Goedenavond,

Dit is het belangrijkste én leukste nieuws van vandaag.

Uniek bedrijf produceert miljarden onvruchtbare vliegjes

Dronten
In Dronten gaat maandag een heel bijzondere fabriek van start. De Groene Vlieg kweekt steriele uienvliegjes, met miljarden tegelijk. De vliegjes moeten helpen om de uienteelt in Nederland en omringende landen gezond te houden.

Lees het artikel



Lokale bietensiroop gepresenteerd op nieuw festival, weinig bezoekers

Almere
Op het Utopia-eiland in Almere is vrijdag, zaterdag en zondag de allereerste editie van ZomerBries. Het is een gratis festival rond natuur, cultuur en muziek. Er waren weinig bezoekers op de eerste twee dagen, volgens de organisatie komt dat door het regenachtige weer.  

Lees het artikel



Eigenaar duikt op nadat autoalarm 2,5 uur heeft geloeid

Almere
Een autoalarm heeft vrijdagavond zo'n twee en een half uur de gemoederen beziggehouden in de Danswijk in Almere Stad. Dat zeggen bewoners in de straat. Het alarm ging om 20.00 uur af en kon pas worden gestopt toen de eigenaar opdook.

Lees het artikel



Deens avontuur voor Almeerse profvoetballer Van Bruggen

Almere
De Almeerse profvoetballer Damian van Bruggen heeft een nieuwe club gevonden. Met ingang van het komend seizoen speelt de centrale verdediger voor het Deense Vejle BK. Van Bruggen tekent een contract voor twee seizoenen bij de club die uitkomt in de Superliga (het hoogste niveau in Denemarken).  

Lees het artikel



Geen schoolreisje door te weinig ouderbijdrage, maar regels zijn 'niet de taak van de gemeente'

Almere
Het is aftellen tot het einde van het schooljaar voor Almeerse scholieren. Over twee weken begint de zomervakantie. Waar veel klassen het jaar afsluiten met een schoolreisje, gingen die plannen voor twee Almeerse basisscholen dit jaar in rook op. De vrijwillige ouderbijdrage wordt namelijk door steeds minder ouders betaald.

Lees het artikel



Voor powerlifter Mampikin (56) kan het niet zwaar genoeg zijn

Lelystad
"Ik ben redelijk gestoord", zegt powerlifter Lapanda Mampikin gekscherend als ze praat over haar sportprestaties. De powerlifter (56) zegt dat niet iedereen zo zwaar als zij moet gaan trainen, maar volgens de Lelystedeling is krachtsport gezond om te beoefenen.  

Lees het artikel



'Alles komt samen' voor nieuwe directeur De Meerpaal

Dronten
"Alles wat in de Meerpaal gebeurt, staat centraal in mijn leven." Dat zegt de nieuwe directeur Janita Tabak, die Hans Maris heeft opgevolgd. Tabak was eerder wethouder in onder meer Friesland en in Kampen.

Lees het artikel


Lees meer nieuws in onze app
     
YouTube
Instagram
Twitter
Facebook
TikTok
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland