat-lijsttrekker Tweede Kamer
14 aug: Start stemming kandidaat-lijsttrekker
22 aug: Sluiting stemming en bekendmaking lijsttrekker
02 sept: Ella Vogelaarlezing
19 sept: Prinsjesdag
14 okt: Verkiezingscongres (Ahoy Rotterdam)
04 nov: Jaarlijkse conferentie Armoedebestrijding (PvdA Linksom!)
22 nov: Verkiezingsdag!

relatienummer: 283574

Je ontvangt deze email omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van de nieuwsbrief. Wil je je voorkeuren aanpassen of afmelden: Klik dan op onderstaande link.

Schrijf je uit voor {{category.name}} e-mails.