Loading...

Het laatste nieuws van Overijssel:  Verkiezingen, Verbredi ng A1, Commissaris sluit burgemeesters op..

By Overijssel.nl received 5 months ago

Categories: Politics | Political Party Town Local weekend away
Age: 7 until 13 year 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older
  • Html
  • Text
Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk het online in uw browser.
Donderdag 14 maart 2019
De wekelijkse nieuwsbrief van de provincie Overijssel.
Met de laatste nieuwsberichten, politieke agenda en vacatures.
Volg Overijsel ook op        .

Alles over de verkiezingen
De stemwijzer, de lijstrekkers, de partijprogramma's, de deelnemers en de debatagenda.
Lees meer...

Gedeputeerde Annemieke Traag loopt mee met Regeringspresident Dorothee Feller van het bezirk Münster
Gedeputeerde Annemieke Traag (Energie, Milieu, Europa) heeft woensdag 13 maart de hele dag meegelopen met Dorothee Feller, regeringspresident van het bezirk Münster. Aanleiding voor het bezoek zijn de steeds intensievere contacten tussen Duitse en Overijsselse overheden. Het bezoek moet bijdragen aan een nog beter wederzijds begrip van elkaar, elkaar werkwijzen en gewoonten.

Lees meer...

Van zuivering tot energiefabriek - Rioolwaterzuivering Zwolle klaar voor de toekomst
Op maandag 11 maart 2019 is de uitgebreide en vernieuwde rioolwaterzuivering in Zwolle (Spoolde) heropend. Gedeputeerde Annemieke Traag van de provincie Overijssel en Karst Spijkervet, dagelijks bestuurslid van Waterschap Drents Overijssel (WDODelta) verrichtten de openingshandeling.
Lees meer...

Minister Van Nieuwenhuizen investeert 72 miljoen euro extra in verruiming Twentekanalen
Zeer goed nieuws voor het goederenvervoer over water: het project verruiming Twentekanalen krijgt extra geld van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De verdieping van de Twentekanalen zorgt voor een impuls voor de regionale economie en werkgelegenheid. Grotere schepen kunnen de omliggende havens en bedrijven in Twente bereiken.

Lees meer...

Commissaris van de Koning Andries Heidema sluit 8 burgemeesters en 4 journalisten op
In het belang van de democratie sloot Commissaris van de Koning Andries Heidema vandaag acht burgemeesters en vier journalisten op in de Oude Statenzaal van Overijssel. Met deze opsluiting vond de lancering plaats van de Escape Room Oude Statenzaal. 

Lees meer...

Verbreding A1 Apeldoorn-Azelo versneld van start
Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) geeft op 13 maart 2019, samen met de gedeputeerden Conny Bieze van Gelderland, Bert Boerman van Overijssel en bestuurder Jos Penninx van de Cleantechregio, het startsein voor de verbreding van de A1 Apeldoorn-Azelo. Heijmans start met de werkzaamheden tussen Twello en Deventer en tussen Deventer-Oost en Rijssen.

Lees meer...

Boek Deining in de IJsseldelta
Biograaf en journalist Joep Boerboom schreef een boek over de bewogen geschiedenis van het Reevediep. Deze nieuwe rivierarm verbindt de IJssel met het Drontermeer en beschermt de omgeving tegen hoogwater. Het eerste exemplaar werd op 14 maart overhandigd aan koning Willem Alexander, bij de opening van het Reevediep. ‘Deining in de IJsseldelta, biografie van de bypass bij Kampen’ verscheen bij WBOOKS en kost €19,95.
Bestel hier: https://wbooks.com/winkel/verwacht/deining-in-de-ijsseldelta-biografie-van-de-bypass-bij-kampen/

Provincie Overijssel partner van Nationale Week Zonder Vlees
In de week van 11 maart vindt de Nationale Week Zonder Vlees plaats. Provincie Overijssel is partner van deze campagne. Het Agro&Food programma streeft naar een duurzaam en innovatief voedselsysteem in Overijssel. Met elkaar kunnen we ervoor zorgen dat we nu en in de toekomst gezond en lekker kunnen eten, klimaatdoelstellingen halen en milieu- en dierenwelzijn vraagstukken oplossen.

Lees meer...

Publiekscampagne staten- en waterschapsverkiezingen vóór en dóór jongeren
Hoe ziet de ideale verkiezingscampagne voor jongeren er uit? De provincie Overijssel en de Overijsselse waterschappen geven in aanloop naar de verkiezingen jongeren de kans om hun eigen campagne-events te bedenken en te organiseren. Resultaat is een serie van 16 pop-up-events door de hele provincie, onder de titel DemoCrazy. Doel is om jongeren in hun eigen taal, en op hun eigen manier te laten nadenken over democratie en de verkiezingen.

Lees meer...

Freedom Ride komt naar Overijssel
Bevrijdingsdag vieren op de fiets: dat kan dit jaar in Overijssel met de Freedom Ride. De Freedom Ride is een toertocht voor sportieve en recreatieve fietsers. In de Freedom Ride ontmoeten topsporters, militairen, veteranen, politiemensen en fietsliefhebbers elkaar als gelijken op de fiets en rijden ze samen langs historische plekken die belangrijk zijn voor het –historisch- besef van vrede en vrijheid. Bekende sporters als Hennie Kuiper, Danny van Poppel en Mark Tuitert fietsen op 5 mei ook mee.

Lees meer...

Samen werken aan een sportieve openbare ruimte
Wandelen, spelen of sporten; de openbare ruimte is een prima plek om in beweging te komen. Vijf Overijsselse initiatieven rond buiten bewegen krijgen financiële ondersteuning van Provincie Overijssel. Zij wonnen de Challenge Bewegen in de Openbare Ruimte van de provincie. Gedeputeerde Bert Boerman maakte op woensdag 6 maart 2019 de winnaars bekend tijdens een sportieve bijeenkomst in het provinciehuis.

Lees meer...

Startschot gegeven voor uitwerking Regio Deal Twente
Donderdag 14 februari 2019 was er een startgesprek over de Regio Deal Twente in Den Haag. Tijdens dit gesprek hebben Regio Twente, provincie Overijssel en de Twente Board samen met het Rijk het startdocument vastgesteld. Daarin staan de kaders voor de Regio Deal. De basis is het voorstel met 11 projecten dat Twente op 31 augustus 2018 bij het Rijk heeft ingediend. In de komende maanden werken de partners de Deal inhoudelijk verder uit, zodat deze voor de zomer kan worden ondertekend.
Lees meer...

Cultuuronderwijs in Overijssel versterken
20 Overijsselse gemeenten, 40 schoolbesturen en de provincie hebben op 6 maart 2019 hun handtekening gezet voor beter cultuuronderwijs in Overijssel. De partijen blijven ook in de toekomst energie en middelen in cultuuronderwijs op basisscholen steken. Dit is belangrijk want goed cultuuronderwijs levert een essentiële bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen.

Lees meer...

Binnen Overijssel wordt vooral van stedelijke naar landelijke gebieden verhuisd
Hoeveel nieuwe inwoners mag Overijssel welkom heten? Welke regio’s in Overijssel winnen onder verhuizers aan populariteit? Waar gaan de mensen, die Overijssel verlaten, heen? Dit heeft de Provincie Overijssel onderzocht op basis van de cijfers van alle verhuizingen in Nederland (bron: CBS). In dit artikel de veranderende verhuispatronen in en rondom Overijssel. Wat blijkt: Overijssel blijft per saldo inwoners aantrekken. Binnen Overijssel wordt vooral van stedelijke naar landelijke gemeenten verhuisd.

Lees meer...

Overijsselse agenda

18 febr tm 16 apr - Expositie 'Voxpop. Alle stemmen gelden'15 mrt - Start bouw ondergrondse fietsenstalling bij station Zwolle met gedeputeerde Boerman18 mrt - Slotdebat Verkiezingen20 mrt - Verkiezingen Provinciale Staten20 mrt - Uitslagenavond verkiezingen27 mrt - Afscheidsvergadering PS28 mrt - Installatievergadering PS

Volledige agenda

Besluitenlijst van Gedeputeerde Staten (GS) en Provinciale Staten (PS)
Bekijk hier de GS-besluitenlijsten
Bekijk hier de PS-besluitenlijsten
VacaturesAdviseur Data-scienceTwee onafhankelijke voorzitters van de Hoor- (en Advies) Commissies bezwaarschriften en klachtenExpert onderhoudsstrategie kunstwerken en waterbouwkundige constructiesEnergieke beleidsontwikkelaar Gezonde leefomgeving en milieuWerken bij provincie Overijssel

Share this newsletter on

Loading...

Related newsletters

© 2019