Kom jij ook langs op het Mentale Boekenbal?

OBA Algemeen logo Webversie
 
Hoe gaat het met je, écht?

Heb jij die vraag deze week aan iemand gesteld? We zitten namelijk midden in de nationale Week van de Mentale Gezondheid. Deze keer is het thema 'betekenisvol contact'. Wij sluiten hierop aan met het Mentale Boekenbal. Hoe bespreek je mentale gezondheid? Daarover vertellen negen auteurs op vrijdag 7 juni in OBA Oosterdok. 

Ook op 7 juni organiseert OBA Javaplein Yoga for Health, een gratis yogales met de focus op mentale gezondheid, die voor iedereen toegankelijk is. Uit onderzoek is gebleken dat het regelmatig beoefenen van yoga en meditatie positief kan bijdragen aan de mentale gezondheid.

 
 
Lees eens een medemens

In de Living Library lees je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen, die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Klopt wat je denkt over iemand op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid? Stel binnen 20 minuten je vooroordelen op de proef.

Keti Koti, praten en eten

Tijdens Keti Koti Maand nodigen we Amsterdammers in Zuid uit om in gesprek te gaan over de pijn van families van tot slaaf gemaakten. Hoe beïnvloedt dit het heden? Op het menu staat ‘Heri Heri’, een gerecht dat stamt uit de tijd van de slavernij in Suriname.

 
 
De wereld rond met Malou (voorlezen 5+)

Malou leest deze zomer voor uit mooie boeken die iedere keer een ander gebied van de wereld belichten. Ze vertelt hier een heleboel interessante feitjes over. Met landen en reizen als thema kunnen kinderen ook zelf een voorleesboek kiezen.

​​Workshop: Poëzie schrijven

Een liefdesgedicht schrijf je niet alleen voor een geliefde. In deze workshop schrijf je, na het lezen van poëzie van Hanny Michaelis en Leonard Nolens, zelf een liefdesgedicht voor Amsterdam. De workshop wordt gegeven door Ineke Holzhaus, dichter en schrijver. 

 
 
Gezocht: sociale duizendpoot
Zit gastvrijheid je in het bloed? Hou je van het opzetten en begeleiden van culturele en sociale evenementen en ben je stressbestendig en flexibel? Kom dan onze teams versterken in Amsterdam Zuidoost, Ouder-Amstel en Weesp.

Activiteitenbegeleider Jeugd & Jongeren 
36 uur per week
 
 
Wist je dat...
✔️ ... we bij de OBA inspirerende leeslijsten samenstellen rondom een thema? Bijvoorbeeld deze leeslijst over mentale gezondheid.

✔️ ... je als OBA-lid 20% korting krijgt op cursussen bij Volksuniversiteit Amsterdam? Kies uit taalcursussen in 26 talen, verdiep je in filosofie, kunst, geschiedenis of jezelf. Bekijk hier het aanbod.

✔️ ... we bij de OBA naast luisterboeken, ook gesproken boeken hebben die speciaal zijn ontwikkeld voor alle leden die blind, slechtziend of dyslectisch zijn?
 
 
Agenda
Mijn bibliotheek
Veelgestelde vragen
  Chat met ons via:
Onze contactpagina
  Je kunt ons ook bereiken via:
telefoon icoon  klantenservice@oba.nl
telefoon icoon  020-523 0900
Volg ons op social media
youtube icon   twitter icon   facebook icon   instagram   linkedin icon
Download de OBA-app
appstore icon googleplay icon
Deze mail is verzonden door de OBA

Afmelden | Gegevens wijzigen | Mail doorsturen