De bieb start met een nieuw cursusseizoen. Kom je snel langs?  
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Lees deze nieuwsbrief in je browser.
Nog een paar dagen en dan is de zomervakantie voorbij. De bieb start dan met een nieuw cursusseizoen. Van toneelspelen tot LEGO, bekijk het complete aanbod in deze nieuwsbrief.
shadow
Muziek op Schoot - 1 tot 4 jaar
'Hallo, hallo, wat leuk dat jij er bent!', zingt de juf je toe. De populaire cursus 'Muziek op Schoot' gaat over alles wat je meemaakt thuis. Opruimen, tandenpoetsen en naar bed gaan, waren nog nooit zo leuk. Vooral omdat je ook lekker in de rondte draait en muziek met heel veel instrumenten maakt. Verzorgd door de MuziekFabriek Utrecht en De Utrechtse Muziekschool.
De cursus start op twee tijden:
  • 10.00 tot 10.45 uur (1-2 jaar)
  • 11.00 tot 11.45 uur (3-4 jaar)
shadow
Kris Kras Atelier - 1,5 tot 8 jaar
Tekenen, schilderen, smeren, strooien of dippen. Alles mag in het Kris Kras Atelier. Beeldend kunstenaar Femke van Eijndthoven neemt je kind én jou mee op creatieve ontdekkingstocht. Meld je aan voor de cursus of probeer het eerst uit in een proefles. Het Kris Kras Atelier wordt gehouden in de Bibliotheek Neude.
LEGO Young Engineers - 6 tot 11 jaar
Leer al bouwend meer over wetenschap en techniek in deze Bricks Challenge cursus. Tijdens de lessen ga je aan de slag met technisch gemotoriseerde LEGO®. Elke les begint met een korte uitleg over een technisch of natuurkundig principe. Daarna ga je zelf aan de slag met de Young Engineers bouwdoos en zie je hoe de technische principes in de praktijk werken. Dan is het tijd om met het model te spelen of om je model nog beter te maken. 

De cursus start op za 19 sept:
shadow
Toneelspelen voor peuters - 2 tot 4 jaar
Peuters zitten vol fantasie en gaan graag op in verhalen. In de cursus 'Toneelspelen voor peuters' neemt theaterdocent Bente van Arkel van Theaterschool Utrecht kinderen en een (groot-)ouder mee in mooie verhalen. Spelen, bewegen en zingen, gebaseerd op steeds een ander prentenboek. De cursus start met het boek 'Wij gaan op berenjacht'. De cursus start op twee tijden:
  • 10.00 - 10.45 uur (2-3 jaar)
  • 11.00 - 11.45 uur (3-4 jaar)
shadow
Toneelspelen - 6 tot 12 jaar
Lijkt het je cool om even in de huid van iemand anders te kruipen en vind je het supertof om op te treden voor publiek? Tijdens de lessen van Sesar leer je het allemaal.
De cursus start op twee tijden:
  • 15.30 - 16.30 uur (6-8 jaar)
  • 16.45 - 17.45 uur (9-12 jaar)
shadow
Theatertip: Alice in Wonderland - 5+
Een eigentijdse en stoere bewerking van het boek 'Alice in Wonderland'. Alice heeft haar blauwe jurkje verruild voor een hoodie. Haar keurige schoentjes voor stoere gympen. En huilen? Daar doet ze niet meer aan! Alice kijkt stoer de wereld in door haar ronde brilletje. De voorstelling is gebaseerd op de boekbewerking van Floor Rieder.

Zo 6 sept | 14.00 - 14.45 uur
Bibliotheek Neude
€ 6 lid | € 12 niet-lid

Workshop
Het boek van Floor Rieder werd in Nederland verkozen tot Mooiste Boekomslag 2014, en door een vakjury geselecteerd als een van de 'Best Verzorgde Boeken' van het jaar. Na afloop van de voorstelling leert Floor je hoe je zelf een waanzinnig wonderland kunt maken. Met spiegels, stempels en glas. Let op: hier is een apart ticket voor nodig.

Zo 6 sept | 15.00 – 16.00 uur
Bibliotheek Neude
€ 5 lid | € 10 niet-lid (begeleider gratis)
shadow
Lab - 8 tot 12 jaar
Kom programmeren, experimenteren en uitvinden! De bieb zorgt voor robotjes, apparaten en alles wat je nodig hebt om de tofste dingen te maken.

Programmeren en robots
Vr 28 aug | 14.00 – 15.30 uur
Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum

Wo 2, 16, 23 sept | 15.00 – 16.30 uur
Bibliotheek Neude

Bouw je eigen voertuig
Vr 4 sept | 15.30 – 17.00 uur
Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum

MediaLab
Wo 9 sept | 15.00 – 16.30 uur
Bibliotheek Neude

Open Lab
Elke do | 16.00 – 18.00 uur
Bibliotheek Neude
8- 101 jaar

Reserveer je kaartje en experimenteer en programmeer er lekker op los!

(Foto: Anna van Kooij)
shadow
En verder:
shadow
Tot slot
Vanaf 8 september is er een nieuwe Online Bibliotheek app. In één app vind je duizenden e-books en luisterboeken. Met een abonnement Jeugd mag je de app nu al uitproberen. Je mag 10 e-books en 10 luisterboeken tegelijk lenen. Download snel de online Bibliotheek app en begin direct met lezen en luisteren.

Heb je nog materialen thuis? Tot 1 september mag je die boetevrij inleveren. Niet vergeten dus.
shadow
Wat vind je van deze nieuwsbrief?
Bibliotheek Utrecht - Neude 11 - 3512AE - Utrecht
Profiel wijzigen - Afmelden