Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk het online in uw browser.
header
vrijdag 24 april 2020
De wekelijkse nieuwsbrief van de provincie Overijssel met de laatste nieuwsberichten, politieke agenda en vacatures.
Volg Overijssel ook op  Tweet   Facebook   LinkedIn.
grafische afbeelding: naar een 'opgewekt' West-Overijssel

West-Overijssel wil in 2030 de helft van het elektraverbruik duurzaam opwekken

Over tien jaar willen de elf gemeenten in West-Overijssel samen de helft van het totale elektriciteitsverbruik in de regio duurzaam opwekken met zonne- en windenergie. Dat is drie keer zoveel als er nu aan zonne- en windenergie wordt opgewekt, de zonnevelden en windmolens in aanbouw meegerekend. Gemeenten, provincie, waterschappen en netbeheerders in West-Overijssel hebben deze ambitie opgenomen in de concept-RES (Regionale Energiestrategie).

Regionale Energiestrategie..

Provincie draagt bij aan toekomst Agro & Food sector

Provinciale Staten (PS) hebben vandaag een investering van € 6 miljoen toegezegd in de Agro & Food sector. Deze investering is bedoeld om in de periode van 2020 – 2023 kringlooplandbouw in de praktijk te realiseren.

Omschakeling kringlooplandbouw..

koeien in de wei

Provincie trekt een miljoen euro extra uit voor innovatie in het MKB

De provincie Overijssel trekt een miljoen euro extra uit om innovatie in het Midden en Kleinbedrijf te stimuleren. Het geld is bedoeld om haalbaarheidsonderzoek te doen voor innovatieve ideeën. Er blijkt hiervoor grote belangstelling vanuit het bedrijfsleven. Begin april werd een regeling hiervoor geopend, maar die was binnen een dag volledig overtekend.

Animo groot ondanks crisis...

13 gemeenten kunnen aan de slag met crisisarrangementen voor binnensteden

De provincie Overijssel heeft voor 13 gemeenten aanvragen goedgekeurd naar aanleiding van het openstellen van een speciaal crisisarrangement voor binnensteden. Het arrangement is erop gericht om met name lokale ondernemers en inwoners te stimuleren om gebruik te maken van ‘de kracht van lokaal’. De acties variëren van het bouwen van een online platform, het werken aan de binnenstadbeleving, het starten van een campagne om de stad te profileren tot aan e-learning voor retailers.

Acute samenwerkingsacties zijn noodzakelijk..

Duurzame opwek van elektriciteit

Primeur: Provinciale Staten besluiten voor het eerst digitaal

Provinciale Staten hebben woensdag 22 april 2020 voor het eerst in de geschiedenis een digitale Statenvergadering gehouden. De 47 statenleden kwamen niet - zoals gebruikelijk - bijeen in het Provinciehuis in Zwolle, maar vergaderden via een videoverbinding vanuit huis met elkaar.

Het is een bijzonder gezicht...

Lokale energie-initiatieven kunnen nu ook terecht bij het Energiefonds Overijssel

Bewoners die hun dorp willen verduurzamen, bijvoorbeeld door met elkaar zonne-energie op te wekken: met dit soort projecten spelen lokale energie-initiatieven een belangrijke rol in de energietransitie. Maar niet elk plan komt van de grond. Daarom kunnen lokale energie-initiatieven vanaf 1 mei 2020 ook voor ontwikkelfinanciering gebruik maken van Energiefonds Overijssel.

Dichter bij de mensen...

Overijsselse agenda

Volledige agenda

placeholder
Besluitenlijst van Gedeputeerde Staten (GS) en Provinciale Staten (PS)

Bekijk hier de GS-besluitenlijsten
Bekijk hier de PS-besluitenlijsten
 
placeholder
VacaturesWerken bij provincie Overijssel