View this email in your browser

 

HET LL24 KUNSTPROGRAMMA

Kunst van Studio Schnitger, Boris Tellegen, Carte Blanche en meer

Welkom in openluchtmuseum LL24! Ontdek de nieuwe kunstwerken van Studio Schnitger, Boris Tellegen, Steven van Lummel, Gabriel eszo Richard, Bas Kosters, Maarten Baas, Jeroen Kooijmans, Mette Sterre en Kexin Hao. Bewonder bij Carte Blanche de installatie van Jordan Sook, indrukwekkende sculpturen van Black Childish en Georgy Dendoe en uiteenlopende schilderkunst van o.a. Kaili Smith, Ziarah Janssen en Daan Koens. Dit is het LL24 kunstprogramma: 
Studio Schnitger – Suffragette City: David Bowie-fans kennen de term dankzij Ziggy Stardust: Suffragette City is een stad vol strijders voor vrouwenrechten. Lara Schnitger uit dat in een protestmars annex performancekunstwerk met slutsticks tegen slutshaming.


Studio Schnitger – Slutstick Workshop: Onmisbaar onderdeel van de protestmars door Suffragette City zijn de slutsticks. Ook jij kunt er één maken en deelnemen aan de optocht. Neem een houten staak, behang en bespan die met beha’s, strings en stockings, en klaar ben je.

Studio Schnitger – I Was Here: Samen met de protestmarsen en de Slutstick Workshops vormt de installatie ‘I Was Here’ één geheel. Wat tijdens de optochten wordt rondgedragen en uitgeschreeuwd, krijgen hier een vaste vorm. Nee is nee!

Boris Tellegen – Mlem-Uhha: Voor Lowlands en in samenwerking met Roskilde maakte Boris Tellegen immense letterblokken die meerdere geluiden uit een samplebibliotheek vormen, ‘onomatopeeën’: Chack, Oumpf, Mlem, Bop, Uhha en Jeet. Spot ze allemaal!

Carte Blanche: Binnen Carte Blanche krijgen kunstenaars van over de hele wereld ‘onbeperkte volmacht’. Bewonder uniek werk van onder anderen Rhymez Like Dimez, Kaili Smith en Daan Koens. Street culture én avant-garde in onze eigen poldergalerie.

Steven van Lummel – X-Ray: Steven van Lummel was op Lowlands achtereenvolgens keukenprins, host en Bekende Lowlander, maar is vooral kunstenaar. Dit jaar brengt hij zijn abstracte en zinnenprikkelende wereld aan op de buitenkant van X-Ray!

Bas Kosters – It’s Me: ‘It’s Me’ van Bas Kosters plaatst de mens letterlijk op een voetstuk, maar roept ook vragen op over de houdbaarheid van individualisme in relatie tot het verlangen om oude systemen en machtsstructuren op te schudden.

Gabriel eszo Richard – The Giant Wooden Shipping Box: Met deze 3.60 meter hoge monoliet met op hout geschilderde portretten en verhalen borduurt Gabriel eszo Richard verder op het thema van het Kick That Ass Award-winnende ‘The Big Pile of Cardboard Boxes’: de consumptiemaatschappij.

Jeroen Kooijmans – E: Het Centraal Museum presenteert videowerk ‘E’ van Nederlandse kunstenaar Jeroen Kooijmans. Een korte film over een van de universele behoeften van de mens: liefde. Verwacht een intiem en persoonlijk beeld wat een ode brengt aan de verliefde blik.

Maarten Baas – More or Less: ‘Less Less Less’ van Maarten Baas is aangevuld met uitbundige neons met de tekst ‘More’. We willen meer, maar kunnen we met minder? Neem je eigen consumentisme onder de loep, terwijl je naar dit feeërieke schouwspel kijkt.

Kexin Hao – Total Body Workout: Kexin Hao onderzoekt met ‘Total Body Workout’ hoe je spiergeheugen wordt gevormd door de tijd waarin je leeft. Beweeg lekker mee in haar aerobicsklasje. Jij kunt de les altijd verlaten, maar verlaat de les jou ooit nog?

Mette Sterre – How to Catch an Octopus in a Broken Heart: Wat je ziet, is dit: 200 meter opblaasbare buizen in feestelijk grijs. Daartussenin een danser die met de buizen worstelt en er vervolgens door wordt opgeslokt. Pijnig er gerust je hersens over. Of ga voor de meditatieve ervaring.

Mette Sterre – Gold Star Ratio: Mette Sterre zoekt verbinding met nieuwe technologieën. Ze speelt met doe-het-zelfprothesen en bevraagt waar het menselijk lichaam ophoudt en het niet-menselijke begint. Bestaat die grens eigenlijk wel? En kun je die ook verleggen?

Iwan Smit – Paradise Scriptures: De lichtinstallatie ‘Paradise Scriptures’ is zo groot als de gevel van een galerijflat. Waar de inspiratie van Rotterdamse kunstenaar Iwan Smit vandaan komt? Zijn eigen stadia van ontwikkeling tijdens de 3 daagse Campingflight to Lowlands Paradise. De spiegel van iedere Lowlands-ganger. 

ShiSoH: Inside Out – The Angry: ‘The Angry’ van ShiSoH onderzoekt onze relatie met vet, is gemaakt van vet en ziet er ook nog eens vet uit. Het ietwat intimiderende wezen is het resultaat van een studie naar onze eetgewoonten en de gevolgen ervan. Vet interessant.

Stella van Beers – Silo Studios: Deze Kick That Ass Award-winnaar tovert speciaal voor Lowlands twee graansilo’s om: eentje tot artist residency en de andere tot spectaculair uitkijkpunt.

Art Tours: Ze zien, ze zien, wat jij niet ziet. Twee vriendelijke Vlamingen van theaterbrouwerij Productions en Zonen nemen je mee op fascinerende en hilarische Art Tours langs de unieke environment art op Lowlands.

Nul inpakstress en magazijn rave met bol

 Slaapzak spoorloos tijdens het inpakken? Op de camping ontdekt dat je elektrische tandenborstel nog thuis ligt? Aan je laatste schone shirt bezig met nog een festivaldag te gaan? Bol helpt je uit de brand!

Vanaf nu winkel je in de speciale Lowlands webshop in een breed assortiment van 230 producten in de categorieën kamperen, elektronica, entertainment, verzorging, kleding en accessoires, inclusief alternatieven voor wegwerpplastic en partytenten. Je bestelling ligt voor je klaar in De Festivalwinkel op de Campinglaan ter hoogte van de tweede festivalentree. Goed nieuws, ook tijdens Lowlands zelf shop je 24/7 bij bol voor al je essentials, zowel in de winkel als in de webshop. De pre-order- en pick-up-service is beschikbaar tot en met maandag 19 augustus, 12:00 uur.
 
Op zoek naar een partytent? We willen Lowlands met z'n allen weer wat groener en duurzamer maken. Daar passen honderden achtergelaten partytenten op maandagochtend niet bij... Daarom hebben we ervoor gekozen dit jaar geen partytenten op LL te verkopen. Bol biedt natuurlijk wel mooie en veel duurzamere alternatieven aan zoals de Tarp.
 
’s Nachts kun je uit je bol te gaan bij Het Magazijn. Met Cybersex, DJ JACK, Essy, Eva Vrijdag, Floris Fahrenheit, Moody Mehran, Rozie en Superstrings.

Het Ohlalalaantje

De Sekszusjes zijn je goudeerlijke, grappige, creatieve hosts op het Ohlalalaantje, een verscholen lustoord waar liefde en bedpret centraal staan. Duik in een van de LLove Hotel-koffers, alleen of met z’n tweetjes (schone lakens en condooms provided). Knutsel je eigen vulva/piemel op een festivalstok of leg sekstwijfels voor in De Sekskliniek. Betreed het theatertje voor uiteenlopende (doe-het-zelf)workshops. ‘Aseksuele Willem’ leest old school pornoverhaaltjes voor. En Beperkt Houdbaar sluit dagelijks af met een improvisatie over de gênantste sekservaringen van Lowlanders. Laat je uitdagen om anders naar seks te kijken!

Foto door Pauline Niks

Cocktails, concerten & columns in COKE STUDIO

Heb je de ponton in Lake Lowlands tegenover Alpha al gespot? Heuvel nummer drie, zo je wilt? Dat is COKE STUDIO van Coca-Cola. Je geniet hier niet alleen van heerlijke cocktails en mocktails, maar ook van een gigagoed uitzicht op het Alpha-podium én van intieme concerten van je favoriete artiesten.

Profi shakers staan klaar om jouw favoriete drankje vers te mixen, van een (virgin) Coca Colada tot een Royal Bliss Ginger Ale. En onder het genot van je vloeibare, frisse versnapering pik je met een beetje geluk een van de exclusieve sessies mee van onder meer acts die eerder nog voor duizenden Lowlanders optraden. Zo geven Bob uit Zuid, Jaïr Faria, CHARLOT, ZEP, Reanny, Brunzyn, ISAÏ en Nyarko acte de présence in COKE STUDIO. En dat jij erbij wilt zijn, staat vast.

Als olijf op een prikkertje in een Dirty Martini draagt schrijver Dario Goldbach op dit drijvende paradijsje elke dag een column voor over het leven op Lowlands. Goldbach gemist in COKE STUDIO? Luister de column terug in de dagelijks op het terrein gemaakte podcast LLowcast Live.

Op lowlands.nl is een uitgebreide omschrijving van alle acts te vinden en via de officiële Lowlands 2024 Spotify-playlist kan alvast worden beluisterd wie er deze zomer naar Lowlands komen.


 
SPREAD THE LLOVE!
LOWLANDS
16 + 17 + 18 augustus 2024
 
Volg Lowlands online:
Instagram
Facebook
X
YouTube
Flickr
Spotify
Website
 
Copyright © 2024 Lowlands, All rights reserved.
Je ontvangt deze mail, omdat je jezelf hebt aangemeld voor de Lowlands nieuwsbrief

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.