Goedenavond,

Dit is het belangrijkste én opvallendste nieuws van vandaag.

Sober Pieperfestival dit jaar mag de pret niet drukken

Emmeloord
Het jaarlijkse Pieperfestival in Emmeloord duurt dit jaar geen drie, maar twee dagen. En er staat geen grote tent, maar het festivalterrein op De Deel is in de open lucht. "Ik ben blij dat het mooi weer is", zegt Frans Lambregtse, voorzitter van de commissie die het sinds 1996 bestaande festival organiseert.

Lees het artikel



Overleden ijscoman vereeuwigd op tegel voor Almeerse Walk of Fame

Almere
De overleden Almeerse ijsverkoper Carlo Guida is zaterdagochtend vereeuwigd op de Walk of Fame in Almere Stad. Hij prijkt vanaf nu met zijn naam en gezicht op een tegel die onderdeel is van een route over de geschiedenis van Almere. 

Lees het artikel



Svensson en De Boer Europees kampioen bij Challenge Almere-Amsterdam

Almere
De Zweed Jesper Svensson en de Nederlandse Marlene de Boer zijn zaterdagmiddag Europees kampioen geworden tijdens de Challenge Almere-Amsterdam. Almeerder Milan Brons pakte bij de triathlon de Nederlandse titel en werd derde bij de mannen.

Lees het artikel



Mogelijk schietincident in Dronten, politie doet onderzoek

Dronten
Meerdere Drontenaren hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag melding gemaakt van een mogelijk schietincident. Dat meldt de politie. Die doet onderzoek of er daadwerkelijk geschoten is. 

Lees het artikel



Gewapende overval op watersportzaak, één verdachte (19) aangehouden

Almere
Twee mannen en een vrouw hebben vrijdagavond een watersportwinkel in Almere Poort overvallen. Het drietal ging gewapend naar binnen maar wist verder niks mee te nemen. Eén verdachte kon worden aangehouden. Het ging om een 19-jarige man uit Leiden.

Lees het artikel



Urkers die zich inzetten voor Braziliaanse kinderen krijgen koninklijke onderscheiding

Urk
Twee inwoners van Urk zijn zaterdagochtend benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Het gaat om Beertje Pasterkamp-Bloemert en Lubbie Hakvoort-Bakker. Zij zijn al jaren betrokken bij Stichting Jafet die zich inzet voor kinderen in de krottenwijken van Rio de Janeiro. Ook zetten de twee Urkers zich in voor de kerk en Urker samenleving.

Lees het artikel



Kevers komen aan op camping voor Keverweekend in Dronten

Dronten
"Het was vroeger de auto voor de armen. Dan kocht je een Kever voor 300 gulden om vervolgens een half jaartje te kunnen rijden." Peter is de trotse eigenaar van een Kever uit 1971. Samen met een hoop andere liefhebbers komt hij dit weekend naar Camping De Ruimte in Dronten. Daar houden liefhebbers een Keverweekend.

Lees het artikel



Nieuwe voorzitter Landschapsbeheer wil meer samenwerking voor verbetering biodiversiteit

Flevoland
De nieuwe voorzitter van Landschapsbeheer Flevoland Andries Poppe wil dat Flevolanders meer met elkaar gaan samenwerken om het landschap van de provincie te verbeteren. Zo komt er meer ruimte voor verschillende soorten insecten en planten. Dat zei Poppe vrijdag in Het Gesprek.

Lees het artikel



Kijk terug: Challenge Almere - Amsterdam

Almere
Omroep Flevoland was vandaag live tussen 07.00 uur en 16.30 uur bij de Challenge Almere - Amsterdam. Dat is het grootste sportevenement van Flevoland, met in totaal zo'n 3500 deelnemers. 

Lees het artikel


Lees meer nieuws in onze app
     
YouTube
Instagram
Twitter
Facebook
TikTok
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland