Goedenavond,

Dit is het belangrijkste én opvallendste nieuws van vandaag.

Politie zoekt met zeven teams naar vermiste peuter, maar ze bleek heel dichtbij te zijn

Lelystad
De politie heeft donderdag in Lelystad met zeven teams gezocht naar een vermiste peuter. De wijk Griend werd uitgekamd in de hoop het tweejarige meisje te vinden. 

Lees het artikel



Bezuinigingen bij gemeente Almere: de zwaarste klappen op een rij

Almere
Minder geld voor speeltuin 'De Speelhaven' in Almere Haven, minder gymzalen voor scholen en de gemeente wil de parkeertarieven fors verhogen. Met deze en andere maatregelen wil de gemeente Almere het huishoudboekje op orde krijgen. Het is duidelijk dat alle Almeerders de maatregelen gaan voelen.

Lees het artikel



Oeps! 1.500 huishoudens zonder warm water en Vattenfall was vergeten dat te melden

Lelystad
Zo'n 1.500 huishoudens in de Landstrekenwijk in Lelystad zitten sinds donderdagochtend zonder warm water en verwarming. Dat meldt Vattenfall. De energieleverancier vervangt een leiding naar het warmtestation, maar is vergeten een brief te versturen.

Lees het artikel



Raad Lelystad staat te veel aan de zijlijn bij project Lelystad Oost

Lelystad
De Lelystadse gemeenteraad staat te veel aan de zijlijn bij het grote project Samen Lelystad Oost. De raad heeft te weinig invloed op besluiten en hoe de miljoenen euro's in het wijkenplan worden besteed. Ook wijkbewoners worden te weinig betrokken.

Lees het artikel



Opwekking heeft een nieuwe directeur gevonden, 'Zat hier niet op te wachten'

Biddinghuizen
Het grootste christelijke festival van Nederland dat in Biddinghuizen wordt gehouden, krijgt een nieuwe directeur. Het gaat om Lourens du Plessis die Ruben Flach na negen jaar opvolgt. Du Plessis is momenteel voorganger bij de Evangelische Gemeenschap Sneek. 

Lees het artikel



Kritiek op twittergedrag gedeputeerden, college moet van aantal partijen ingrijpen

Flevoland
Een aantal oppositiepartijen in Provinciale Staten stoort zich aan het twittergedrag van enkele gedeputeerden. Zij vinden dat het college van Gedeputeerde Staten richtlijnen moet opstellen voor het gebruik van social media.

Lees het artikel



Vitens vindt dat provincie regie moet pakken bij tekort drinkwater

Flevoland
Om te zorgen dat er in de komende jaren voldoende drinkwater is voor heel Flevoland, moet de provincie de regie pakken en procedures voor vergunningen voor nieuwe waterbronnen versnellen. De huidige procedures duren met 15 tot 20 jaar veel te lang.

Lees het artikel



Belangrijke mijlpaal voor Batavia wordt volgende week groots gevierd

Lelystad
De Batavia in Lelystad is volgende week zaterdag weer een stukje beter te zien voor het publiek. Dan wordt namelijk na jaren het windgaasdoek van het schip gehaald. Dat doek was opgehangen ter bescherming van de onderhoudswerkzaamheden erachter. 

Lees het artikel



Veel hulpdiensten in vroege ochtend naar Urk vanwege verdacht pakketje

Urk
Op Urk is donderdagochtend een verdacht pakketje gevonden. Rond kwart voor vijf werd de brandweer opgeroepen naar de Constantijnstraat, waar de politie toen al aanwezig was.

Lees het artikel



Groep verstandelijk beperkte jongeren gaat over naar zelfstandige woning

Almere
De nieuwe bewoners van het Homerushuis hebben voor het eerst een kijkje genomen in hun nieuwe thuis. Het appartementencomplex in Almere Poort is een zelfstandige woonlocatie voor 36 verstandelijk beperkte jongeren, opgezet door zorgorganisatie Philadelphia.

Lees het artikel


Lees meer nieuws in onze app
     
YouTube
Instagram
Twitter
Facebook
TikTok
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland