Goedenavond,

Dit is het belangrijkste én opvallendste nieuws van vandaag.

Lege gevangenis in Almere mogelijk heropend? Staatssecretaris bekijkt de opties

Almere
Staatssecretaris Ingrid Coenradi van Justitie en Veiligheid wil onderzoek doen naar de heropening van de leegstaande gevangenis in Almere Buiten. Dat zou een mogelijkheid zijn om het tekort aan gevangenisplekken in Nederland op te lossen.

Lees het artikel



Fietsverbod in Stadshart Lelystad aangescherpt en verduidelijkt

Lelystad
Lelystad gaat de regels voor fietsen in het Stadshart aanpassen. Ze worden verscherpt en verduidelijkt. In principe is het centrum van de stad grotendeels een voetgangersgebied. Fietsen is er overdag niet toegestaan, met uitzondering van de Dukaatpassage.

Lees het artikel



Huisvestingsdeal rond studenten en arbeidsmigranten bevat juridische haken en ogen

Dronten
Dertien studentenhuizen sluiten, en in ruil daarvoor meerdere stukken grond krijgen waar honderden arbeidsmigranten mogen wonen. Deze deal sloot de gemeente Dronten vorig jaar met huizeneigenaar De Regt.

Lees het artikel



Kennismakingstour voor nieuwe burgemeester Urk: wat moet hij zeker zien?

Urk


Lees het artikel



Dronten laat sneller woningen bouwen in Dronten-Zuid en krijgt 26,5 miljoen van het Rijk

Dronten
In Dronten-Zuid kunnen op korte termijn 300 woningen versneld gebouwd worden. Er moet een volledig nieuwe woonwijk ten zuiden van de Dronterweg komen met in totaal 1.500 tot 2.500 woningen. De bouw van de eerste 300 woningen staat gepland voor 2025 en 2026. Dat is vier jaar eerder dan oorspronkelijk het plan was. 

Lees het artikel



Lelystad blij met Fixi-app: 'Inwoners weten app te vinden'

Lelystad
De gemeente Lelystad is positief over het gebruik van de Fixi-app. Dat is een app waar inwoners meldingen kunnen doen over problemen in de openbare ruimte. Volgens een eigen evaluatie blijkt dat de inwoners de app goed weten te vinden. Wel wordt er nog gekeken hoe de app qua inrichting verbeterd kan worden.

Lees het artikel



Oud-burgemeester Jorritsma twijfelt aan haalbaarheid private financiering IJmeerlijn

Almere
Het plan om private partijen te zoeken die de aanleg van een IJmeerverbinding tussen Almere en Amsterdam willen betalen, heeft weinig kans van slagen. Dat verwacht Annemarie Jorritsma, die voorzitter is van de branchevereniging van private investeerders (NVP). 

Lees het artikel



Almere ziet geen probleem in tijdelijke busuitval Waterwijk

Almere
De gemeente Almere vindt dat het vervallen van de buslijn in de Waterwijk afgelopen zomer vanwege rioleringswerkzaamheden geen onacceptabele gevolgen had voor inwoners. Ondanks de ophef en zorgen vanuit verschillende groepen, waaronder de Almeerse VVD en Werkgroep ViP Almere, benadrukt de gemeente dat er maatregelen waren getroffen om de overlast te beperken.

Lees het artikel



Schetsen tonen straatbeeld en bewoners van 'probleemwijk' Sterrenbuurt

Emmeloord
Een expositie in buurthuis Revelsant in Emmeloord laat in schetsen de Sterrenbuurt zien. Tekenaar Ronald Baarda heeft met inkt en aquarelverf het straatbeeld én de bewoners van de wijk vastgelegd. Het idee voor de expo komt van Baarda en woningcorporatie Mercatus. 

Lees het artikel



Archeoloog onderzoekt houtmonsters om mysterie middeleeuws kerkdak te ontrafelen

Almere
Hoe oud is het laatmiddeleeuwse kerkdak dat is gevonden in de grond bij Almere Pampus precies? Dat hoopt maritiem archeoloog Yftinus van Popta de komende maanden te weten te komen, door monsters van de resten van het dak te analyseren.

Lees het artikel


Lees meer nieuws in onze app
     
YouTube
Instagram
Twitter
Facebook
TikTok
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland