Goedenavond,

Dit is het belangrijkste én opvallendste nieuws van vandaag.

Familieruzie bij Kwekerij Bernhard: vader en zonen voor rechter

Luttelgeest
De familierelatie was al langer moeilijk tussen Bram en Simon Bernhard en hun vader Bram (82), maar nu is het dieptepunt wel bereikt. De drie stonden dinsdag voor de rechter met een zakelijk geschil rond hun kwekerij en zonne-energiebedrijf in Luttelgeest, waarin zowel vader als zoons geen duimbreed wilden toegeven. "Wie pest nou eigenlijk wie", vroeg één van de advocaten zich hardop af. 

Lees het artikel



OM: Misbruikzaak met kinderen via Snapchat mogelijk groter dan gedacht

Zeewolde
Het kan maar zo zijn dat er meer kinderen in handen zijn gevallen van de 42-jarige Hugo J. uit Zeewolde. Hij wordt ervan verdacht twee jonge meisjes online seksueel te hebben misbruikt en van nog een meisje kinderpornografische foto’s en video’s te hebben gehad. 

Lees het artikel



Sluisproject kost niet 200 maar 575 miljoen euro, verbreding Kornwerderzandsluis op losse schroeven

Flevoland
De verbreding van de sluis Kornwerderzand in de Afsluitdijk gaat bijna drie keer zo veel geld kosten als eerder berekend. Dat heeft minister Barry Madlener van Infrastructuur en Waterstaat aan de Tweede Kamer laten weten.

Lees het artikel



Advocaat sleept Staat voor rechter om Almeerse Abed uit Gaza te krijgen

Almere
Almeerder Abed al Attar zit nu een jaar vast in Gaza, nadat hij vorig jaar naar het Palestijnse gebied afreisde voor een bruiloft. Meerdere pogingen van organisaties om hem terug naar Nederland te halen, liepen op niets uit. Daarom sleept zijn advocaat de Nederlandse Staat voor de rechter om Abed terug te krijgen.

Lees het artikel



Huurder moet van rechter woning verlaten na overlast door vrienden

Almere
Een huurder die al 20 jaar in een woning aan de Vrijmark in Almere Haven woont, moet van de rechter zijn woning verlaten. Volgens woningcorporatie Ymere zou de huurder zijn huis hebben omgetoverd tot een 'inloophuis' voor bekenden. Zijn vrienden zouden in de portiek plassen, er in slaap vallen, over de balkons lopen en bij alle buren aanbellen.

Lees het artikel



Nieuwe opvanglocatie Biddinghuizen biedt asielzoekers meer comfort

Biddinghuizen
Asielzoekers krijgen in de noodopvang in Biddinghuizen meer privacy en beter sanitair dan bij de vorige opvang. Dat zegt locatiemanager Elsa van der Hoek van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (CAO). Ook komen er units om zelf te kunnen koken.

Lees het artikel



Vrouw (76) slachtoffer van oplichting door nep-agenten

Marknesse
Voor de tweede keer in korte tijd zijn er nep-agenten actief in Marknesse. Een 76-jarige vrouw werd zo afgelopen weekend beroofd van haar sieraden, meldt de politie. Eind vorige maand gebeurde dat ook al in hetzelfde dorp.

Lees het artikel



Politiehelikopter maakt noodlanding op akker na brandlucht

Rutten
Een politiehelikopter heeft in de nacht van maandag op dinsdag een noodlanding gemaakt op een akker aan de Veneweg in Rutten. Tijdens een nachtelijke surveillancevlucht waren er lichtflitsen in het bedieningspaneel van de helikopter te zien. Daarbij kwam rook vrij en rook de bemanning een brandlucht. Toen is direct een noodlanding ingezet rond 01.30 uur.

Lees het artikel



Zijn aardlagen onder Almere geschikt om doorheen te boren?

Almere
De gemeente Almere en energieleveranciers HVC en Vattenfall gaan de komende jaren onderzoeken of de grond onder Almere geschikt is om aardwarmte naar boven te halen. De drie partijen hebben daarover maandagmiddag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. 

Lees het artikel



Door tekort aan nieuwe instructeurs worden rijlessen steeds duurder

Flevoland
Het lukt veel rijscholen in Flevoland niet om genoeg nieuwe instructeurs te vinden. Dat blijkt uit navraag van Omroep Flevoland bij meerdere rijscholen. Als gevolg van de tekorten nemen de wachtlijsten toe en dreigen rijlessen snel duurder te worden.

Lees het artikel


Lees meer nieuws in onze app
     
YouTube
Instagram
Twitter
Facebook
TikTok
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland