Goedenavond,

Dit is het belangrijkste én opvallendste nieuws van vandaag.

Voertuig ernstig beschadigd bij Odeonstraat waar twee explosies waren, gemeente verlengt cameratoezicht

Almere
Een voertuig dat dichtbij de Odeonstraat in Almere Stad geparkeerd stond is dinsdagmiddag ernstig beschadigd. Dat laat de politie weten. Het is één van de aanleidingen waarom de gemeente het cameratoezicht dat in de straat stond vrijdag heeft verlengd. 

Lees het artikel



'Helderziende' Marion (63) wil volgens OM rechtsgang naar haar hand zetten

Almere
'Helderziende' Marion K. (63) uit Almere hield volgens de officier van justitie "weer iedereen in haar greep", vrijdag in de rechtbank. Want opnieuw ging de rechtszaak tegen haar niet door op haar verzoek. K. wordt ervan verdacht een vrouw vijftien jaar als slaaf te hebben gebruikt. Een andere vrouw zou vijf jaar in haar greep zijn geweest. In maart werd de rechtszaak tegen de Almeerse ook al op het laatste moment uitgesteld door haar toedoen. "Ze wil maximale controle", stelt de aanklager.

Lees het artikel



Zorgen over deal die studenten inruilt voor arbeidsmigranten: publieke tribune overvol

Dronten
Inwoners van Dronten maken zich grote zorgen over een deal die de gemeente Dronten wil sluiten met huizenbezitter De Regt. Dat bleek donderdagavond tijdens een gemeenteraadsvergadering over de deal. Daarin moet de familie dertien studentenhuizen in Dronten-Noord opheffen vanwege overlast. Als compensatie krijgt de familie De Regt dan de mogelijkheid om arbeidsmigranten te huisvesten op meerdere plekken in Dronten. Ook krijgt de familie het erfpachtrecht van een stuk grond aan de Rendierweg.

Lees het artikel



'Ik ga je deur opblazen met een bomgordel', 100 uur taakstraf voor man die exen bedreigde

Almere
"Vuile *******hoer" zei de verdachte tegen zijn vriendin, aan de telefoon, toen het uit was. "Ik ga je deur opblazen met een bomgordel." Een dag later sloopte hij de deurspion van een andere vrouw, zijn ex. De rechtbank in Almere gaf hem daarvoor een taakstraf van 100 uur, waarvan 50 voorwaardelijk. Hij moet gecontroleerd worden op middelengebruik en krijgt een contactverbod.

Lees het artikel



Voor derde keer tijdelijke noodopvang in Biddinghuizen, opbouw gestart

Biddinghuizen
Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) is begonnen met het opbouwen van de tijdelijke noodopvang voor asielzoekers op het evenemententerrein van Walibi. Het is de derde keer dat de locatie in Biddinghuizen wordt gebruikt. De opvang moet dit najaar open voor maximaal 1250 asielzoekers.

Lees het artikel



Explosies in Flevoland flink toegenomen, vooral in hotspots Almere en Lelystad

Flevoland
Het aantal explosies in Flevoland is de afgelopen negen maanden flink toegenomen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Sinds 1 januari hebben er in Flevoland minstens 35 explosies plaatsgevonden. Dat blijkt uit een telling op basis van berichtgeving van Omroep Flevoland. Vorig jaar waren dat er in die periode volgens de politie 24. 

Lees het artikel



Projecten op Urk kampen met forse kostenoverschrijding van in totaal 1,7 miljoen euro

Urk
De gemeenteraad van Urk is akkoord gegaan met bijna 1,7 miljoen euro aan meerkosten voor verschillende projecten in het dorp. Tijdens de jaarlijkse Tussenrapportage bleek dat meerdere grote projecten flink duurder uitvallen dan eerder gedacht.

Lees het artikel



'Heks' Brianne: ook op dierendag mag dit asielkonijn met niemand mee naar huis

Almere
Het is dierendag. En dat betekent vandaag nét even iets meer aandacht voor je hond, kat, cavia of konijn. 4 oktober is ook die dag waarop de asielen zich graag in de kijker spelen. Want die hebben allemaal dieren die een nieuw liefdevol thuis nodig hebben.

Lees het artikel



Boutjes, moertjes en schroefjes krijgen tweede leven in bouwkringloop

Lelystad
De kringloopwinkel is vooral bekend van tweedehands spulletjes als oude lp's en goedkope kleren. Maar in Lelystad kun je er vanaf morgen ook terecht voor vloeren, tegels en gereedschap. Alles voor het milieu, de portemonnee en ook nog eens het goede doel.

Lees het artikel


Lees meer nieuws in onze app
     
YouTube
Instagram
Twitter
Facebook
TikTok
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland