Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk het online in uw browser.
header
vrijdag 5 juni 2020
De wekelijkse nieuwsbrief van de provincie Overijssel met de laatste nieuwsberichten, politieke agenda en vacatures.
Volg Overijssel ook op  Tweet   Facebook   LinkedIn.
logo Europese Unie en Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling
Europa en regio ondersteunen innovaties in Overijssel en Gelderland

Vijf innovatieve projecten in Oost-Nederland krijgen een subsidie van het Europese programma OP-Oost 2014-2020. De regeling OP-Oost is een samenwerking tussen de provincies Overijssel, Gelderland en de Europese Unie, bedoeld om de regionale economie te versterken. Innovatie leidt tot nieuwe producten, slimmere productieprocessen en nieuwe verdienmodellen. In totaal wordt aan de vijf gehonoreerde projecten 5,7 miljoen euro subsidie verstrekt, dat leidt tot een totale investering van 13,7 miljoen euro.

Lees meer over de gehonoreerde projecten..
Dringende oproep: vul geen zwembaden en sproei niet

In verschillende gebieden in Overijssel en Gelderland kwam er zaterdag 30 mei 2020 fors minder water uit de kraan. Dat komt door extreme toename van het drinkwaterverbruik. Vitens roept daarom met klem op om in de provincies Overijssel en Gelderland geen zwembaden te vullen, niet te sproeien, kort te douchen en de auto niet te wassen.

Lees meer over het extreme piekverbruik..
Engbertsdijksvenen
Ontwerp Provinciaal Inpassingsplan (PIP) interne maatregelen Engbertsdijksvenen vastgesteld

In het Natura 2000-gebied Engbertsdijksvenen gaan provincie en partners de kwetsbare natuur herstellen en versterken. Gedeputeerde Staten hebben op 19 mei 2020 het ontwerp van het Provinciaal Inpassingsplan (PIP) voor de interne maatregelen in de Engbertsdijksvenen vastgesteld. Het ontwerp-PIP ligt inclusief bijlagen ter inzage van 2 juni tot en met 13 juli 2020.

Lees meer over de terinzagelegging..

Provincie Overijssel en culturele sector nemen samen regie in coronatijd

De culturele sector en de provincie Overijssel gaan samen aan de slag met de grote impact die de gevolgen van corona heeft op het culturele leven in Overijssel. Eind april stuurde de culturele sector een brandbrief naar gedeputeerde Roy de Witte. De oproep resulteert nu in de oprichting van een Taskforce Cultuur. Samen met de provincie denken de leden van deze Taskforce mee over wat er op korte en lange termijn nodig is om de culturele sector weerbaar te maken.

Lees meer over de Taskforce Cultuur..

Vecht en Beneden Regge

Ontwerp Provinciaal Inpassingsplan (PIP) Vecht- en Beneden Reggegebied, deelgebied Eerderhooilanden vastgesteld

In het Natura 2000-deelgebied Eerderhooilanden (onderdeel van het Natura 2000-gebied Vecht- en Beneden Reggegebied) gaan provincie en partners de kwetsbare natuur herstellen en versterken. Gedeputeerde Staten hebben op 19 mei 2020 het ontwerp van het Provinciaal Inpassingsplan (PIP) voor Eerderhooilanden vastgesteld. Het ontwerp-PIP ligt inclusief bijlagen ter inzage van 2 juni tot en met 13 juli 2020.

Lees meer over de terinzagelegging..

Meer mogelijkheden voor recreatieparken in Overijssel

Provinciale Staten hebben woensdag 3 juni 2020 nieuw beleid voor verblijfsrecreatie vastgesteld om minder vitale vakantieparken meer toekomstperspectief te bieden. Met dit beleid ontstaat meer vrijheid voor gemeenten om de kwaliteit aan de onderkant van de recreatiesector te verbeteren en om de woningbouwopgave te stimuleren.

Lees meer over de mogelijkheden..

Overijsselse agenda

Volledige agenda

statenzaal
Besluitenlijst van Gedeputeerde Staten (GS) en Provinciale Staten (PS)

Bekijk hier de GS-besluitenlijsten
Bekijk hier de PS-besluitenlijsten
 
vacatures
VacaturesWerken bij provincie Overijssel