Loading...

Het laatste nieuws van Overijssel:  Verkiezingen,

By Overijssel.nl received 5 months ago

Categories: Politics | Political Party Town Local weekend away
Age: 7 until 13 year 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older
  • Html
  • Text
Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk het online in uw browser.
Donderdag 21 februari 2019
De wekelijkse nieuwsbrief van de provincie Overijssel.
Met de laatste nieuwsberichten, politieke agenda en vacatures.
Volg Overijsel ook op        .

Alles over de verkiezingen
De stemwijzer, de lijstrekkers, de partijprogramma's, de deelnemers en de debatagenda.
Lees meer...

Laura Tempel van Aventus in Deventer gekozen tot beste jonge debater van Overijssel
Op 15 februari 2019 vond in het Provinciehuis in Zwolle de finale plaats van de Overijssel Debat Award 2019. Ruim 550 leerlingen deden dit jaar mee aan de voorrondes in de provincie Overijssel. Alleen de 20 beste debaters van de verschillende scholen streden vandaag in de finale elkaar in de Statenzaal van de provincie Overijssel. Na een intensieve dag debatteren oordeelde de jury dat Laura Tempel van ROC Aventus in Deventer de Overijssel Debat Award in ontvangst mocht nemen

Lees meer...

Overijssel stimuleert ‘eigenwijze’ wooninitiatieven
De samenleving verandert. Dat zien we terug op verschillende vlakken in de maatschappij. Steeds meer inwoners van Overijssel willen invulling geven aan hun eigen persoonlijke woonwensen en leefomgeving. Die passen vaak niet binnen het bestaande woonaanbod en procedures. Inwoners komen dan ook steeds meer met creatieve en eigenwijze woonideeën. De provincie Overijssel wil dit graag stimuleren en komt met een subsidie.
Lees meer...

53 procent meer files in Overijssel
Het aantal files in Overijssel is in 2018 weer gestegen. Er stond ruim 1.200 uur file met een totale lengte van meer dan 11.000 kilometer. De grootste file stond op donderdag 14 juni 2018 op de A28 bij Staphorst. Oorzaak was een aanrijding tussen twee vrachtwagens én een brandende personenauto. Het verkeer stond bijna de hele dag over lange afstand in de file.

Lees meer...

Oproep aan de Agro&Food keten: betrek kinderen bij landbouw en voedsel
“Begin bij de kinderen op school, betrek ze bij de discussie, want zij zijn de belangrijkste generatie. Ze kunnen opgroeien met het idee dat voedsel en landbouw over meer gaat dan alleen maar zoveel mogelijk eten in je mond stoppen.”

Lees meer...

Dieren en plantensoorten versterken
De provincie Overijssel geeft 510.000 euro subsidie voor projecten van inwoners en organisaties om kwetsbare planten en dierensoorten in Overijssel te versterken. Er is een lijst vastgesteld met deze soorten. Initiatieven die zich richten op soorten die ernstig bedreigd worden en waar voor het overleven direct maatregelen nodig zijn kunnen mee doen.

Lees meer...

Ondersteuning voor 21 kleinere Overijsselse evenementen
Evenementen zetten Overijssel op de kaart. Ze zorgen voor reuring en maken onze provincie aantrekkelijker. Dat geldt voor grote, maar zeker ook voor kleinere evenementen. Provincie Overijssel ondersteunt daarom 21 kleinere sport- en cultuurevenementen met een subsidie voor de voorbereiding, uitvoering of verbetering van hun evenement.

Lees meer...

Overijsselse agenda

18 febr t/m 16 april - Expositie 'Voxpop. Alle stemmen gelden' 26 febr - Gedeputeerde Eddy van Hijum neemt deel aan Toerisme- en Vrijetijdscongres Overijssel27 febr - Vergadering PS4 mrt - Gedeputeerden Monique van Haaf en Eddy van Hijum zijn bij het stads- en retailcongres6 mrt - Vergadering PS  (reserve)6 mrt - Ondertekening Bestuurlijk Kader Cultuur en Onderwijs11 mrt - Gedeputeerde Annemieke Traag is bij de opening van de Energiefabriek op de RWZI Zwolle14 mrt - Gedeputeerde Eddy van Hijum spreekt op nationaal Congres Evenementen18 mrt - Slotdebat Verkiezingen20 mrt - Verkiezingen Provinciale Staten

Volledige agenda

Besluitenlijst van Gedeputeerde Staten (GS) en Provinciale Staten (PS)
Bekijk hier de GS-besluitenlijsten
Bekijk hier de PS-besluitenlijsten
VacaturesSenior Kwalitatief OnderzoekerExpert onderhoudsstrategie kunstwerken en waterbouwkundige constructiesStageopdracht Natuur en MilieuVergunningverlener Wet natuurbeschermingEnthousiaste beïnvloeder in het landelijke gebiedWerken bij provincie Overijssel

Share this newsletter on

Loading...

Related newsletters

© 2019