Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Nieuwsbrief 12 maart 2020   Ga naar de Twitterpagina  Ga naar de Facebookpagina  Ga naar de Instagram feed

Passie voor dans? Lees Dans Magazine!

Dans Magazine is een must-read voor iedereen die graag dans kijkt, dans maakt, dans leert en vooral: dans dóét. Met heel veel praktische en inspirerende tips & trucs, exclusieve kijkjes achter de schermen, gesprekken met dansers en choreografen en inside information uit de danswereld.

Heb jij een passie voor dans? Dan lees je Dans Magazine. Profiteer nu van introductiekorting én cadeaus.

Ook leuk om cadeau te geven. 


Top-3 dansnieuws

Het Nationale Ballet heeft er twee nieuwe eerste solisten bij
Eerste solist worden bij Het Nationale Ballet, dat is waar veel jonge balletdansers van dromen. Twee balletdansers zijn afgelopen weekend gepromoveerd tot eerste solist, de hoogste positie die je als danser kunt bereiken.

Dansen blijkt fysiek het zwaarste beroep
Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat dansen fysiek gezien het zwaarste beroep is. Er werd een vergelijking gemaakt tussen verschillende beroepen waarin gekeken werd naar kracht, coördinatie, flexibiliteit en uithoudingsvermogen.

De audities en open dagen van maart en april
Wil je auditie doen of een open dag bijwonen? Dansmagazine heeft voor jou de belangrijke audities en open dagen van maart & april op een rijtje gezet.  

Het laatste dansnieuws? Ga dan naar onze website


SNDO graduation works: HENOTIC Finale

The graduating year of the SNDO - School for New Dance Development presents: HENOTIC Finale in Dansmakers and Frascati Theater in Amsterdam.

Part one: 13 & 14 March, DANSMAKERS
Part two: 19, 20 & 21 March, Frascati 4 
Part three: 26, 27 & 28 March, Frascati 4 

Please see the website of Academy of Theatre and Dance for more information.


Hoe Het Zwanenmeer ballet voor altijd veranderde

Wat zou ballet toch zijn zonder de componist Peter Ilytch Tschaikovsky? Hij schreef muziek voor Het Zwanenmeer, Doornroosje en De Notenkraker. Dit zijn dé grootste voorstellingen die heel wat invloed hebben gehad op de ontwikkeling van ballet. Het Zwanenmeer was het eerste ballet waar Tschaikovsky muziek voor schreef en dit stuk maakte gelijk een grote impact op de danswereld.


Grenzeloze dans tijdens openingsweekend Moving Futures in Rotterdam

Laat je verrassen door de betrokken, brutale en barrière-doorbrekende danskunstenaars tijdens Moving Futures Festival 2020! Van 20 t/m 22 maart strijkt dit festival voor grenzeloze dans neer in Rotterdam. Een nieuwe lichting choreografen zoals Sigrid Stigsdatter Mathiassen, Joseph Simon, Marta & Kim, Andreas Hannes en vele anderen tonen je de toekomst van dans. Ontmoet hen tijdens aftertalks, bekijk dansfilms en dans mee!

Lees hier meer. 


''Ik adem, slaap en eet dans.'' Nederlands toptalent Maggy danst bij The Alvin Ailey School in New York

Ooit begonnen op de lokale dansschool in Houten, nu danst ze bij het gerenommeerde Alvin Ailey in New York. De 23-jarige Maggy van den Heuvel doet er alles aan om de top te bereiken. Haar liefde voor dans motiveert om van haar passie haar beroep te maken. Dat betekent hard werken en een grote toewijding, maar dat is het volgens Maggy meer dan waard. Hoe word je eigenlijk een goede danser? En wat is nodig om je dromen te kunnen bereiken? In dit interview vertelt de gedreven Maggy haar inspirerende verhaal.


GEK GEZICHT van Introdans in premiere

In de humoristische familievoorstelling GEK GEZICHT richt Introdans de schijnwerpers op choreografen Alexander Ekman en David Middendorp. De Zweed Ekman wordt vooral geroemd om zijn meesterlijke timing. Het werk van Middendorp trekt de aandacht vanwege de unieke wijze waarop hij dans en technologie combineert. De voorstelling ging afgelopen week in Arnhem in première en reist vanaf nu langs de Nederlandse theaters.

Lees hier meer. 


Dans in het onderwijs: de voordelen van dans voor kinderen

Dansen en leren tegelijk. Dat is iets wat eigenlijk meer gestimuleerd zou moeten worden. De combinatie van muziek en beweging heeft veel voordelen voor een kind. Het helpt onder andere bij de sociale ontwikkeling, het krijgen van meer zelfvertrouwen en het stimuleert creativiteit. In Amerika wordt er al geëxperimenteerd met dans in het onderwijs. En wat blijkt, de schoolprestaties van de kinderen gaan met een rap tempo vooruit. Hier leggen we je uit hoe dans een positieve impact heeft op de ontwikkeling van kinderen.


Dans van de toekomst: Moving Futures reist langs negen steden 

Verrassende pop-ups op de drempel van het theater, meerdere excentrieke dansvoorstellingen, dansfilms en verdiepende gesprekken met de makers: dit zijn de beste ingrediënten van een Moving Futures festivaldag. Maak in jouw theater kennis met dans van de toekomst, vanaf 20 maart reist het festival door Nederland. Eerste haltes: Theater Rotterdam, Stadstheater, Theater aan de Rijn en Korzo.

Lees hier meer.


Het drukke leven van een freelancer: succesvol danser, choreograaf én docent Tahnee doet het allemaal

Hoewel ze pas op haar 20e begon met dansen heeft Tahnee Masela intussen al heel wat mooie dansklussen op haar cv staan. Ze werkt als uitvoerend danser, maar ze is zich steeds meer aan het focussen op het choreograferen en het lesgeven. Een druk leven, want als danser werk je haast 24/7. Het voordeel is wel dat Tahnee kan doen wat ze het allerleukst vindt: heel veel dansen! Tahnee werkt pas 1,5 jaar als danseres, maar ze heeft klussen genoeg. Hoe is ze de danser geworden die ze nu is? In dit interview vertelt ze haar bijzondere verhaal.


SALLY Dansgezelschap Maastricht start Crowdfunding voor Dansje Taal
 
SALLY is een crowdfunding gestart om taalexperts in te schakelen voor de uitbreiding van hun educatieve project Dansje Taal. Het doel? We willen een methode ontwikkelen van 10 lesweken waarin allochtone kinderen met dans de Nederlandse taal leren. Denk je nu waarom? Omdat onderzoek bewijst dat bewegen en leren elkaar versterken; al bewegend doen kinderen sneller nieuwe ervaringen en kennis op.

Lees hier meer.


Word ambassadeur van Dans Magazine

Heb jij een dansschool óf geef je dansles en wil je graag ambassadeur worden van Dans Magazine? Dat kan! Hier vind je meer informatie over het ambassadeurschap.


 

Op Dansmagazine.nl vind je onder andere:

Choreografen en dansers Dansgezelschappen Voorstellingen
Dansopleidingen Dansscholen Abonnement nemen

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2020. Alle rechten voorbehouden.