Goedenavond,

Dit is het belangrijkste én leukste nieuws van vandaag.

Pony's na lange zoektocht gevonden bij klas die op schoolkamp is

Bant
Ze staan nog steeds voor een raadsel, Thalassa en Harold, eigenaren van manege Noordoostpolder in Bant. Vrijdagochtend vroeg ontdekte Thalassa bij het voeren van de paarden tot haar schrik dat er twee ontbraken. Shetlandpony's Bella en Minnie waren in geen velden of wegen te bekennen. 

Lees het artikel



OM eist drie jaar cel, advocaat Ali B spreekt over 'onbetrouwbare verklaringen'

Almere
Het proces tegen Ali B zit er na drie dagen op. Drie dagen lang werd de zaak tegen de Almeerse rapper en presentator Ali B in Haarlem behandeld. B hoorde drie jaar cel tegen zich eisen voor aanranding en verkrachting van drie vrouwen. 

Lees het artikel



Gedeputeerde Chris Jansen (PVV) beoogd staatssecretaris

Flevoland
Chris Jansen uit Almere is beoogd staatssecretaris in het nieuwe kabinet-Schoof. De PVV'er is op dit moment gedeputeerde voor de provincie Flevoland. Hij vervult die functie sinds afgelopen jaar. 

Lees het artikel



Directeur Almere City baalt dat bouwvergunning stadionuitbreiding te laat komt

Almere
Almere City FC verwacht op zeer korte termijn de vergunning voor de verbouwing van het Yanmar stadion alsnog binnen te hebben van de gemeente Almere, maar die vergunning komt veel te laat om tijdens de huidige voetballoze periode de capaciteit van de thuishaven op te kunnen schroeven. Hierdoor blijft de capaciteit van het Yanmar stadion voorlopig beperkt tot circa 4200 toeschouwers. 

Lees het artikel



Wedstrijden spreiden en nieuwe velden oplossing voor voetbalclubs

Lelystad
Door de aanleg van nieuwe voetbalvelden en het tegelijk spreiden van wedstrijden over verschillende sportaccommodaties, denkt de gemeente Lelystad de capaciteitsproblemen voor de drie voetbalclubs voor de korte termijn te kunnen oplossen. Op lange termijn komen velden in een sportpark in het nieuwe stadsdeel ZuiderC in beeld.

Lees het artikel



Waan je in de prehistorie bij de nieuwe tentoonstelling van Batavialand

Lelystad
Zaterdag opent een nieuwe tentoonstelling over de prehistorie van Flevoland. In het museum Batavialand in Lelystad zijn archeologische vondsten te zien.  

Lees het artikel



Politie gaat fietsers en fatbikes in voetgangerszone aanpakken: 'Zero tolerance beleid'

Zeewolde
De politie in Zeewolde gaat vanaf nu vaker controles uitvoeren op (brom-)fietsers en fatbikes in het voetgangersgebied van het centrum. Dat schrijft de politie op Facebook.

Lees het artikel



Windpark Zeewolde start weer op na onderhoud

Zeewolde
Windpark Zeewolde start deze vrijdag weer op. Het park langs de A27 heeft de afgelopen twee weken niet gedraaid omdat netbeheerder Tennet bezig was met werk aan een onderstation. De gederfde inkomsten van het windpark worden vergoed door Tennet.

Lees het artikel



Raad Almere wil op zoek naar nieuwe trainingsplekken voor jachthonden

Almere


Lees het artikel



Waarom wordt er al jarenlang niet ingegrepen bij illegale straatraces?

Lelystad
In 2021 was het nieuws: er worden elke week straatraces gehouden op de IJsselmeerdijk en handhaving door de politie hielp weinig. Nu, drie jaar later vinden ze nog steeds bijna elke zondag plaats, hoewel ze nu een straat zijn opgeschoven naar de Karperweg. Vorige week overleed een 18-jarige motorracer na een botsing met een andere motorrijder en omwonenden worden er gek van. Hoe kan het dat dit al zo lang doorgaat?

Lees het artikel


Lees meer nieuws in onze app
     
YouTube
Instagram
Twitter
Facebook
TikTok
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland