Goedenavond,

Dit is het belangrijkste én leukste nieuws van vandaag.

Agenten plaatsen nepbestelling bij explosievenhandelaar, omgeving tijdens 'koop' afgezet

Dronten
De politie heeft dinsdag in Dronten een man kunnen aanhouden die ervan wordt verdacht dat hij explosieven verkocht. Agenten deden zich voor als klant en spraken met hem af bij een bushalte aan de Educulaan. De man had daadwerkelijk een tas bij zich met een explosief erin. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft dit onschadelijk gemaakt. De omgeving werd tijdelijk afgezet. 

Lees het artikel



Weer werkzaamheden A6, deze keer afgesloten van Almere richting Lelystad

Flevoland
Wie deze week in de avond of nacht met de auto van Almere naar Lelystad wil kan niet via de A6 rijden. Van woensdag tot en met vrijdag is de snelweg tussen 19:30 en 05:00 uur dicht. Er wordt aan het asfalt gewerkt.

Lees het artikel



Bewoners Oosterwold willen geen McDonald's in hun wijk, keten wil nu met ze in gesprek

Almere
McDonald's wil in gesprek met de bewoners van Oosterwold in Almere. Het bedrijf organiseert een inloopavond en daarvoor is deze week een uitnodiging aan omwonenden van de bouwlocatie verstuurd. 

Lees het artikel



Zoetekauwen geschrokken door drastisch besluit van hun favoriete bakkerij

Urk
Dat het brood en het gebak van de Urker bakkers in de smaak valt, was bij veel Flevolanders al geen geheim meer. Maar reacties op het nieuws dat je vanaf 10 augustus geen saucijzenbroodjes, zalmslaatjes en broden van Bakkerij Maxima meer kunt krijgen, laten opnieuw de regionale populariteit van het Urker gebak zien. "Super jammer dat zo'n topzaak de deuren moet gaan sluiten."

Lees het artikel



Almeerder die dure hotelrekeningen niet betaalde krijgt taakstraf

Almere
Een taakstraf van 150 uur en als stok achter de deur een voorwaardelijke gevangenisstraf van 118 dagen als hij binnen twee jaar weer de fout ingaat. Dat is het oordeel van de rechter in de oplichtingszaak tegen Kevin V.  De 22-jarige Almeerder stond terecht voor het oplichten van meerdere luxe hotels en voor wapenbezit.

Lees het artikel



Toch geld om oversteek Lelystadse Middendreef veiliger te maken

Lelystad
Er komt toch geld beschikbaar om de fietsoversteek bij de Middendreef in Lelystad aan te pakken. Deze langgekoesterde wens van de gemeenteraad dreigde met het oog op de toekomstige bezuinigingen te worden geschrapt, maar de gemeenteraad heeft daar dinsdagavond een stokje voor gestoken. Dankzij een voorstel van Mooi Lelystad, gesteund door de InwonersPartij en D66, is er 63.000 euro beschikbaar om de oversteek aan te passen.

Lees het artikel



Man valt op door rijgedrag, negeert stopteken en blijkt auto vol smokkelwaar te hebben

Rutten
De politie in Noordoostpolder heeft afgelopen nacht een automobilist betrapt met een auto vol smokkelwaar. Dat gebeurde nadat agenten de man opvallend rijgedrag zagen vertonen op de A6 tussen Emmeloord en Lemmer.

Lees het artikel



Extra onderzoek en gesprekken met getuigen in hoger beroep Almeerse misbruikzaak

Almere
Het hoger beroep in een Almeerse misbruikzaak wordt voorlopig nog niet inhoudelijk behandeld. Een 47-jarige vader die ervan verdacht wordt zijn dochter en zoon jarenlang te hebben misbruikt werd eerder door de rechtbank veroordeeld tot tien jaar cel.

Lees het artikel



Geen grote kerstboom meer en een beveiliger minder, Lelystad heeft 84 bezuinigingsideeën

Lelystad
Gaan de parkeertarieven in Lelystad omhoog? Stijgt de Onroerend Zaak Belasting? Gaan hondenbezitters meer belasting betalen voor hun viervoeter? Het zou zomaar kunnen. Het staat in elk geval benoemd in de 84 mogelijkheden die het college van burgemeester en wethouders ziet om een tekort van 17 miljoen euro weg te werken.

Lees het artikel



Gezinshuis 't Pluspunt in Creil stopt werkzaamheden, onduidelijk waarom

Creil
Gezinshuis 't Pluspunt in Creil is gestopt met het opvangen van kinderen en jongeren. Dat wordt duidelijk uit een dinsdag gepubliceerd document van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Omdat er geen jongeren meer zijn, stopt ook de betrokkenheid van de inspectie.

Lees het artikel


Lees meer nieuws in onze app
     
YouTube
Instagram
Twitter
Facebook
TikTok
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland