Nieuwsbrief Roots - 21 december
Roots

Eindejaars Plantenjacht

OP ZOEK NAAR WINTERBLOEIERS

Floron houdt van maandag 25 december t/m woensdag 3 januari voor de vierde keer de Eindejaars Plantenjacht. Het is de bedoeling dat je binnen één uur alle wilde en verwilderde planten telt die in bloei staan, zoals boterbloem, madeliefje of paardenbloem. Download via de site de zoekkaart met daarop de meest voorkomende winterbloeiers en geef je waarnemingen door.
Foto: iStock

Roots

Nieuw: Blue Planet II

HAAL DIEP ADEM EN ....

Op donderdag 28 december begint het vervolg op de indrukwekkende natuurserie Blue Planet. In zes afleveringen wordt het leven in de wereldzeeën in beeld gebracht. In aflevering 1 van Blue Planet II reis je mee naar nieuwe plekken, variërend van bevroren poolzeeën tot helderblauwe koraalatollen, met bijzondere verhalen van het leven onder de golven. Tijd: vanaf donderdag 28 december, 20.35 uur, NPO 1.
Foto: Jason Isley

Roots

Natuurfilms op Vlieland

GO WILD

Waar is het beter natuurfilms kijken dan op Vlieland, waar de leukste bioscoop van Nederland staat. Na succesvolle eerdere edities houdt Roots samen met de Waddenvereniging en Podium Vlieland ook in 2018 weer twee filmweekends. Thema is: Naar de wildernis. Data: 2 t/m 4 maart & 9 t/m 11 maart.
Filmstill: The Eagle Huntress

Roots

Veluwse winterwandeling

OUD-GROEVENBEEK

Je vindt er boomstammen met mos als groen fluweel, dansende beuken en een statige Jugendstil-villa. En de vleermuizen wonen er in een eigen mini-kasteel. Maak een rustgevende winterwandeling (8,3 km) door het prachtige decor van het Veluwse landgoed Oud-Groevenbeek en waan je in een kostuumfilm.
Foto: Melchert Meijer zu Schlochtern

Bestel eenvoudig online

Roots Natuuragenda

Zoek je nog een inspirerende agenda voor 2018? De Roots Natuuragenda biedt ook komend jaar weer de mooiste natuurfoto's, leuke weetjes en wandeltips.

Roots
Roots

Wat een vraag!

Slapen bloemen?

Bosanemonen, koekoeksbloemen en krokussen sluiten ’s avonds hun bloemen. Maar slapen ze dan? En waarom sluiten de bloemen zich en hoe doen ze dat? Roots duikt in de droomwereld van planten.
Foto: Bart Harmsen

Roots

Bosuilenexcursie

OEHOE OEHOE

In december en januari, voorafgaand aan de broedtijd, bepalen bosuilen hun territorium door hun kenmerkende oehoe-roep te laten klinken. Op woensdag 27 december kun je die roep zelf horen tijdens een excursie. Locatie: Erf van Daendels, Nieuwe Zuidweg, Epe/Heerde (GD) Tijd: 18.30-21 uur. Prijs: € 7,50.
Foto: Geldersch Landschap & Kasteelen

Roots

1 plus 1 gratis

Geef een dierbare én jezelf een abonnement cadeau. Beide abonnementen bestaan uit minimaal 3 nummers, stoppen automatisch en dat voor maar € 15!

Volg Roots ook op
Roots - Facebook Roots - Twitter
Copyright © 2017 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer