Goedenavond,

Dit is het belangrijkste én opvallendste nieuws van vandaag.

Auto in het water bij aanrijding op provinciale weg bij Kraggenburg

Kraggenburg
Bij een aanrijding op de provinciale Zuiderringweg bij Kraggenburg is een auto in het water terechtgekomen. Er waren meerdere inzittenden, maar er raakte niemand gewond.

Lees het artikel



Strijd over kap 800 iepen: 'Dan kappen ze een dikke boom en zetten een sprietje terug'

Almere
De kap van 800 iepen aan de 'langste iepenlaan van Nederland' lijkt een feit. De gemeente Almere wil nog deze winter beginnen met het neerhalen van de bomen. De bijl wordt al geslepen, maar voor omwonenden is de strijd nog niet gestreden. 

Lees het artikel



NOP wil geen alleenstaande asielzoekers, maar wel gezinnen

Noordoostpolder
De gemeente Noordoostpolder wil meer vluchtelingengezinnen opvangen in plaats van alleenstaande vluchtelingen. Dat heeft het college van B en W besloten. Het wil dit omdat de gemeente veel eengezinswoningen heeft die nu vooral aan alleenstaande statushouders worden aangeboden.

Lees het artikel



Maduro verliest met City oefenwedstrijd van Van Persies Heerenveen

Almere
Almere City FC wacht nog op de eerste oefenzege tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen in de eredivisie. De ploeg van de nieuwe hoofdtrainer Hedwiges Maduro verloor vrijdagavond in Drachten nipt met 1-0 van het SC Heerenveen van de nieuwe hoofdcoach Robin van Persie.  

Lees het artikel



Jolpop dit jaar modderig en nat, maar toch een groot feest

Lelystad
Buurtfestival Jolpop in Lelystad wordt dit jaar voor de 23e keer gehouden. Het buurtfestival, met vooral lokale bands, is al jaren een populair evenement dat voor en door de buurt wordt georganiseerd. 

Lees het artikel



Tarieven waterschap stijgen weer

Flevoland
De tarieven van het waterschap gaan in 2025 tussen de 8 en 10 procent omhoog. "Het waterschap heeft een financieel gezonde uitgangspositie en wil deze ook op langere termijn behouden", zo staat in de kadernota 2025-2029. Die wordt dinsdag besproken. 

Lees het artikel



'Klusteam' moet oudere huizen in NOP gaan verduurzamen

Noordoostpolder
Een gemeentelijk klusteam moet vanaf volgend jaar hulp gaan bieden bij het verduurzamen van oudere huizen in Noordoostpolder. Het gaat om hulp bij het nemen van kleine energiebesparende maatregelen.

Lees het artikel



Grieks restaurant op plek van Sapporo op de Grote Markt

Almere
Pallas Athene breidt uit met een nieuwe vestiging op de Grote Markt in het centrum van Almere. De nieuwe horecagelegenheid neemt de plaats in van het voormalige Aziatische restaurant Sapporo, dat meldt de eigenaar aan 1Almere.

Lees het artikel



Almeerder die bom liet leggen in Rotterdam moet cel in

Almere
Hij liet twee minderjarige jongens in Rotterdam een explosief plaatsen en aansteken. En voor het vervoeren van de minderjarige bommenleggers naar de Maasstad schakelde hij ook iemand anders in. Toch stond voor de rechtbank in Rotterdam vrijdag vast dat de 23-jarige Almeerder de opdrachtgever voor de aanslag was. Het levert hem dertig maanden gevangenisstraf op. 

Lees het artikel



Geen stormloop op vergunningen jeugdhonken Urk

Urk
Vriendengroepen op Urk melden zich nog niet massaal bij de gemeente voor een vergunning voor hun jeugdhonk. Op dit moment zijn er bij de gemeente Urk nog maar negen aanvragen binnengekomen. Toch is de gemeente "blij met elke aanvraag".

Lees het artikel


Lees meer nieuws in onze app
     
YouTube
Instagram
Twitter
Facebook
TikTok
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland