Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk het online in uw browser.
header
vrijdag 14 februari 2020
De wekelijkse nieuwsbrief van de provincie Overijssel met de laatste nieuwsberichten, politieke agenda en vacatures.
Volg Overijssel ook op  Tweet   Facebook   LinkedIn.
sfeerbeeld kerst in oud-Kampen

Subsidieregeling voor kleine evenementen opent op 21 februari 2020

Evenementen geven Overijssel kleur. Dat geldt voor grote, maar zeker ook voor kleinere evenementen. Provincie Overijssel stelt daarom subsidie beschikbaar aan bijzondere kleinere sport- en cultuurevenementen voor de voorbereiding en uitvoering van hun evenement.

Lees meer over de subsidie...

Saneringswerkzaamheden Olasfaterrein in afrondende fase

Op 6 februari 2020 wordt gestart met het verwijderen van de 600 meter damwanden op het Olasfaterrein. Deze damwanden waren geplaatst om de afgelopen jaren de verontreinigde bodem met een stoominjectie techniek te kunnen saneren. Sinds 2006 is het terrein in verschillende fases gesaneerd nadat deze in de jaren ’70 door een asfaltfabriek ernstig werd verontreinigd.

Lees meer over de laatste stappen...

vondst van overijssel

Stem op de ‘Vondst van Overijssel’

In Overijssel worden veel archeologische voorwerpen gevonden. Zonder uitzondering vertellen deze vondsten een bijzonder verhaal. De provincie wil nu een groter publiek kennis laten maken met de vondsten uit Overijssel. Inwoners mogen daarom bepalen wat ze de meest bijzondere vondsten van Overijssel vinden. De verkiezing start met 75 vondsten, drie uit elke gemeente in Overijssel. Tijdens de Overijsselse Archeologiedag op 7 maart 2020 wordt de Vondst van Overijssel bekendgemaakt.

Lees meer over waar u kunt stemmen...

Ondernemers ontvangen 6,8 miljoen van Europa voor slimme CO2-reductie

Veilig accu’s, zonnecellen in dakplaten, beton van kunststofafval, een slimme warmtepomp, CO2-absorptie voor een beter binnenklimaat en grootschalige productie van rundvleesvervangers. In Gelderland en Overijssel kunnen 31 bedrijven en organisaties samen aan de slag met deze duurzame innovaties. Zij hebben succesvol gebruik gemaakt van de regeling voor slimme CO2 -reductie. Hierdoor ontvangen zij samen ruim 6,8 miljoen van het Europese subsidieprogramma OP Oost 2014-2020.

Lees meer over de verschillende projecten...

kruidenrijke berm in Overijssel

Bermen in Overijssel

Het beheer van bermen in Overijssel kan beter. Er wordt nog te weinig rekening gehouden met het belang van bermen voor insecten, zoals dagvlinders en wilde bijen. In duizenden kilometers aan bermen kan de situatie nog sterk verbeteren. In veel bermen betekent dit een overgang naar een beheer met maaien en afvoeren van het maaisel wat gunstig is voor veel bloemen en daarmee voor insecten

Lees meer over het ecologische beheer...

Vraag naar woningen verandert in Overijssel

De vraag naar woningen in Overijssel verandert in rap tempo. Zo neemt het aantal éénpersoonshuishoudens verder toe en stijgt de vraag naar woningen in combinatie met zorg. Daarnaast zorgt migratie voor een groei van de bevolking. De krapte op de woningmarkt neemt toe, met name in Zwolle en Deventer. Er is behoefte aan meer maatwerk en flexibiliteit. Dit blijkt uit de Woningmarktmonitor van de Provincie Overijssel en uit een onderzoek naar wonen en zorg.

Lees meer de vraag naar woningen...

ambtsketen Twenterand

Zoektocht naar burgemeester in Twenterand hervat

Er kan weer gesolliciteerd worden naar de burgemeestersfunctie van de gemeente Twenterand in de provincie Overijssel. Eerder besloot de Commissaris van de Koning in goed overleg met de gemeente om de minister te vragen de vacature in het voorjaar van 2020 opnieuw open te stellen. Dat verzoek is gehonoreerd, solliciteren kan vanaf vandaag tot 12 maart 2020.

Lees meer over hoe je kan solliciteren...

Overijsselse agenda

Volledige agenda

placeholder
Besluitenlijst van Gedeputeerde Staten (GS) en Provinciale Staten (PS)

Bekijk hier de GS-besluitenlijsten
Bekijk hier de PS-besluitenlijsten
 
placeholder
VacaturesWerken bij provincie Overijssel