Bekijk hier de online versie van deze nieuwsbrief
Humanity House logo Update

Nieuwsbrief september

Dat het nieuwe (culturele) seizoen weer begint, is goed te zien aan onze agenda! September belooft namelijk een hele drukke maand te worden. Meer dan tien programma's staan gepland, variërend van (openlucht) filmavonden tot fotografieprogramma's met onder andere Fotograaf des Vaderlands Robin de Puy. Laat je inspireren door ons diverse aanbod en kom langs!

Afbeelding  

De Duitse verkiezingen: Merkel opnieuw aan zet? #EUforumdebat

Debat - 24 september gaat Duitsland naar de stembus. De verwachting is dat Angela Merkel voor de vierde keer bondskanselier wordt. Of wordt 'Frau Merkel' toch afgestraft voor haar vluchtelingenbeleid?

di
05.09
19:30
Afbeelding  

The Peace Agency: vrouwen als vredestichters

Film & Gesprek - De docu The Peace Agency gaat over de Indonesische vredesactiviste Lian Gogali. Als antwoord op het gewelddadige conflict op Sulawesi, richtte zij een vrouwenschool op. Lian zelf is aanwezig voor een Q&A!

wo
06.09
19:30
Afbeelding  

Nacht van de Dictatuur: Hoe blijf je mens in tijden van onmenselijkheid?

Fotografie & Interview - Wat doet crisis, geweld of ballingschap met jou als mens? De gerenommeerde Syrische fotograaf Omar Imam doet hier in zijn werk onderzoek naar. Speciaal voor Nacht van de Dictatuur gaat hij hierover in gesprek.

vr
08.09
20:30
Afbeelding  

Exchanges on the Middle East: Turkije en het Midden Oosten

Debat - De afgelopen jaren heeft Turkije zijn invloed en macht in het Midden-Oosten en Noord-Afrika versterkt. Wat betekent dit voor de ontwikkelingen in de regio en voor de relatie tussen Europa en Turkije?

do
14.09
17:00
Afbeelding  

Studio Aleppo [Den Haag]

Fotostudio & Expositie - Voor Studio Aleppo, picturing (new) European citizens, bouwen we het Humanity House om tot pop-up fotostudio. Dit weekend zet topfotografe Robin de Puy 'oude' en nieuwe' inwoners van Den Haag op de foto.

za
16.09
11:00
Afbeelding  

Nieuwkomers in beeld: welke invloed heb je als fotograaf?

Discussie - Welke invloed kun je als fotograaf hebben op beeldvorming en vooroordelen in de samenleving? Met die vraag sluiten we, samen met Robin de Puy, het weekend van Studio Aleppo af.

zo
17.09
16:00
Afbeelding  

HagueTalks in het Vredespaleis: Dialoog voor de vrede

Interactief debat - Hoe creëer je wederzijds begrip in tijden van conflict en groeiende polarisatie? Tijdens deze speciale editie van HagueTalks, het openingsevenement van het Just Peace festival, gaan we hierover in gesprek.

do
21.09
19:30
Afbeelding  

Openluchtfilm in de tuin van het Vredespaleis

Openluchtfilm - Tijdens het Just Peace Festival vertonen we, net als vorig jaar, een openluchtfilm in de prachtige tuin van het Vredespaleis. Deze keer staat de WO II-film Land of Mine op het programma.

vr
22.09
19:45
Afbeelding  

Hoe verwelkomt Den Haag nieuwkomers?

Discussie - Tijdens het weekend van Just Peace bespreken we met beleidmakers, nieuwkomers en kunstenaars, hoe Den Haag het doet; nieuwkomers verwelkomen. Speciale gast hierbij is de Syrische fotograaf Issa Touma.

zo
24.09
16:00
Afbeelding  

2000 kernwapens op scherp: wat kan Nederland doen?

Debat - Dankzij de Noord-Koreaanse raketproeven is de nucleaire dreiging weer verontrustend actueel. Wat kan Nederland bijdragen aan het uitbannen van kernwapens die, (on)bedoeld, de hele mensheid kunnen vernietigen?

ma
25.09
19:30
Afbeelding  

IOM Movie & Debate: The Invisible City [Kakuma]

Film & Debat - Filmmaker Lieven Corthouts woonde vier jaar in het vluchtelingenkamp Kakuma; een van de heftigste plekken op aarde. Vanavond kijken we naar de film die hij er maakte en gaan we met hem én elkaar in gesprek.

wo
27.09
19:30
 

Nieuwe tentoonstelling

Afbeelding

Ai Weiwei - Relating to Refugees

Twee zalen van ons museum zijn bedekt met duizenden foto's die kunstenaar en activist Ai Weiwei maakte in verschillende vluchtelingenkampen. Relating to Refugees verbeeldt de enorme omvang van de huidige vluchtelingencrisis.

 

Kom in actie!

Afbeelding

Red mensen vanuit je 'luie' stoel

Het Rode Kruis roept mensen op om de kaart van Nepal, Bangladesh en India online in te tekenen om de slachtoffers van de overstromingen te helpen. Doe ook mee en help de hulpverleners, en dat gewoon vanuit je luie stoel.

 

Arrangementen

Afbeelding

Speciale Humanity House arrangementen

Wist je dat we ook speciale arrangementen aanbieden? Zo kun je bij ons in gesprek gaan met een Vluchteling Ambassadeur, met een grote groep het museum bezoeken en zelfs een PubQuiz spelen; ideaal voor bijvoorbeeld bedrijfsuitjes.

 
Klik hier voor onze andere partners  

Humanity House
Prinsegracht 8
2512 GA Den Haag
070-31000 50

info@humanityhouse.org
Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich via deze link afmelden