Nu in de winkel

Het nieuwe nummer van Italië Magazine is nu overal verkrijgbaar met in deze editie o.a.:

  • Een stijlvol verblijf aan het Lago di Como
  • Twee spectaculaire tuinen in Palermo
  • Van de glamour aan de Amalfikust naar de authentieke Cilento
  • Interview met Rita Boncompagni Ludovisi wier villa wordt geveild, inclusief een Caravaggio
  • Recepten uit The Lemon Kitchen Sicilië van Jadis Schreuder plus een interview met de schrijfster
  • Liefdesbrieven aan Julia (van Romeo) in Verona krijgen altijd antwoord!
  • Hoe de pecorino van Sardinië naar Toscane verhuisde

Win een glampingvakantie!

Win een Gustocamp glampingvakantie in de meivakantie aan het Gardameer! Luxe kamperen met het comfort dat je thuis gewend bent. Je verblijft in een Lounge Deluxe mobilehome op Camping Cisano San Vito. Deze 4-sterrencamping heeft alle faciliteiten om uw vakantie onvergetelijk te maken, zoals zwembaden met glijbanen en een privéstrand aan het Gardameer. Geniet samen met je gezin in de compleet ingerichte Lounge Deluxe mobilehome die o.a. boxspringbedden heeft en een prachtige veranda met lounge set. Onze medewerkers ter plaatse zorgen ervoor dat het u aan niets ontbreekt. Geldig in de periode 30/04/22 tot 07/05/22. Incl. gas, water, elektra, airco en schoonmaak, excl. bedlinnen. Op basis van eigen vervoer. Gustocamp is ruim 15 jaar een Nederlandse specialist in het verhuren van compleet ingerichte luxe mobilehomes op topcampings in Italië.

Wij mogen een Gustocamp Glamping vakantie aan het Gardameer weggeven! Klik hier om kans te maken. 

Onze man in Rome

Midden in de wijk Monti, in de Antigallery, is vanaf 9 maart een expositie te zien met foto’s van ‘onze’ fotograaf in Rome, Matteo Rossi. De specialiteit van Rossi is architectuur- fotografie en in de Antigallery is daar een aantal schitterende voorbeelden van te zien zoals deze foto van de chiesa Dives in Misericordia in de Italiaanse hoofdstad. De tentoongestelde foto’s zijn gemaakt zowel in Italië als tijdens buitenlandse reizen van de fotograaf.
Antigallery, Piazza degli Zingari, 3, Rome, 9 maart t/m 2 april 2022, dagelijks van 18.00-02.00 uur. Entree is gratis.

Hét Italiaanse paascadeau: de colomba

In heel Italië zie je rond Pasen de mensen lopen met colomba’s in vele formaten en vaak fraai verpakt. Italianen geven ze graag aan elkaar cadeau, de colomba is daarmee dan ook hét Italiaanse paasgeschenk. De colomba is een zoet cake-achtig brood, net als de panettone met kerst, maar dan in de vorm van een duif, het symbool van de vrede. Naast de klassieke variant, zijn er vijf andere heerlijke combinaties. Nieuw dit jaar zijn de colomba met abrikoos en de colomba met citroen en gember. De colomba van Bonifanti,  is op een prachtige manier met de hand verpakt. Bijgevoegd is een bijpassende paaskaart (voor een persoonlijke boodschap) en een papieren tas, waarin ‘La Colomba’ mooi weg te geven is. Alle varianten van de Bonifanti-colomba zijn te koop via panettone-shop.nl.

Wij mogen 2 colomba’s zenzero e limone weggeven! Wil je kans maken op een colomba, klik dan hier.

Slotakkoord in Calabrië

Dit voorjaar komt het laatste deel van Jonas Carpignano’s veelgeprezen filmtrilogie uit, gesitueerd in Calabrië. Carpignano schetst in de drie films een beeld van het leven in de punt van de Laars. In A Chiara, het slotakkoord, volgt de kijker een gezin dat ogenschijnlijk gelukkig lijkt, maar waar onder de oppervlakte duistere geheimen borrelen. Wanneer tiener Chiara haar vader weg ziet vluchten van de plek van een maffia-aanslag gaat ze zelf op onderzoek uit. Ze ontdekt dat haar familie meer te verbergen heeft dan ze dacht. Het leven in Calabrië en de problematiek met de maffia die er ­vandaag de dag speelt is prachtig verfilmd door de in de Bronx geboren Carpignano. Interessant feitje is dat de hoofdrol-spelers in het echt ook familie van elkaar zijn .
A Chiara, vanaf 14 april in de bioscoop.

Siciliaanse recepten met citroen

Haal alvast de zomer in huis met The Lemon Kitchen Sicilië! Jadis Schreuder laat je proeven van de veelzijdigste keuken van Italië, met 65 heerlijke recepten uit Sicilië. De hoofdrol is wederom weggelegd voor de biologische citroen – het wonderingrediënt voor in de keuken. Maak het verfrissende citrusjam-trio, crunchy pasta met courgette en broodkruim of feestelijke antipasti. Jadis’ recepten zijn eenvoudig en rijk van smaak. Zonnige recepten dus voor het hele jaar!

Neem nu een jaarabonnement op Italië Magazine en krijg dit kookboek als welkomstgeschenk! 

Grootste Italië Evenement van Nederland 20 t/m 22 mei


De leukste én lekkerste Italiaanse dagen van Nederland komen er weer aan. Op 20, 21 en 22 mei zijn de tuinen van Kasteel de Haar uitsluitend bedoeld voor levensgenieters. Vier la dolce vita met ons mee en laat u verrassen en verwennen door de ruim 200 koks, artiesten, kunstenaars en exposanten. Kom dansen en zingen, vind inspiratie en geniet van het goede leven tijdens deze unieke belevenis. Kijk voor meer informatie op www.italieevenement.nl of klik op de onderstaande banner om direct kaarten te reserveren. 
Facebook
Instagram
Website

U ontvangt deze e-mail omdat u heeft aangegeven (commerciële) e-mails van de diensten en producten van
Credits Media te willen ontvangen of een abonnement heeft op een van onze tijdschriften.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp