Goedenavond,

Dit is het belangrijkste én leukste nieuws van vandaag.

Centrummanager slaat alarm over toekomst winkelgebied Almere Buiten

Almere
Jimmy van der Vliet, centrummanager van Almere Buiten, maakt zich zorgen over de toekomst van het winkelgebied. Hij heeft de gemeenteraad een brandbrief gestuurd waarin hij kritiek uit over de plannen die het college heeft voor Buiten. 

Lees het artikel



Explosie bij woning in Almere Poort na conflict eerder die dag

Almere
Op woensdagavond rond 23.30 uur is er een explosie geweest bij een woning aan het Merlijnplantsoen in Almere Poort. 

Lees het artikel



Schroothandel mag geen stoffen meer laten ontsnappen, anders dwangsom van 10.000 euro

Lelystad
Het Lelystadse bedrijf Eerste Lelystadse Schroothandel (ELS) mag bij het verwerken van afgedankte brandblussers geen enkele reststof meer laten ontsnappen. Als dit wel gebeurt, krijgt ELS per overtreding een dwangsom van tienduizend euro aan de broek.

Lees het artikel



Huis bij fruitteeltbedrijf mag ook aan niet-boer verkocht worden

Almere
Een bedrijfswoning bij een fruitteeltbedrijf in Almere mag alsnog te koop worden gezet en ook worden bewoond door mensen die niet in het tuinbouwgebied werken. Dat is de uitkomst van een zaak die tot aan de Raad van State is uitgevochten.

Lees het artikel



Boulevard-presentator gaat Regio Songfestival ook presenteren, Flevolandse deelnemer nog onbekend

Flevoland
Tijdens de landelijke finale van het Regio Songfestival in Maastricht verzorgen Lex Uiting, Yaël Camille Weijenberg en Riël Linssen de presentatie. Lex Uiting is een Limburgse zanger en bekend als presentator van RTL Boulevard.

Lees het artikel



Meerpaaldagen in geldnood: 'Mogelijk minder dagen'

Dronten
"Als het zo doorgaat moeten we misschien terug naar een evenement van één of twee dagen." Dat zegt voorzitter Abe Stam van de Stichting Promotie Dronten, die de driedaagse Meerpaaldagen jaarlijks organiseert.

Lees het artikel



Verhuurder wil man met Alzheimer uit woning zetten, rechter steekt er een stokje voor

Zeewolde
Een huurder mag van de rechter in zijn woning aan de Atalanta in Zeewolde blijven. De verhuurder had om toestemming gevraagd om de woning te ontruimen, omdat de man al een tijdje zijn huur niet betaalt en overlast zou veroorzaken. Maar voor de ontruiming heeft de rechter een stokje gestoken, omdat de huurder vermoedelijk aan Alzheimer lijdt en begeleiding nodig heeft.

Lees het artikel



Zondag is de duurzame energie van Flevoland 'op'

Flevoland
Aankomende zondag 7 juli is het Green Energy Day in Flevoland. Dat is dag waarop we, als we alle duurzame stroom achter elkaar zouden gebruiken, de hele voorraad aan groene energie voor dit jaar hebben opgemaakt. Voor heel Nederland viel die dag al op 8 maart, maar in Flevoland pas later omdat we koploper zijn van alle provincies op het gebied van duurzame energie. Vorig jaar waren we dat ook al.

Lees het artikel



Melisande (14) klaar voor concert Taylor Swift, 'Ik heb mijn outfit zelf gemaakt'

Almere
Een gekkenhuis wordt het met gillende meiden, gespring, maar ook gezelligheid. Dat verwachten moeder en dochter Van Zaanen uit Almere die vrijdag voor de eerste keer naar een concert van megaster Taylor Swift gaan. 

Lees het artikel



Middenvelder Balboa van Alavés tekent bij Almere City FC

Almere
Almere City heeft zich versterkt met middenvelder Alex Balboa. Hij is afkomstig van het Spaanse Deportivo Alavés en tekent een contract voor twee seizoenen met de optie voor nog een seizoen bij de eredivisionist. De 23-jarige Balboa werd geboren in het Spaanse Vitoria, maar is international voor het Afrikaanse Equatoriaal-Guinea. 

Lees het artikel


Lees meer nieuws in onze app
     
YouTube
Instagram
Twitter
Facebook
TikTok
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland