Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk het online in uw browser.
header
Donderdag 30 augustus 2019
De wekelijkse nieuwsbrief van de provincie Overijssel met de laatste nieuwsberichten, politieke agenda en vacatures.
Volg Overijssel ook op  Tweet   Facebook   LinkedIn.

Half miljoen voor toeristische samenwerking

Overijssel opent een subsidieregeling om toeristische ondernemers te stimuleren om met slimme samenwerking in andere sectoren nieuwe producten te maken. Daar trekt de provincie een half miljoen voor uit. Initiatiefnemers kunnen een subsidie krijgen van maximaal 100.000 euro. Belangstelling? U kunt uw aanvraag tot 2 oktober bij de provincie indienen.

Meer informatie is te vinden op www.overijssel.nl/pmpc.

Meer dan 350 activiteiten 75 jaar vrijheid in Overijssel

Het theaterstuk Oorlogswinter, de Internationale Herdenking Canadese Begraafplaatsen in Holten en de heropening van het Memory Vrijheidsmuseum. Zo maar een greep uit het uitgebreide programma waarmee Overijssel 75 jaar vrijheid viert.
Morgen is de nationale aftrap van 75 jaar vrijheid in Nederland. Natuurlijk besteden de 25 gemeenten samen met de provincie Overijssel hier het komende jaar heel veel aandacht aan.
Een van de hoogtepunten is de feestelijke Vrijheidstour door de provincie van 1 tot en met 17 april 2020. Dezelfde route die de bevrijders 75 jaar geleden aflegden om Overijssel in 17 dagen te bevrijden.

Alles over de vrijheidsactiviteiten in de provincie.

Eerste exemplaar van unieke Atlas Twente overhandigd

In aanwezigheid van de ontwerpers en de ateliermeester heeft Onno van Veldhuizen, voorzitter van Regio Twente, het allereerste exemplaar van de Atlas Twente ontvangen van Andries Heidema, commissaris van de koning. Wie Twente een beetje kent, zal in de allereerste Atlas Twente een inspirerende weergave van de regio vinden. De Atlas brengt de kwaliteiten, kenmerken en structuren van Twente in beeld en laat zien hoe rijk en gevarieerd deze regio is. Van samen werken tot samen leven, van in de lucht tot onder de grond, van wegen tot water. Met deze kaarten kun je de werking van Twente onderzoeken en begrijpen.

Alles over de Atlas

Overijsselse agenda

Volledige agenda

placeholder
Besluitenlijst van Gedeputeerde Staten (GS) en Provinciale Staten (PS)

Bekijk hier de GS-besluitenlijsten
Bekijk hier de PS-besluitenlijsten
 
placeholder
VacaturesWerken bij provincie Overijssel