Goedenavond,

Dit is het belangrijkste én opvallendste nieuws van vandaag.

Code oranje in Flevoland: dit betekenen de waarschuwingen van het KNMI

Flevoland
Het KNMI heeft dinsdagochtend voor het hele land code oranje afgegeven, vanwege zware onweersbuien die worden verwacht. De code geldt vanaf 18.00 uur in Flevoland en op het IJsselmeergebied, maar wat betekent dat eigenlijk? En wanneer wordt eigenlijk welke code afgegeven?

Lees het artikel



Deze man wordt de nieuwe baas van alle ambtenaren in Dronten

Dronten
De gemeente Dronten heeft een nieuwe gemeentesecretaris gevonden. Rob Hammenga (41) wordt vanaf 9 september de 'baas' van alle ambtenaren die bij de gemeente werken.

Lees het artikel



Konikpaarden mogen niet meer grazen tussen stekelige planten, 'is dierenmishandeling'

Almere
Het laten grazen van konikpaarden in een specifiek deel van de Oostvaardersplassen is in strijd met de wet. Dat heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) bepaald. Dat is één van de hoogste bestuursrechters in Nederland. Er zou sprake zijn van dierenmishandeling.

Lees het artikel



Handhaving op fietsers in winkelcentrum Suydersee wordt niet aangepast

Dronten
Het is niet noodzakelijk om het fietsverbod in winkelcentrum Suydersee in Dronten anders aan te pakken. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders in antwoord op vragen van het CDA.

Lees het artikel



Senioren krijgen het vakantiegevoel terug tijdens tentenkamp op Urk

Urk
Springkussens, waterglijbanen, sport en spel en natuurlijk tenten. Het zijn een paar van de ingrediënten van de jaarlijkse tentenkampen op Urk, waarbij elke buurt activiteiten organiseren voor kinderen. Dit jaar is er ook aan de ouderen gedacht, want bij verzorgingstehuis Het Dok hebben bewoners hun eigen tentenkamp. Inclusief sportief zeskamp. 

Lees het artikel



Burgemeester Zeewolde heeft nog iedere dag spijt van excuses rond datacenter

Zeewolde
Burgemeester Gerrit Jan Gorter noemt het 'doodzonde' dat het datacenter van Meta in Zeewolde niet is doorgegaan. In een interview met vakblad Binnenlands Bestuur vertelt de vertrekkend burgemeester dat het dossier hem nog steeds hoog zit. "Ik ben met verzinsels vals neergezet om de bevolking op het verkeerde been te zetten."

Lees het artikel



Officier van justitie wil jonge plofkraker Olstgracht Almere nog een kans geven

Almere
Hij zat al 79 dagen in de cel. En wat de officier van justitie betreft, kan het daar ook bij blijven. De 18-jarige Amsterdammer C.I. die dinsdag terechtstond, moet er dan wel voor zorgen dat hij de komende twee jaar niet opnieuw met justitie in aanraking komt. En geen domme dingen meer doet, zoals de plofkraak in Almere waar hij van verdacht wordt. 

Lees het artikel



Deens bedrijf neemt failliet Noppies over, 'meeste banen behouden'

Lelystad
Het Lelystadse kinderkledingbedrijf Noppies komt in Deense handen. Het bedrijf Brands4Kids neemt het bedrijf over, nadat het twee weken geleden failliet werd verklaard. 

Lees het artikel



Tien jaar na financieel debacle door nieuwbouw moet Berechja College weer nadenken over een nieuw gebouw

Urk
De gebouwen van het Berechja College op Urk zijn verouderd en moeten binnen afzienbare tijd tegen de vlakte. De gemeente Urk is daarom bezig met een onderzoek naar nieuwbouw.

Lees het artikel



KNMI geeft code oranje voor heel Nederland. Dit merk je ervan in Flevoland

Flevoland
Het KNMI heeft voor het hele land code oranje afgegeven, vanwege zware onweersbuien die vanaf het einde van de middag over het land trekken. De waarschuwing geldt vanaf 18:00 uur in onder meer Flevoland en het IJsselmeergebied. Het KNMI waarschuwt voor buien met zware windstoten, plaatselijk veel regen, intensief onweer en hagel.

Lees het artikel


Lees meer nieuws in onze app
     
YouTube
Instagram
Twitter
Facebook
TikTok
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland