Bekijk hier de online versie van deze nieuwsbrief
Humanity House logo Update

Elk jaar vieren we op 5 mei vrede & vrijheid. Dit is op veel plekken in de wereld nog steeds geen vanzelfsprekendheid. Wat doet dit met mensen voor wie dit de dagelijkse realiteit is? Hoe kom je tot rechtvaardigheid en verantwoording in tijden van conflict? Hoe bouw je daarna weer een nieuw leven op en is verzoening mogelijk? We onderzoeken deze vragen in diverse documentaires en gesprekken in mei.

Afbeelding  

Lost in Lebanon

Docu + Nagesprek - Het verhaal van vier Syriërs die hun uiterste best doen een nieuw leven op te bouwen in Libanon. Een intiem portret over de kracht van Syriërs die alles kwijt zijn geraakt maar niet opgeven.
Lees meer...

do
03.05
19:30
Afbeelding  

One Day After Peace

Docu + Nagesprek - Robi Damelin verliest haar zoon door een kogel van een Palestijnse sluipschutter. Een zoektocht naar verzoening en vergiffenis die haar terugbrengt naar haar geboorteland Zuid-Afrika.
Lees meer...

wo
09.05
20:00
Afbeelding  

Het andere gezicht van Syrië

Bijeenkomst - Hoe kunnen we Syrië zien als meer dan alleen het land van conflict en vluchtelingen? Hoe doorbreken we de stereotyperingen? Een avond vol verhalen, livemuziek en beelden uit het land.
Lees meer...

do
10.05
19:30
Afbeelding  

Een rechtszaak voor Syrië

Debat - Een gesprek met onder andere Syrische activisten, academici en rechtsexperts over het vinden van rechtvaardigheid en verantwoording in het Syrische conflict. Wat kunnen we (nu) doen?
Lees meer...

ma
14.05
20:00
Afbeelding  

Mohammad en Jafar

Docu + Nagesprek - Twee Palestijnse jeugdvrienden zijn al 25 jaar bevriend en hebben samen alle confrontaties met Israëlische troepen overleefd. Een uniek beeld van vriendschap, opgroeien en overleven in een vluchtelingenkamp.
Lees meer...

di
15.05
20:00
 

Alternatieve Veiligheidsraad

Afbeelding

De klimaatvluchteling

24 april vond de tweede Alternatieve Veiligheidsraad plaats, over de robotisering van oorlog. 19 juni komt de raad weer bijeen en praat over 'de klimaatvluchteling'. Vijf sprekers uit de kunst, wetenschap, defensie en politiek buigen zich over de relatie tussen klimaatverandering en conflict. Lees meer ...

 

Bevrijdingsfestival

Afbeelding

Vier de vrijheid!

Humanity House staat dit jaar wederom op het Plein van de Vrijheid op Bevrijdingsfestival Den Haag. Kijk uit naar ons speciale Check-check-dubbel-checkpoint en test je kennis over vrede & vrijheid. Lees meer ...

 

Vacatures

Afbeelding

Wij zoeken stagiaires!

We hebben weer verschillende stagevacatures, onder andere voor Educatie, Zaalhuur en Marketing & Communicatie. Ben of ken jij diegene die perfect in onze organisatie zou passen, lees dan vooral verder. Lees meer ...

 
Klik hier voor onze andere partners  

Humanity House
Prinsegracht 8
2512 GA Den Haag
070-31000 50

info@humanityhouse.org
Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich via deze link afmelden